Rivalbrag genåbner Æresdivisionen

Det er førstepladsen, der er på spil, når runde 15 i den hollandske Æresdivision når frem til weekendens sidste kamp. Den spilles på Johan Cruijff Arena, hvor hjemmeholdet Ajax imod gæsterne fra PSV Eindhoven. Hjemmesejren kan spilles til beskedne 1.61 på oddset. PSV betaler derimod 4.60 tilbage på oddset, hvis de tager alle tre point i en duel, der fløjtes op kl. 16.45.

Hjemmeholdet er i prægtig form og har kunnet fejre jul på førstepladsen i tabellen med et point nærmeste forfølger. I en ellers meget jævnbyrdig kamp om placeringerne i toppen af tabellen, synes Ajax at have dén lille smule ekstra, som sender dem i spidsen af koblet. Der er tre sejre i fire kampe og nul nederlag. Året lukkede dog med et højst overraskende pointtab, da Ajax spillede 1-1 hos Willem II.

PSV Eindhoven kommer til Johan Cruijff Arena i stærk form. Roger Schmidts udvalgte har formået at gå uden nederlag i 11 kampe, hvoraf de seneste fem gav sejr. Andenpladsen er deres med ét point op til søndagens rivalopgør i hovedstaden. Offensiven kørte virkelig på topniveau mod slutningen af 2020, og dén form håber den tidligere danskerklub selvfølgelig på at tage med ind i 2021.

Det er en meget jævnbyrdig historik, de to storklubber har samlet i indbyrdes opgør over de seneste sæsoner. Ajax vandt fem af deres seneste 10, mens PSV sejrede tre gange. Med andre ord et lille mentalt overtag til hjemmeholdet på søndag. Fire af deres seneste 10 kampe bød på over 2.5 mål. Tre af de seneste 10 indbyrdes opgør havde mål af begge hold.

Deres indbyrdes historik indikerer, at de passer utroligt godt på hinanden, når de clasher i Æresdivisionen. Samtidig har begge parter i dén grad gang i offensiven, hvorfor vi går på jagt efter mål. Der er scoret 4.42 mål i gennemsnit i Ajax’ hidtidige 14 ligakampe. PSV halter lidt efter, men scorede dog tre mål i gennemsnit i årets sidste seks kampe.

Flere interessante tips