Southampton mod Tottenham i Premier League runde 20 – optakt, odds og spilfiduser

Southampton byder velkommen til Tottenham i Premier League den kommende tirsdag på St. Mary’s Stadium.

Efter 18 kampe afviklet er Southampton placeret nummer 14 i stillingen med 20 point. Der er 9 points forskel til Tottenham, der som nummer 5 har samlet 29 point sammen.

Spurs er på udkig efter at åbne et større hul i stillingen i Premier League til Southampton, når de to rivaler skal op imod hinanden den kommende tirsdag. Det kan hjemmeholdet dog dårligt tillade sig, hvis de skal bevare kontakten til gæsterne.

Når det kommer til mål, er The Saints ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 13 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.3 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 18 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.8 pr. kamp med 2 clean sheets undervejs.

The Lilywhites kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.7 scoringer for deres foregående 10 kampe, inden deres duel den kommende tirsdag. De lavede selv 17 garn i takt med, at de måtte finde sig i 10 mål imod. Det giver et snit på 1 pr. kamp, hvori de klarede rent bur 4 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for Southampton v Tottenham.

  • Southampton har ikke vundet deres seneste 6 kampe
  • Southampton har ikke tabt 7 af 8 af deres seneste hjemmekampe
  • Southampton scorede i 10 af deres seneste 12 kampe
  • Der er scoret imod Southampton i de seneste 6 kampe
  • I 3 af de seneste 4 kampe Southampton har spillet, har begge hold scoret
  • Tottenham scorede i 5 af deres seneste 6 kampe
  • I 10 af de seneste 11 kampe Southampton har spillet mod Tottenham har begge hold scoret
  • Southampton har scorede i de seneste 11 kampe i træk de har spillet mod Tottenham
  • Southampton har scoret imod i 17 af de senest 18 kampe mod Tottenham
  • I 9 ud af 11 seneste Southampton kampe mod Tottenham var antallet af mål over 2.5
  • Southampton har har ikke vundet i 8 af 10 seneste kampe mod Tottenham

Form Southampton mod Tottenham

Southampton drømmer om mere.

Southampton har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Det startede med et nederlag på 3-0 mod Arsenal, hvorefter de opnåede 2-2 mod Crystal Palace. Deres seneste kamp indbragte tre point, da de sejrede 3-2 i opgøret mod West Ham.

The Lilywhites vanskelige at nedbryde.

Tottenham er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. Det startede med 2-2 mod Liverpool, før de bankede West Ham med 2-1. Senest blev Crystal Palace nedlagt i en 3-0 sejr.

Southampton v Tottenham Indbyrdes historik

Tottenham havde mest at juble over i deres seneste duel, som de endte med at vinde 2-1 tilbage i april 2021 i Premier League. Southampton møder Tottenham med en historik imellem klubberne, der siger 2-1-7 for deres seneste 10 kampe i Premier League. Tottenham har fået et mindre overtag i forhold til deres kommende modstander indenfor deres seneste 10 møder. Kampe som i øvrigt havde har haft en tendens til at byde på et større antal mål.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Southampton og Tottenham hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 20. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point den kommende tirsdag på St. Mary’s Stadium i vente.

Formstærk måltyv

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i James Ward-Prowse. Han har vist flaget for Southampton med 4 mål for sæsonen og stod desuden for 2 i de seneste seks kampe.

Spurs har til gengæld forhåbninger om, at Heung-Min Son kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 8 mål i alle turneringer indtil videre, samt 4 i de seneste seks.