Skotland vs Cypern – Spilfiduser, Optakt og Odds

Skotland skal op imod Cypern i en kvalifikationskamp til EM på lørdag. Det er deres første kamp og den finder sted på Hampden Park. Det seneste opgør mellem Skotland og Cypern daterer sig nogle år tilbage, da Skotland vandt 2-1 på Hampden Park. Mon ikke vi kan regne med, Skotland glæder sig til at forny bekendtskabet.

Cypern, Georgien, Norge, Skotland, Spanien kæmper alle for en plads ved den forestående EM, og de 5 nationer udgør tilsammen gruppe A. Skotland går ind til deres kommende kamp som nummer 42 på FIFAs verdensrangliste. Der er et ret stort hul til de kommende modstandere fra Cypern, som ligger nummer 110 i verden.

Skotland får ikke problemer med at sætte tre point på kontoen mod Cypern, som ikke ligner et mandskab, der vil skabe alt for mange problemer for hjemmeholdet.

Form Skotland mod Cypern

Bedømt ud fra deres seneste tre kampe, kan vi forvente lidt af hvert for Skotland i øjeblikket. Mod Irland satte de sig igennem i en 2-1 sejr, før de spillede 0-0 mod Ukraine. I sidste runde gik de dog ned med 2-1 mod Tyrkiet. Skotland præsterede tre sejre af de seneste seks mulige landskampe. Af de resterede tre kampe sluttede en uden vinder, mens de tabte en, hvori de scorede 11 og indkasserede fem mål.

Cypern har været lidt blege i deres seneste tre kampe, hvor de startede med at få tæsk 5-1 af Kosovo. Skuffelsen blev fulgt op af ny nedtur, da de tabte 0-2 til Bulgarien, for så at svare igen med en 2-3 sejr over Israel. I deres seneste seks landskampe vandt Cypern to sejre, mens de spillede to kampe uafgjort. De led tre nederlag, mens de indkasserede 14 og scorede syv mål.

Vores tip

Facts og finurligheder for Skotland v Cypern.

  • Skotland scorede i 21 af deres seneste 23 hjemmekampe
  • Skotland har ikke tabt 15 af 17 af deres seneste hjemmekampe
  • Skotland scorede i 14 af deres seneste 16 kampe
  • 7 af Skotland’s seneste 9 kampe havde over 2.5 mål
  • Skotland var i vandt de seneste 3 hjemme kampe i træk involveret i opgør med flere end 1.5 mål
  • Cypern har ikke vundet 16 af 17 af deres seneste udekampe
  • Der er scoret imod Cypern i 16 af de seneste 18 udekampe
  • 8 af Cypern’s seneste 10 udekampe havde over 2.5 mål
  • I de seneste 3 udekampe i træk Cypern har spillet, har begge hold scoret
  • I de seneste 3 Cypern udekampe, har summen af mål været over 3.5

Skotland vs Cypern – Seneste nyt

Skotland kan have op til seks spillere siddende ude af diverse grunde, når de tager imod Cypern den kommende lørdag. Grant Hanley får en fridag fra Skotland-truppen, da han sidder ude med karantæne.

Nathan Patterson, John McGinn, Aaron Hickey, Ryan Jack og Callum McGregor er alle ude af truppen, som Skotland tager imod Cypern med på Hampden Park.

Skotland mod Cypern – indbyrdes historik

Det seneste opgør mellem Skotland og Cypern daterer sig nogle år tilbage, da Skotland vandt 2-1 på Hampden Park. Mon ikke vi kan regne med, Skotland glæder sig til at forny bekendtskabet. Skotland vandt tre af deres foregående tre kampe mod Cypern, mens sidstnævnte vandt nul af disse og resten sluttede uafgjort. Bookmakernes bedste odds på en uafgjort er 5.50 i skrivende stund.

Begge hold scorede i tre af de seneste tre kampe mellem Skotland og Cypern.

Spilfiduser for kampen

Hold godt øje med John McGinn, hvis du søger efter en mulig målscorer, da han været på pletten seks gange på det seneste for Skotland. For gæsterne præsterede Pieros Sotiriou to mål i det seneste halve dusin kampe, og begge spillere har helt sikkert kig på at udvide totalen.

Skotland høstede tre point i syv af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort en gange og led to nederlag i denne serie. Cypern sikrede sig en sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort to gange samt syv nederlag. Begge hold scorede i seks af de seneste 10 hjemmekampe for Skotland. Begge scorede også i syv af de seneste 10 udekampe for Cypern.

Der blev scoret over 2.5 mål i tre kampe af de seneste tre kampe mellem disse to hold. Skotland præsterede et gennemsnit på 2.01 mål, mens Cypern snittede 0.99 mål i disse. Begge hold scorede tre gange i disse kampe. Der blev knaldet over 2.5 mål i kassen i syv af Skotlands seneste ti kampe på tværs af alle turneringer, hvori de selv scorede 1.6 mål i gennemsnit. Over 2.5 blev der scoret i fire af de forrige ti kampe, som Cypern spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 0.9 mål i disse kampe.