FC Midtjylland varmer op til returkamp mod AaB Superligaen forårspremiere

Førerholdet FC Midtjylland vil være opsatte på at udbygge forspringet til AaB, når de to hold tørner sammen på søndag i 3F Superliga. De har en førsteplads at forsvare, men outsiderne vil være tændte på at skabe en overraskelse.

FC Midtjylland er placeret som nummer 1 i tabellen med 35 point efter 17 kampe. AaB ligger på en placering som nummer 4 i stillingen med 28 point ovenpå deres 17 opgør.

AaB vil være super fokuserede på at lukke hullet op til førerholdet FC Midtjylland, når de to klubber brager sammen i 3F Superliga. Spørgsmålet er dog, om de på udebane kan komme i nærheden af at true turneringens duks.

FC Midtjylland har før opgøret den kommende søndag et anstændigt gennemsnit på 1.8 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede acceptable 18 mål samtidig med, at de indkasserede 11 mål. Det kaster et gennemsnit på 1.1 af sig pr. kamp, hvori de formåede at holde rent bur 4 gange.

AaB kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.9 scoringer for deres foregående 10 kampe, inden deres duel den kommende søndag. De lavede selv 19 garn i takt med, at de måtte finde sig i 15 mål imod. Det giver et snit på 1.5 pr. kamp, hvori de klarede rent bur 3 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for FC Midtjylland v AaB.

 • FC Midtjylland scorede i 33 af deres seneste 35 hjemmekampe
 • I de seneste 7 hjemmekampe i træk FC Midtjylland har spillet, har begge hold scoret
 • FC Midtjylland har ikke tabt 10 af 12 af deres seneste hjemmekampe
 • Der er scoret imod FC Midtjylland i 7 af de seneste 9 kampe
 • Der er scoret imod AaB i 9 af de seneste 10 kampe
 • AaB har ikke vundet 8 af 10 af deres seneste kampe
 • I 19 ud af 21 seneste FC Midtjylland kampe mod AaB var antallet af mål under 3.5
 • FC Midtjylland har scorede i 24 af de senest 25 hjemmekampe mod AaB
 • FC Midtjylland har har ikke tabt i 18 af 20 seneste kampe mod AaB
 • I 6 ud af 7 seneste FC Midtjylland kampe mod AaB var antallet af mål under 2.5
 • FC Midtjylland har vandt i 6 af 8 seneste kampe mod AaB

Form FC Midtjylland mod AaB

FC Midtjylland inde i god stime.

FC Midtjylland har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Et møde med Ludogorets sluttede 0-0, hvorpå et 2-1 nederlag mod Brøndby IF fulgte. Deres nyligste kamp gav dog sejr, da PAOK blev nedlagt med 1-0.

AaB i ekspresfart mod bunden.

AaB har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. De delte point i 1-1 kamp mod Randers FC, før de sejrede 1-3 mod SønderjyskE. Desværre blev sejren fulgt op af et 1-3 nederlag mod F.C. København.

FC Midtjylland v AaB Indbyrdes historik

FC Midtjylland formåede at holde buret rent i deres seneste opgør mod AaB i 3F Superliga. I begge løb de også med tre point, da de vandt 1-0 i Juli 2021 og 2-0 i Februar 2021. FC Midtjylland går ind til opgøret med en historik mod AaB, der siger 7-1-2 for deres seneste 10 kampe i 3F Superliga. Af de seneste 10 kampe mellem FC Midtjylland og AaB kom over 2.5 mål ud med gevinst på oddset 4 gange. Desuden scorede begge hold mål i 3 af disse 10 møder.

Stilling i 3F Superliga

Tabellen i 3F Superliga giver os et overblik over, hvordan FC Midtjylland og AaB hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 18. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på søndag på MCH Arena i vente.

Flere mål i vente

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Junior Brumado. Han har vist flaget for FC Midtjylland med 7 mål for sæsonen.

AaB har til gengæld forhåbninger om, at Louka Prip kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 7 mål i alle turneringer indtil videre, samt 5 i de seneste seks.