Arsenal skal på rette kurs mod Southampton

Arsenal er af bookmakerne gjort til forholdsvis klare favoritter, når de har besøg af Southampton på lørdag i Premier League. Tre point til favoritholdet betaler -167 i gevinst på oddset, når de tørner sammen på Emirates Stadium.

Efter 15 kampe afviklet er The Gunners placeret nummer 7 i stillingen med 23 point. Der er 7 points forskel til Southampton, der som nummer 16 har samlet 16 point sammen.

Southampton går ind til kampen mod Arsenal den kommende lørdag med håbet om at hale ind på hjemmeholdet i stillingen i Premier League. Opgaven er selvsagt ikke nem, men omvendt en god mulighed for gæsterne til at vise, hvad de indeholder.

Arsenal har før opgøret den kommende lørdag et anstændigt gennemsnit på 1.6 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede acceptable 16 mål samtidig med, at de indkasserede 13 mål. Det kaster et gennemsnit på 1.3 af sig pr. kamp, hvori de formåede at holde rent bur 4 gange.

Hvad målscoring angår, er Southampton ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 10 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1 pr. kamp. De indkasserede 15 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.5 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 3 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Arsenal v Southampton.

  • Arsenal har vundet i de seneste 3 hjemmebane kampe i træk;
  • Arsenal er ubesejret i de seneste 6 hjemmebane kampe i træk;
  • Arsenal har vundet i seneste 5 af 6 hjemmebane kampe;
  • Arsenal har scoret i seneste 10 af 12 kampe.
  • Southampton ikke vundet i de seneste 4 kampe i træk;
  • Southampton har scoret i seneste 8 af 10 kampe;
  • Southampton har indkasseret mål i seneste 5 af 7 kampe;
  • I 2 of 4 seneste Southampton kampe var antal mål OVER 3.5.

Form Arsenal mod Southampton

Arsenal håber på yderligere point til samlingen.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Southampton igennem de seneste ugers kampe. Arsenal har været lidt blege i deres seneste tre kampe, selvom de åbnede med 2-0 sejr over Newcastle. Det formåede de slet ikke at følge op, da de først tabte 3-2 til Manchester United, siden 2-1 mod Everton.

Southampton fortsat skidt kørende.

Arsenal går ind til kampen i håbet om endelig at få afsluttet den skuffende stime, de på det seneste har leveret. Det er ikke helt skidt, men heller ikke helt godt for Southampton, når man kigger tilbage på de seneste tre kampe. De tabte først 4-0 mod Liverpool, hvorefter de opnåede et point efter 2-2 mod Leicester. Senest satte de et point mere på tavlen efter 1-1 mod Brighton.

Arsenal v Southampton Indbyrdes historik

Arsenal havde mest at juble over i deres seneste duel, som de endte med at vinde 3-1 tilbage i januar 2021 i Premier League. Arsenal møder Southampton med en historik imellem klubberne, der siger 6-3-1 for deres seneste 10 kampe i Premier League. Arsenal har fået et mindre overtag i forhold til deres kommende modstander indenfor deres seneste 10 møder. Kampe som i øvrigt havde har haft en tendens til at byde på et større antal mål.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Arsenal og Southampton hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 16. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på lørdag på Emirates Stadium i vente.

Topscorer i form

Hold øje med Emile Smith-Rowe når du søger en målmager, eftersom han virker ustoppelig. Han har været på pletten 3 gange i seks kampe for Arsenal, mens sæsontotalen læser 5 kasser lige nu.

Che Adams har stået det rette sted 3 gange i seks kampe for The Saints, som håber, at han kan føje yderligere til sæsontotalen på 3 mål.