Newcastle Utd mod Brighton i Premier League runde 28 – optakt, odds og spilfiduser

Rampelyset er på både Newcastle Utd og Brighton, når rivalerne krydser klinger i forsøget på at lægge point til deres respektive samlinger. De mødes denne gang i Premier League på St James’ Park den kommende lørdag.

Newcastle Utd lægger beslag på placeringen som nummer 14 i Premier League med 25 point for deres første 25 kampe. Differencen til Brighton er 8 point, hvilket rangerer sidstnævnte som nummer 10 i tabellen for 26 kampe.

Brighton er på udkig efter at åbne et større hul i stillingen til forfølgerne i Premier League, når de skal op imod Newcastle Utd på lørdag. Det finder hjemmeholdet sig dog næppe frivilligt i, og en hård kamp bør være i vente.

Når det kommer til mål, er Newcastle Utd ikke det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 11 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.1 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 15 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.5 pr. kamp med 3 clean sheets undervejs.

Brighton vælter ikke mål ind i en lind strøm i øjeblikket. De formåede blot at score 11 gange i deres seneste 10 opgør, eller 1.1 i gennemsnit pr. kamp. De lukkede 13 mål i e kampe, lig med et snit på 1.3 pr. kamp. De holdt målet rent 2 gange i denne stime.

Vores tip

Facts og finurligheder for Newcastle Utd v Brighton.

  • Der er scoret imod Newcastle i 13 af de seneste 15 hjemmekampe
  • Newcastle vandt deres seneste 4 kampe
  • Newcastle har ikke tabt deres seneste 5 kampe
  • I 9 af de seneste 11 udekampe Brighton har spillet, har begge hold scoret
  • Brighton scorede i 14 af deres seneste 16 udekampe
  • Brighton har ikke tabt 11 af 13 af deres seneste kampe
  • Brighton har ikke vundet 4 af 5 af deres seneste kampe
  • I de seneste 9 Newcastle kampe mod Brighton var summen af mål under 3.5
  • Newcastle har har ikke vundet i de 9 seneste kampe i træk mod Brighton
  • I 7 ud af 9 seneste Newcastle kampe mod Brighton var antallet af mål under 2.5
  • Newcastle har ikke scoret i 7 af de senest 9 kampe mod Brighton
  • Newcastle har scoret imod i de seneste 3 kampe i træk de har spillet mod Brighton

Form Newcastle Utd mod Brighton

Newcastle Utd i forrygende form.

Newcastle virker i fin form før deres kommende opgave. Deres seneste tre kampe kastede først en sejr af sig mod Aston Villa, der blev nedlagt 1-0. Herefter spillede de 1-1 mod West Ham, hvorpå Brentford blev besejret 2-0.

Brighton håber på frisk start.

Brighton har været igennem en hård tid i deres seneste tre kampe, der har givet nul og niks til pointkontoen. De blev slået 2-0 af Manchester United, før Burnley satte sig igennem med 0-3. Tredje skuffelse i træk fulgte mod Aston Villa, der satte sig igennem med 0-2.

Newcastle Utd v Brighton Indbyrdes historik

Der var gevinst på oddset, hvis du satsede på uafgjort, da Newcastle Utd senest mødte Brighton på The American Express Community Stadium. Ingen af de to klubber formåede nemlig at gribe overtaget i kampen, der emmede ud i en 1-1. Newcastle Utd går ind til opgøret med en historik mod Brighton, der siger 0-5-4 for deres seneste 9 kampe i Premier League. I 2 af de seneste 9 opgør mellem Newcastle Utd og Brighton var der gevinst på oddset ved spil på over 2.5 mål.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Newcastle Utd og Brighton hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 28. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point den kommende lørdag på St James’ Park i vente.

Hold øje med…

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Callum Wilson. Han har vist flaget for Newcastle Utd med 6 mål for sæsonen og stod desuden for 2 i de seneste seks kampe i alle turneringer.

Brighton har til gengæld forhåbninger om, at Danny Welbeck kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 8 mål i alle turneringer indtil videre, samt 1 i de seneste seks.