Andenpladsen på spil i Istanbul når Tyrkiet får besøg af Norge

Der er højst sandsynligt en spændende kamp i vente, når Tyrkiet byder Norge op til dans på fredag på Ulker Stadyumu Fenerbahce Sukru Saracoglu Spor Kompleksi stadion.

Tyrkiet bringer en rangering som nummer 41 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Norge. Sidstnævnte kan inden kampen den kommende fredag fremvise en placering som nummer 39 på FIFAs verdensrangliste.

Med en placering som nummer 3 i stillingen har Tyrkiet samlet 11 point efter 6 kampe. På 13 point befinder Norge sig rangeret som nummer 2 for 6 afviklede kampe.

Tyrkiet vs Norge statistik og historik

Førstepladsen er optaget og ikke til at røre, men ellers er alt fortsat åbent. En sejr giver selvfølgelig både Tyrkiet og Norge en favorabel position i den videre færd. Uafgjort holder kampen om en mulig VM-billet brandvarm.

Norge kan fremvise nydelige tal for deres foregående 10 kampe. Norge fik netmaskerne til at blafre 2.3 i gennemsnit pr. kamp, hvilket kaster en total på 23 kasser af sig. De indkasserede selv 11 mål, et snit på 1.1 pr. kamp, da de holdt rent bur i 6 af disse.

Facts og finurligheder for Tyrkiet vs Norge.

  • Tyrkiet er ubesejret i de seneste 3 hjemmebane kampe i træk;
  • I 9 of 11 seneste Tyrkiet kampe var antal mål OVER 2.5;
  • Tyrkiet har scoret i seneste 11 af 13 kampe;
  • I 8 seneste Tyrkiet kampe i træk var antal mål OVER 2.5.
  • Norge er ubesejret i de seneste 4 kampe i træk;
  • Norge har vundet i de seneste 4 udebane kampe i træk;
  • Norge har vundet i seneste 4 af 5 udebane kampe;
  • Norge har scoret i seneste 9 af 11 kampe.

Form Tyrkiet vs Norge

Tyrkiet drømmer om at stoppe ringe stime.

Tyrkiet går ind til kampen i håbet om endelig at få afsluttet den skuffende stime, de på det seneste har leveret. Tyrkiet har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Mod Montenegro spillede de 2-2, før de vandt 3-0 over Gibraltar, inden de senest blev udspillet 6-1 mod Holland.

Norge vanskelige at nedbryde.

Norge vil være opsatte på at udvide den fine stime af resultater, som de på det seneste har fået sammensat. Norge er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. De spillede først 1-1 Holland, før de vandt 2-0 over Letland, inden Gibraltar i sidste kamp blev smadret 5-1.

De to nationer vurderes forholdsvis jævnbyrdige af bookmakerne, men deres nuværende form placerer Norge som vores favorit til en sejr. Bookmakerne vurderer oddset for en hjemmesejr til 2.20, mens en udesejr kaster odds 3.30 af sig.

Tyrkiet v Norge Indbyrdes historik

Tyrkiet vandt 3-0 på udebane, da de to klubber sidste gang stod overfor hinanden på Estadio La Rosaleda i marts 2021 i VM-kvalifikationen. Tyrkiet går ind til opgøret med en historik mod Norge, der siger 2-2-1 for deres seneste 5 kampe i FIFA VM. Af de seneste 5 kampe mellem Tyrkiet og Norge kom over 2.5 mål ud med gevinst på oddset 3 gange. Desuden scorede begge hold mål i 3 af disse 10 møder.

Stilling i FIFA VM

Den nuværende stilling i VM-kvalifikationen viser os, hvor Tyrkiet og Norge befinder i tabellen i forhold til hinanden inden dette opgør. Der er helt sikkert lagt op til en spændende duel om de tre point i denne runde 7 på fredag.

Topscorer i form

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Cengiz Under. Han har vist flaget for Tyrkiet med to mål for de seneste seks kampe.

Norge har til gengæld forhåbninger om, at Alexander Sørloth kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for to mål i de seneste seks.