Odds tip

Odds tip

Bettinggevinster kommer ikke blot af sig selv. Det kræver ofte ordentlig forberedelse og øje for at kunne se den lille detalje, der gør udslaget. Netop denne detalje prøver vi at finde frem til og give dig i form af favorable odds tip, så du kan opnå succes med dit spil.

Hele mekanismen omkring odds og odds-sætning er en kompleks størrelse, der kan gøre selv en matematiker forvirret. Men vi vil gerne hjælpe dig til at forstå det på en lidt mere simpel måde.

I det efterfølgenden får du et indblik i, hvad der ligger til grund for tallene og hvordan sandsynligheder beregnes.

Hvad er odds?

Skal man skære helt ind til benet, så vil det at oddse betyde at spille på et udfald af en begivenhed – som oftest en kamp. I princippet kan det være alt fra sport, dronningens nytårstale og endda politiske debatter. Vi holder os til sport i denne omgang.

Odds tip er defineret som decimaltal. Eksempelvis 1.40 på en Barcelona-sejr, mens Real Sociedad kan være sat til odds 7.05. Med andre ord betyder det, at spiller du på Barca-sejr, så får du pengene 1.40 gange igen

Lad os lege med tanken, at du har et spillebeløb på 100 kr. Det betyder så, at spiller du på Barca-sejr, får du pengene 1.40 gange igen – altså 140 kr. og dermed en nettogevinst på 40 kr. Tror du derimod på en Sociedad-sejr, er både gevinsten og dermed nettofortjenesten større – henholdsvis 750 kr. og 650 kr.

Ovenstående regnestykke er et meget normalt billede på, hvad odds er.

Sandsynligheden for et udfald

Odds tips er dog ikke kun et udtryk for chancen for et bestemt udfald. Det er i lige så høj grad den enkelte bookmakers vurdering af sandsynligheden, hvor også andre faktorer spiller ind. Såsom hvor mange spillere, de formoder vil spille på det osv.

Lad os gå lidt dybere i beregningen fra før. Hvordan er bookmakeren kommet frem til, at en sejr til “Los Blancos”, som Real Madrid bliver kaldt, skal give odds 2.05? Og Barcelona til 1.45? Og vælger du at placere dine penge på et af disse, hvor stor er sandsynligheden så for, at du rammer plet?

Det kan udregnes som:

  • Sandsynlighed for hjemmesejr; 100/1.40 = 71,43 %
  • Sandsynlighed for uafgjort; 100/4.75 = 21,05 %
  • Sandsynlighed for udesejr; 100/7.5 = 13,33 %

Det samlede procenttal 71.43 + 21.05 + 13.33 = 105,81 og dermed over 100. Det er altafgørende for en bookmaker, fordi det betyder, at tilbagebetalingsprocenten er 94,19 %. Skåret ud i pap betyder det, at man sandsynligvis taber 5,81 kr. ved spil for 100 kr.

Dette er årsagen til, at bookmakere tjener penge. Hvis tilbagebetalingsprocenten var over 100%, ville det i teorien ikke være en overskudsforretning for spiludbyderne, og deres samlede chancevurdering er dermed “sat forkert”.

Men hvordan finder du så det odds, du vil spille på? Det er det, vi er her for med vores daglige odds tip, som typisk vil blive vist som singler.

Kombination af væddemål

Med basisviden på plads kan du nu bevæge dig ud på spillemarkedet. Du kan også vælge at kombinere flere kampe på samme kupon, hvilket både giver en større gevinst men også større risiko for tab.

Det foregår helt simpelt ved, at lægge odds-cifrene sammen og gange det op med indsatsen. En uafgjort til odds 1,8 og en udesejr til 3,75 giver dig en samlet gevinst på 555 kr. og en nettogevinst på 455 kr. ved spil for en 100-krone seddel. Det kaldes også at spille multi i stedet for single, hvor det kun er den ene kamp, du better på.

Den normale form for odds er “lige på”. Alle spil skal gå hjem på samme multikupon, ellers vinder man intet. Man kan dog også vælge at sammensætte en kupon som systemspil. Her skal eks. blot 2/3 af kuponen eller 3/4 gå hjem, før du vinder. Beløbene er forskellige alt afhængig af, hvilke kampe der går hjem, og gevinsten er mindre, end den vil være ved spil lige på.

Når du får nok af at spille på udesejre

Vi anbefaler, at enhver ny spiller starter ud med at placere sine bets på de klassiske 1X2, altså hjemmeholdet, uafgjort eller udeholdet. På et tidspunkt bliver du rutineret nok, og ønsker at bevæge dig videre i spilverdenen. Der findes nemlig en masse andre elementer i kampen, du kan vinde penge på, hvis du er skarp i forudsigelsens kunst.

Hvem scorer kampens første mål, eller hvem får flest kort? Bliver der tildelt mere end 8,5 hjørnespark i løbet af kampen på tværs af begge hold, og hvad med målene. Scores der sammenlagt over eller under 3 mål i kampen?

Der findes et væld af spændende væddemål, som udvikler sig år efter år i takt med, at flere og flere kampe livestreames. Har du fidus til, at en enkelt spiller scorer 2 kasser, så er det også en mulighed ved langt størstedelen af bookmakerne på det danske marked. Vi forsøger at guide dig i den jungle af væddemål, der findes hver eneste dag. Følg dagens odds tips her på siden og lad dig inspirere.

Hvordan kommer jeg i gang?

Odds og væddemål har i højrere og højere grad vokset sig enormt i Danmark. Vi danskere elsker ekstra spænding i hverdagen, hvor statistikkerne for hvor meget vi danskere bruger på spil er steget markant i løbet af de sidste par år. Det betyder dermed også, at flere bookmakere er kommet ind på det danske marked, da udbud og efterspørgsel følger hinanden.

Vælg en bookmaker her på siden, og kom i gang med at spille. Øverst har vi listet Dagens Topkampe op, hvor du får de bedste odds tip på de største kampe. Som ny spiller kan du dermed se, hvilken spiludbyder, der har det bedste odds på en given kamp.

Det eneste det kræver for at komme i gang med at spille er, at du er fyldt 18 år. Du kan benytte den traditionelle måde at spille på på ved at gå ned i kiosken, men lad os være ærlige, hvor mange gør stadig det. Tag betting online og opret dig hos en digital spiludbyder, som der findes rigtig mange af i Danmark.

God spillelyst!