Oddset

Oddset har i større og større grad vokset sig enormt i Danmark. Vi danskere elsker ekstra spænding i hverdagen, hvor statistikkerne for hvor meget vi danskere bruger på spil er steget markant i løbet af de sidste par år. Det betyder dermed også, at flere bookmakere er kommet ind på det danske marked, da udbud og efterspørgsel følger hinanden. Når du er fyldt 18 og du har oddset på netop dine yndlings sportsgrene, så er du i gang. Du kan benytte den traditionelle måde at lave oddset spil på ved at gå ned i kiosken, gribe en kuglepen og sætte dine skriftlige tegn. Eller du kan være moderne og finde dine spil online. Danske Spil er især kendt for deres kampagne omkring ‘oddset’, hvor de brugt deres kampagner om ‘der er så meget kvinder ikke forstår’. Når du i dag siger oddset, vil de fleste forbinde det med Danske Spil. 

Liberaliseringen af spillemarkedet

Indtil 1. januar 2012 havde Danske Spil totalitært monopol på næsten alt onlinespil via sportsspil, casinospil og poker på det danske marked, som derved blev ophævet. Det betød derfor, at udenlandske spiludbydere kunne komme på det danske spillemarked, uden betingelser for at betale afgifter til den danske stat udover en procentdel af bruttospilleindtægten. Så længe de danske spilleregler blev overholdt, vil det være muligt at tilegne sig den danske spillelicens via den danske stats regulering. 

Indtil da havde Danske Spil været på danskernes læber, som den foretrukne udbyder herhjemme i Danmark i mange årtier. Det blev dog ændret i og med, at danskerne i et årti op til 2012 kunne gamble online hos udenlandske selskaber. Dette gjorde, at spille omsætningen i Danmark var faldende. Derfor indførte regeringen sammen med Socialdemokraterne, DF, SF, Det radikale Venstre og Liberal Alliance – på opfordring af EU og Skatteministeriet – en liberalisering af spillemarkedet.
Her blev de udenlandske spilleselskaber påtvunget at betale 20 procent af deres indtægt til statskassen. På den måde steg tilskuddet til tipsmidler og bekæmpelse af ludomani. Men er det så godt eller skidt? Staten får flere midler ind, som de kan bruge til spilafhængighed, idræt, fritidsliv og kultur. På den anden side viser undersøgelser, at et større udbud af spil skaber en større tilgængelighed af spillemuligheder, som udvider antallet af ludomaner.

Oddset Den Lange

Det første udvalg er ‘Den Lange’. Denne spilmulighed er primært bestående af kampe inden for fodbold, basketball, ishockey, tennis, håndbold, amerikanske fodbold, baseball, bordtennis, golf, badminton og snooker. Her har du forskellige spiludvalg fra hver enkelt kamp. Det mest anvendelige er 1-x-2 spillet, hvor du enten sætter på at hjemmeholdet (1) vinder, uafgjort (x) eller udebaneholdet (2). Du kan vælge at spille lige på, eller inddele dine kampe i systemspil. 

Oddset Måljagt

Kan du ramme slutcifrene på tre fodboldkampe? Her får du oddset ved at spille på resultatkombinationer. Jo flere kombinationer over mulige udfald desto højere pris. De mest spillede kombinationer har lavt odds og de mindst spillede har højt. Du kan i måljagten placere et beløb på 1, 2, 5, 10, 20, 30, 50, 100, 200 og 500 kroner pr. kombination. 

Eksempel: Der er tre fodboldkampe på måljagt; Liverpool-Tottenham, Manchester United-Manchester City, Arsenal-Chelsea. Hvis man vælger to udfald pr. hold – at Liverpool scorer 0 eller 1 mål, Tottenham scorer 0 eller 1 mål, Manchester United scorer 1 eller 2 mål osv. Så bliver det samlede antal kombinationer = 64 kombinationer el. 2x2x2x2x2x2. Du bestemmer selv, hvor mange kombinationer du vil have. 

Oddset Matchen

I denne del kan du kombinere. Hvis du vælger spilfunktionen ‘matchen’ kan du spille på:

  1. Ciffertips (Hvad bliver 1. halvleg el. kampen?)
  2. Første målscorer i kampen
  3. Halvleg/fuldtid
  4. M.fl.

Oddset Resultat

Har du en fornemmelse for et bestemt udfald? Her kan du spille på det specifikke resultat i en kamp.

Oddset Vinderen

I denne kategori er der tale om et langtids -eller flerdagesvæddemål. Det kan fx. være hvem der vinder EM i fodbold, Tour de France eller Formel 1.

Oddset Live

Om du spiller online eller hos Danske Spil fysiske forhandlere, så har du muligheden for at spille med på en begivenhed der er i gang. Hvis du er online og bruger Oddset TV, kan du streame nogle af de største kampe og begivenheder.