AaB mod FC Midtjylland i 3F Superliga runde 29 – optakt, odds og spilfiduser

Med begge hold på jagt efter en placering i top fire, kæmpes der om vigtige point, når AaB tager imod FC Midtjylland den kommende søndag.

AaB lægger beslag på placeringen som nummer 4 i 3F Superliga med 44 point for deres første 28 kampe. Differencen til FC Midtjylland er 11 point, hvilket rangerer sidstnævnte som nummer 2 i tabellen for 28 kampe.

FC Midtjylland er på udkig efter at åbne et større hul i stillingen til forfølgerne i 3F Superliga, når de skal op imod AaB på søndag. Det finder hjemmeholdet sig dog næppe frivilligt i, og en hård kamp bør være i vente.

Når det kommer til mål, er AaB ikke det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 14 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.4 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 15 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.5 pr. kamp med 4 clean sheets undervejs.

FC Midtjylland kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.7 scoringer for deres foregående 10 kampe, inden deres duel på søndag. De lavede selv 17 garn i takt med, at de måtte finde sig i 9 mål imod. Det giver et snit på 0.9 pr. kamp, hvori de klarede rent bur 3 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for AaB v FC Midtjylland.

 • AaB har ikke vundet 11 af 13 af deres seneste hjemmekampe
 • AaB tabte deres seneste 3 kampe
 • AaB scorede i 7 af deres seneste 9 kampe
 • AaB har ikke vundet deres seneste 3 kampe
 • AaB tabte 3 af 4 af deres seneste hjemmekampe
 • FC Midtjylland har ikke tabt 10 af 12 af deres seneste kampe
 • FC Midtjylland vandt deres seneste 3 udekampe
 • FC Midtjylland har ikke tabt 6 af 7 af deres seneste udekampe
 • FC Midtjylland vandt 4 af 5 af deres seneste kampe
 • FC Midtjylland scorede i 6 af deres seneste 8 udekampe
 • I de seneste 12 AaB kampe mod FC Midtjylland var summen af mål under 3.5
 • I 17 ud af 19 seneste AaB hjemmekampe mod FC Midtjylland var antallet af mål under 3.5
 • I 8 ud af 9 seneste AaB kampe mod FC Midtjylland var antallet af mål under 2.5
 • AaB har scoret imod i 15 af de senest 17 kampe mod FC Midtjylland
 • AaB har har ikke vundet i 10 af 11 seneste hjemmekampe mod FC Midtjylland

Form AaB mod FC Midtjylland

AaB er igen havnet i problemer.

AaB har været igennem en hård tid i deres seneste tre kampe, der har givet nul og niks til pointkontoen. De blev slået 2-0 af FC Midtjylland, før Silkeborg IF satte sig igennem med 2-1. Tredje skuffelse i træk fulgte mod Silkeborg IF, der satte sig igennem med 4-2.

FC Midtjylland i fantastisk form.

FC Midtjylland virker i fin form før deres kommende opgave. Deres seneste tre kampe kastede først en sejr af sig mod Vejle Boldklub, der blev nedlagt 0-1. Herefter spillede de 0-0 mod F.C. København, hvorpå Vejle Boldklub blev besejret 3-1.

AaB v FC Midtjylland Indbyrdes historik

FC Midtjylland havde mest at juble over i deres seneste duel, som de endte med at vinde 2-0 tilbage i april 2022 i 3F Superliga. AaB går ind til opgøret med en historik mod FC Midtjylland, der siger 2-1-7 for deres seneste 10 kampe i 3F Superliga. I de foregående 10 kampe mellem AaB og FC Midtjylland bød 2 af dem på mere end to mål. Begge klubber scorede desuden mål i 2 af de 10 kampe.

Stilling i 3F Superliga

Tabellen i 3F Superliga giver os et overblik over, hvordan AaB og FC Midtjylland hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 29. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point den kommende søndag på Aalborg Portland Park i vente.

AaB mod FC Midtjylland – Hold øje med…

Det kører udmærket for Louka Prip, som står noteret for 14 kasser i løbet af denne sæson. Han fandt vej til netmaskerne 5 gange i hans seneste seks kampe, så AaB håber helt sikkert, at han ifører sig målstøvlerne igen mod FC Midtjylland den kommende søndag. Det virker som et fornuftigt valg at gå med Louka Prip til at finde vej til netmaskerne her.