Brighton mod Southampton – Optakt, Spilfiduser, Odds

Vurderet ud fra oddset på kampen ligner tre point nærmest en pligt, når Brightonpå søndag møder Southampton. Favoritternes formkurve over de seneste uger bakker den store favoritværdighed op.

Brighton er placeret som nummer 6 i tabellen i Premier League, da de indtil videre har opnået 58 point til samlingen. Southampton har opnået 24 point, hvilket placerer dem som nummer 20 efter 36 runder.

Brighton fik en seriøs øretæve i deres seneste kampe, og vil være tændte for at revanchere sig selv den kommende søndag. Southampton bør have en særdeles vanskelig kamp i vente.

Brighton har spandevis af selvtillid, når det kommer til mål inden deres kommende kamp på søndag Deres seneste ti kampe kastede fornemme 2.1 mål af sig pr. kamp, eller sammenlagt 21 garn. De lukkede 18 mål ind i samme tidsrum, et snit på 1.8 pr. kamp med clean sheets i fire af dem.

Southampton er i øjeblikket anstændige målscorere med 11 kasser i deres seneste ti kampe eller 1.1 mål i gennemsnit. Deres modstandere stod i samme periode for 25 mål, mens Southampton præsterede nul “clean sheets”. De indkasserede i snit 2.5 mål pr. kamp.

Brighton har vundet 17 sejre, mens de har spillet syv uafgjorte og tabte desuden 11 kampe i denne sæson i Premier League. Brighton var på måltavlen i deres seneste 13 i træk.

Southampton kigger på seks sejre, samt seks uafgjorte såvel som 24 nederlag i Premier League. Southampton led nederlag i deres seneste 4 kampe.

Vores tip

Facts og finurligheder for Brighton v Southampton.

  • Brighton scorede i 31 af deres seneste 32 kampe
  • 4 af Brighton’s seneste 5 hjemmekampe havde over 5.5 mål
  • 5 af Brighton’s seneste 6 hjemmekampe havde over 4.5 mål
  • Brighton scorede i 14 af deres seneste 15 hjemmekampe
  • 9 af Brighton’s seneste 11 kampe havde over 2.5 mål
  • Southampton har ikke vundet deres seneste 11 kampe
  • Der er scoret imod Southampton i de seneste 10 kampe
  • Southampton tabte 7 af 8 af deres seneste kampe
  • Southampton var i tabte 6 af deres seneste 8 kampe involveret i kampe med færre end 1.5 mål
  • Der er scoret imod Southampton i 12 af de seneste 14 udekampe

Form Brighton mod Southampton

Det er alt eller intet for Brighton i øjeblikket, når man kigger tilbage på deres seneste tre kampe og desværre for dem mest “intet”. De gik tomhændede fra banen i et 5-1 nederlag mod Everton, hvortil de svarede igen mod Arsenal i en 0-3 sejr. Den seneste kamp bød på en ny skuffelse, da de tabte 4-1 mod Newcastle. Brighton vandt ingen af deres seneste seks ligakampe på The American Express Community Stadium, men spillede uafgjort en gange og led en nederlag. De lukkede otte ind og scorede selv 16.

Southampton har været igennem en hård tid i deres seneste tre kampe, der har givet nul og niks til pointkontoen. De blev slået 3-1 af Newcastle, før Nottingham Forrest satte sig igennem med 4-3. Tredje skuffelse i træk fulgte mod Fulham, der satte sig igennem med 0-2. De gik ind til sæsonen som varme kandidater til nedrykning, og desværre for Southampton har de indtil videre levet op til forventningerne. Det er dog stadig muligt at redde sig, her hvor sæsonen lakker mod enden. Southampton vandt ingen af deres foregående seks udekampe i Premier League, som i stedet kastede to uafgjorte og fire nederlag af sig. De lukkede 12 mål ind og scorede selv syv.

Brighton tog 43 point fra deres seneste 19 opgør mod hold, der befinder sig i den nedre halvdel af tabellen i Premier League. Dette har kastet 13 sejre af sig efter 45 mål scoret og 21 indkasseret. Southampton opnåede nul sejre og tre point i de seneste ti kampe mod hold placeret i top seks i stillingen. De scorede ni gange i disse kampe, men lukkede også selv 26 ind.

Brighton vs Southampton – Seneste nyt

I skrivende stund skulle der kun være to spillere, som ikke er til rådighed for Brighton, når de skal i aktion mod Southampton.

Alexis Mac Allister og Jakub Moder er alle ude af truppen, som Brighton tager imod Southampton med på The American Express Community Stadium.

Southampton må muligvis finde sig i at undvære mere end en håndfuld spillere med problemer forud for deres næste opgave i Premier League, da hele to har skavanker af varierende art. Ainsley Maitland-Niles, Kyle Walker-Peters og Mohammed Salisu har samlet for mange kort sammen og må derfor sidde over i den næste Southampton-kamp på grund af karantæne.

Det er navne som Armel Bella-Kotchap, Alex McCarthy, Juan Larios og Valentino Livramento, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til The American Express Community Stadium.

Brighton mod Southampton – indbyrdes historik

Deres seneste opgør mod hinanden var et brag af en duel, der endte med et målrigt 1-3 resultat. Det er ikke cifre, man ser hver dag, men ingen af os skulle have noget imod en gentagelse af målfesten den kommende søndag. Southampton vandt fire af deres foregående ti kampe, mens Brighton vandt to sejre i ti opgør. Southampton kan spilles til odds 13.00 hos spilselskaberne.

I de seneste 6 opgør i Premier League imellem Brighton og Southampton var begge hold på måltavlen. Begge hold på måltavlen kom ud otte gange i de foregående ti indbyrdes opgør mellem Brighton og Southampton.

Brighton mod Southampton Spiltips

Carlos Alcaraz virker til at være i anstændig form for Southampton, da han var på tavlen to gange i hans seneste seks kampe i Premier League. Gæsterne har dog brug for mere fra ham, når de lægger vejen forbi Brighton, som er store favoritter til sejren på søndag. Det ligner til gengæld en god idé at holde på Deniz Undav, som stod for fire mål i hans seneste seks kampe.

Brighton var i stand til at vinde seks af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort to gange. De led også to nederlag i denne serie. Southampton sejrede i to af deres foregående 10 udekampe, spillede uafgjort to gange og led seks nederlag. Brighton holdt gæsterne på The American Express Community Stadium fra scoring syv gange i deres seneste 10 hjemmekampe. Southampton præsterede et rent bur i to af deres seneste 10 udekampe.

Der blev scoret over 2.5 mål fem gange i de seneste ti kampe mellem disse to klubber. Brighton præsterede et gennemsnit på 1.3 mål, mens Southampton landede et snit på 1.4 mål i disse dueller. Begge hold var på tavlen otte gange i disse kampene. Der blev knaldet over 2.5 mål i kassen i syv af Brightons seneste ti kampe på tværs af alle turneringer, hvori de selv scorede 1.8 mål i gennemsnit. Der var gevinst på over 2.5 mål i fem af gæsternes foregående ti kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 1.1 mål i disse kampe.