Everton mod Brighton i Premier League runde 21 – optakt, odds og spilfiduser

Everton tager den kommende søndag imod Brighton i Premier League på Goodison Park.

Efter 17 kampe afviklet er Everton placeret nummer 15 i stillingen med 19 point. Der er 5 points forskel til Brighton, der som nummer 10 har samlet 24 point sammen.

Brighton er på udkig efter at åbne et større hul i stillingen i Premier League til Everton, når de to rivaler skal op imod hinanden den kommende søndag. Det kan hjemmeholdet dog dårligt tillade sig, hvis de skal bevare kontakten til gæsterne.

Når det kommer til mål, er Everton ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 8 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 0.8 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 21 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 2.1 pr. kamp med 1 clean sheets undervejs.

Hvad målscoring angår, er Brighton ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 9 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 0.9 pr. kamp. De indkasserede 13 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.3 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 2 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Everton v Brighton.

  • Everton har ikke vundet 10 af 11 af deres seneste kampe
  • I de seneste 4 kampe i træk Everton har spillet, har begge hold scoret
  • Der er scoret imod Everton i 13 af de seneste 15 kampe
  • Brighton har ikke vundet 13 af 14 af deres seneste kampe
  • Brighton har ikke tabt 9 af 11 af deres seneste udekampe
  • Brighton uafgjort 6 af 8 af deres seneste udekampe
  • Brighton scorede i 9 af deres seneste 11 udekampe
  • Der er scoret imod Brighton i 9 af de seneste 11 kampe
  • Everton har vandt i de 4 hjemme seneste kampe i træk mod Brighton
  • Everton har har ikke tabt i 7 af 9 seneste kampe mod Brighton
  • Everton har scorede i 7 af de senest 9 kampe mod Brighton
  • I 3 ud af 4 seneste Everton kampe mod Brighton var antallet af mål under 2.5
  • I 3 ud af 4 seneste Everton kampe mod Brighton var antallet af mål under 3.5

Form Everton mod Brighton

The Toffees håber på frisk start.

De seneste tre kampe har for Everton givet lidt af hvert til kontoen. De startede med at banke Arsenal med 2-1, hvilket desværre blev fulgt op af et nederlag på 3-1 mod Crystal Palace. Deres seneste opgør, mod Chelsea, indbragte et point i en1-1 kamp.

Brighton håber på yderligere point til samlingen.

Brighton har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Mod Wolves gik de tomhændede fra banen efter et nederlag på 0-1. De revancherede de med en sejr på 2-0 over Brentford, inden de senest spillede 1-1 mod Chelsea.

Everton v Brighton Indbyrdes historik

Everton havde mest at juble over i deres seneste duel, som de endte med at vinde 2-0 tilbage i august 2021 i Premier League. Everton går ind til opgøret med en historik mod Brighton, der siger 5-2-2 for deres seneste 9 kampe i Premier League. I 3 af de seneste 9 opgør mellem Everton og Brighton var der gevinst på oddset ved spil på over 2.5 mål.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Everton og Brighton hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 21. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point den kommende søndag på Goodison Park i vente.

Formstærk måltyv

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Demarai Gray. Han har vist flaget for Everton med 5 mål for sæsonen og stod desuden for 2 i de seneste seks kampe.

Brighton har til gengæld forhåbninger om, at Neal Maupay kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 7 mål i alle turneringer indtil videre, samt 3 i de seneste seks.