AaB mod Brøndby IF i 3F Superliga runde 22 – optakt, odds og spilfiduser

AaB har fordel af hjemmebane på Aalborg Portland Park, når Brøndby IF kommer forbi den kommende søndag til et opgør i 3F Superliga.

Efter 21 kampe afviklet er AaB placeret nummer 4 i stillingen med 35 point. Der er 5 points forskel til Brøndby IF, der som nummer 2 har samlet 40 point sammen.

AaB har brug for en sejr den kommende søndag for at lukke afstanden til Brøndby IF i stillingen i 3F Superliga. Afstanden i tabellen skulle helst ikke blive større, og værterne vil være forsigtige med ikke at lade gæsterne komme til fadet.

Når det kommer til mål, er AaB ikke det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 15 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.5 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 17 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.7 pr. kamp med 3 clean sheets undervejs.

Brøndby IF kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.6 scoringer for deres foregående 10 kampe, inden deres duel på søndag. De lavede selv 16 garn i takt med, at de måtte finde sig i 6 mål imod. Det giver et snit på 0.6 pr. kamp, hvori de klarede rent bur 5 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for AaB v Brøndby IF.

 • AaB har ikke vundet deres seneste 8 hjemmekampe
 • AaB har ikke tabt 7 af 8 af deres seneste kampe
 • AaB scorede i 6 af deres seneste 8 kampe
 • Der er scoret imod AaB i 6 af de seneste 8 hjemmekampe
 • AaB uafgjort 3 af 4 af deres seneste hjemmekampe
 • Brøndby IF scorede i 10 af deres seneste 11 kampe
 • Brøndby IF vandt 6 af 8 af deres seneste udekampe
 • Brøndby IF har ikke tabt deres seneste 4 kampe
 • AaB har scorede i de seneste 10 kampe i træk de har spillet mod Brøndby IF
 • I 8 af de seneste 10 kampe AaB har spillet mod Brøndby IF har begge hold scoret
 • I de seneste 5 AaB kampe mod Brøndby IF var summen af mål under 3.5
 • AaB har scoret imod i 10 af de senest 12 kampe mod Brøndby IF
 • AaB har vandt i de 3 hjemme seneste kampe i træk mod Brøndby IF

Form AaB mod Brøndby IF

AaB fortsætter pointhøsten.

AaB har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Det startede med et nederlag på 4-1 mod Silkeborg IF, hvorefter de opnåede 0-0 mod Vejle Boldklub. Deres seneste kamp indbragte tre point, da de sejrede 3-2 i opgøret mod OB.

Brøndby IF i fantastisk form.

Brøndby IF er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. De sejrede med henholdsvis 1-0 og 0-1 over SønderjyskE samt Silkeborg IF. Serien blev dog bremset mod AGF i sidste kamp, hvor det sluttede uafgjort 1-1.

AaB v Brøndby IF Indbyrdes historik

Brøndby IF tog sig af alle tre point i deres foregående duel mod deres næste modstander, som de besejrede 2-1 tilbage i september 2021 i 3F Superliga. AaB går ind til opgøret med en historik mod Brøndby IF, der siger 4-3-3 for deres seneste 10 kampe i 3F Superliga. Af de seneste 10 kampe mellem AaB og Brøndby IF kom over 2.5 mål ud med gevinst på oddset 6 gange. Desuden scorede begge hold mål i 8 af disse 10 møder.

Stilling i 3F Superliga

Stillingen i 3F Superliga inden den kommende runde 22 fortæller os, hvor AaB og Brøndby IF ligger placeret i forhold til hinanden. Det kan give et godt overblik over, hvor meget der er på spil inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point på søndag på Aalborg Portland Park.

Manden med målnæsen

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Louka Prip. Han har vist flaget for AaB med 7 mål for sæsonen og stod desuden for 3 i de seneste seks kampe i alle turneringer.

Brøndby IF har til gengæld forhåbninger om, at Andreas Bruus kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 3 mål i alle turneringer indtil videre, samt 1 i de seneste seks.