Betfair

Det engelske onlinespillefirma Betfair er grundlagt i 1999. Betfair har verdens største online bettingbørs, som der i denne anmeldelse vil være fokus på samt deres almindelige sportsbook. Herudover tilbydes der også online casino, online poker og online bingo. Betfair er tildelt den danske spillelicensaftale (1. januar 2012). 

Bettingbørs

Sportsbook er det vi normalt kender fra andre bettingsider. Hos Betfair har man dog sat fuldt ind på et forholdsvist nyt tiltag på det danske marked – spillebørs, også kaldet bettingbørs.

Som en af de eneste sider i Danmark kan brugerne her oddse mod hinanden i en på et selvstændigt marked, hvor odds ikke er styret af bookmakeren. Spillerne selv tilbyder forskellige odds, som andre spillere kan vælge at sælge, købe eller satse på.

Her fungerer Betfair som mellemmanden i denne sammenhæng. Dette kan være en fordel for de erfarne gamblere, fordi man potentielt kan hente endnu bedre odds på spillebørsen. Når spillerne selv sætter odds, kan det give nogle af de højeste odds på markedet. Hvis du bare er en almindelig hobbyspiller, kan bettingbørsen virke skræmmende, og du vil derfor benytte dig af den almindelige sportsbook. Hvis du derimod sætter dig ind i det, er det faktisk ikke så indviklet, som det ser ud til at være. Der kan nemlig være en række fordele forbundet med spillebørsen i forhold til den normale sportsbook. 

Ulemper ved bettingbørs

Betfair har valgt at have en afgift på 5%, der dog kun bliver opkrævet ved gevinst og ikke tab. 

Hvis du er en better, der typisk placerer dine spil i de lavere rækker, kan det tilmed være svært at få en interesse frem fra andre spillere. Det er med andre ord i de største ligaer såsom Superligaen og Premier League samt andre store europæiske ligaer, at aktiviteten og væddemålene ligger, fordi det tiltrækker flest mulige spillere.

Hvordan benytter man spillebørsen?

Overordnet set har du tre grundlæggende muligheder på spillebørsen. Du kan sælge odds, købe odds eller tilbyde dit eget væddemål:

  1. Den første mulighed; hvis du vil købe odds på et hold i en udvalgt kamp, skal du trykke på den blå knap
  2. Den anden mulighed; hvis du vil sælge odds trykker du på den røde knap, hvor du her agerer som et bettingfirma, og din gevinst vil stige afhængigt af jo flere spillere som støtter netop det hold du har sat til at tabe. 
  3. Hvis du modsat de to første muligheder ikke er tilfreds med de odds som står i udbuddet, så kan du oprette dine egne odds, hvor andre spiller derved kan oddse imod dig.

Livestream

I de fleste kunders øjne er det et must, at bookmakeren har livestream. Især store begivenheder. Dette opfylder Betfair. Der er stadig gode muligheder, for at se netop den kamp, du ønsker på de begivenheder, der er at finde i de største ligaer indenfor al sport. Det kræver dog, at man har penge på sin konto, eller har placeret et væddemål inden for 24 timer.

Mobilapp

Betfair har som mange andre af de store bettingsider lavet en mobil løsning, mens du er på farten. Den kan du både bruge i forhold til spillebørsen og den almindelig sportsbook. Her er der også muligt at livestream og navigere nemt og sikkert rundt i app’en, hvor der hos Betfair også er fokus på brugervenligheden. 

Spiludvalg og markeder

Hos Betfair kan du både spille på de populære og mindre populære sportsgrene. Her tilbyder de et bredt spiludvalg. Betfair adskiller sig fra andre bettingsites ved deres dækning af tennis og golf, hvor udvalget er bemærkelsesværdigt stort. Du kan både spille med på de største turneringer som Grand Slam, de mellemstore såsom ATP og WTA turnering samt de mindre på Challenger og ITF niveau. Dog kan der være lidt forskel fra spillebørsen til sportsbook, hvor udvalget af spiltyper er større på førstnævnte. Generelt er Betfair’s spilleudvalg dog helt i top. 

Ind- og udbetalinger

Når du skal foretage ind- og udbetalinger er det rart at have flere muligheder på hånden. Dette finder du også hos Betfair. Her kan du benytte en lang række af muligheder samt stort set alle korttyper – enten om det er debet eller kreditkort. Hvis du ikke har det, kan du også lave bankoverførsel for at få penge ud og ind.

Kampagner samt vilkår og betingelser

Betfair fokuserer meget på at give nye kunder ugentlige kampagner. For tiden kører de fx. en kampagne, hvor du kan placere fem spil a’ 50 kroner på live tennis kampe. Efter de er afgjort, vil du modtage et freebet på 50 kroner. Disse kampagner er Betfair gode til opstille til deres kunder.

Kundeservice

Betfair står til rådighed, hvis du har problemer eller nogle spørgsmål fra A til Z til Betfairs kvalificerede medarbejdere. I Danmark er der dansk live chat, hvor der er mulighed for at chatte direkte samt hurtig svartid. Dette er muligt hver dag fra kl. 10 til kl. 23. Herudover er der mulighed for e-mail korrespondance samt på deres telefon 32 71 46 61 hver dag fra kl. 10 til kl. 18.30.

Samlet vurdering

Betfair har stort fokus på brugervenlighed. Dette kommer til udtryk på deres hjemmeside og mobil app, hvor det er nemt og hurtigt at navigere rundt.

Betfair har et stort spiludvalg samt nogle af de højeste odds på markedet. Der er gode muligheder for live betting og live stream. Betfair har styr på deres koncept. Herudover tilbyder de som en af de eneste på det danske marked spillebørsen, som giver spillerne helt nye muligheder. På deres sportsbook, er der også et stort live betting udbud samt hyppige kampagner til kunderne. 

Livespiltips giver Betfair en samlede vurdering på 4.5 ud af 5 stjerner.

Oprettelse af Betfair konto

  1. Opret din konto her (link)
  2. Lav din første indbetaling (bonus kan benyttes)
  3. Placér dit første spil

Spil ansvarligt. Held og lykke!