Borussia bider fra sig mod mestrene fra Bayern

Der spilles vanen tro en fredags-kamp i 1. Bundesliga, og det er denne gang et af ligaens store opgør, som får lov at åbne runde 15. Borussia Mönchengladbach tager imod Bayern München på Borussia-Park, og hjemmeholdet giver flotte 4.60 for en sejr på oddset. Gæsterne kan til gengæld spilles til 1.62 på oddset i en kamp, hvor der fløjtes kick off kl. 20.30.

Gladbachs form er ikke prangende, og tidligere snak om indgå i titelkampen i denne sæson vil kræve et monster af en forårssæson. To sejre, hvoraf den ene kom i DFB Pokal, og ét nederlag i de seneste fem kampe vidner om et hold, der af diverse grunde har svært ved at finde stabiliteten. Senest fightede de sig dog til en 1-0 sejr i årets første kamp ude mod Bielefeld.

Bayern München kommer til Borussia-Park i stærk form. Hansi Flicks udvalgte har formået at gå uden nederlag i 20 kampe, hvoraf fire af de seneste fem gav sejr. Førstepladsen blev generobret med en sejr søndag aften, hvor man ellers var bagud 2-0 ved pausen. Anden halvleg bød dog på fem kasser af Bayern-drengene, heraf to fra Europas bedste spiller i 2020, Robert Lewandowski.

Bayern München er langt fra i besiddelse af så god en indbyrdes historik mod Borussia Mönchengladbach, som man umiddelbart kunne forestille sig. Af de seneste 10 opgør sluttede blot fem med sejr til rekordmestrene, til gengæld sluttede fire med sejr til Die Fohlen-elf. Meget få hold, om nogen, har i 1. Bundesliga en så god historik mod Bayern München i disse år. Syv af de 10 seneste møder havde over 2.5 mål, og syv af dem havde scoringer af begge hold.

Bayerns defensiv er til at tale med. Det beviste Mainz senest i weekenden. Gladbach er langt stærkere end Mainz, ikke mindst bevist i efterårets Champions League. Her spillede Gladbach nogle voldsomt målrige kampe, og det vi jeg med vil gentage sig fredag aften. Bayern München får man aldrig lukket helt af for, og deres seneste seks opgør var både underholdende og målrige.

Flere interessante tips