Danmark svarer igen mod formstærke Serbien

Danmark får tirsdag aften besøg af Serbien i en venskabskamp, der har mulighed for at give lidt oprejsning for øretæverne i Amsterdam. Kampen afvikles i Parken i København og fløjtes i gang kl. 18.00.

Den positive vinkel på landskampen lørdag aften mod Holland var, at Christian Eriksen fik comeback. Det var landskamp nummer 110 for Brentford-spilleren, der straks tjekkede ind med en scoring. Det var scoring nummer 37 i landsholdstrøjen og dermed udlignede han legendariske Michael Laudrup.

Den negative vinkel var, at Danmark ikke blot tabte, men også blev totalt bukkede under for en hollandsk offensiv i hopla. At indkassere fire mål er aldrig godt, og at lukke tre mål ind alene i første halvleg er noget, der giver anledning til panderynker.

Tirsdag aften gælder det Serbien, en modstander man ikke har mødt siden juni 2015. Danmark og Serbien var i samme gruppespil forud for EM-slutrunden 2016 og Danmark vandt begge møder. På udebane blev det 3-1, mens det hjemme blev til en sejr på 2-0. Christian Eriksen, Pierre-Emil Højbjerg og Kasper Schmeichel er mulige gengangere i startopstillingen fra den seneste duel mod Serbien.

Danmark oser af selvtillid på målfronten inden deres kamp på tirsdag, hvortil de ankommer med yderst respektable tal for deres seneste 10 venskabskampe. Danmark præsterede flotte 2.1 mål pr. kamp, eller sammenlagt 21 kasser. De indkasserede 10 mål, et gennemsnit på et pr. kamp med clean sheets i seks af dem.

Serbien kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.7 scoringer for deres foregående 10 venskabskampe, inden deres duel på tirsdag. De lavede selv 17 garn i takt med, at de måtte finde sig i fire mål imod. Det giver et snit på 0.4 pr. kamp, hvori de klarede rent bur seks gange.

Form Danmark mod Serbien

Danmark har været intet mindre end frygtindgydende i deres seneste seks venskabskampe på hjemmebane, hvori de høstede maksimum seks sejre. De smaskede bolden i netmaskerne 16 gange, mens de indkasserede nul mål.

I deres seneste seks venskabskampe på udebane vandt Serbien to sejre, mens de spillede tre kampe uafgjort. De led et nederlag, mens de indkasserede to og scorede seks mål.

Vores tip

Facts og finurligheder for Danmark v Serbien.

  • Danmark scorede i 22 af deres seneste 24 kampe
  • Danmark vandt 9 af 11 af deres seneste kampe
  • Danmark har ikke tabt 9 af 11 af deres seneste kampe
  • Der er ikke scoret imod Danmark i 5 af de seneste 7 kampe
  • Serbien har ikke tabt 16 af 17 af deres seneste kampe
  • Serbien vandt 7 af 8 af deres seneste kampe
  • Serbien scorede i 12 af deres seneste 13 kampe

Danmark vs Serbien – Seneste nyt

Serbien ser ud til blot at mangle en enkelt spiller for at have alle mand til rådighed, når de møder Danmark på Parken.

Filip Mladenovic rejser ikke med Serbien til deres kommende udekamp, da han plejer en skade.

Danmark mod Serbien – indbyrdes historik

Når Danmark får besøg af Serbien tirsdag kan de seneste tilbage på to sejre i to opgør. Det første opgør havde over 2.5 mål, mens hjemmekampen i Parken bød på to scoringer. Det bedste odds på under 2.5 mål er 1.71 i skrivende stund.

Spilfiduser for kampen

Der er nogle interessante navne på begge hold, hvis man søger efter en målmager. Christian Eriksen viste rigtig god målform allerede i comeback-kampen og Danmark bør bringe ham i spil mod Serbien. Han er kun ét mål fra at udligne Preben Elkær på topscorerlisten over landsholdsspillere. Serbien ankommer med bl.a. Aleksandar Mitrovic, der stod for tre mål i de seneste seks landskampe og smadrer mål ind på samlebånd for Fulham.

Danmark vandt otte af deres seneste 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer, mens det blev til to nederlag. Serbien vandt fem af deres seneste 10 udekampe, og spillede fire uafgjort, mens det blev til et nederlag. Ud af deres seneste 10 kampe i Parken vandt Danmark seks af dem uden at lukke mål ind.

Der blev knaldet over 2.5 mål i kassen i seks af Danmark’s seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer, hvori de selv scorede 2.1 mål i gennemsnit. Der var gevinst på over 2.5 mål i fem af gæsternes foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 2.1 mål i disse kampe.