Chelsea gokker Gunners længere ned i dybet

Der spilles tre aftenkampe i denne runde 15 af Premier League og den første af disse er også et London-drøn mellem to af de større rivaler i hovedstaden. Arsenal tager imod Chelsea på Emirates Stadium, og hjemmeholdet giver noget så usædvanligt som 4.10 for en sejr på oddset. Chelsea kan til gengæld spilles til 1.93 på oddset i en kamp, hvor dommer Michael Oliver fløjter kick off kl. 18.30.

Det er en kamp, der kan sende Arsenal endnu længere ned i det søle, hvor de allerede står solidt forplantet. Ser vi lige bort fra Europa League, har det været rystende elendige to måneder, The Gunners har tilbagelagt på det seneste med to point for syv ligakampe og et knusende exit i Liga Cup’en onsdag aften. Der er ganske enkelt ikke meget, der går Arsenals vej i øjeblikket.

Chelseas form er lidt sværere at pejle sig ind på. Den ene dag leverer de på overbevisende manér, den næste synes de at have vanskeligt ved at sætte sig igennem. To sejre og to nederlag i de seneste fire kampe er vidnesbyrd om, at det kan være vanskeligt at indkredse formen hos Frank Lampards tropper netop, men én ting synes dog at ligge fast: de er bedst til at hente resultater mod hold fra den nedre del af tabellen.

De mødte hinanden tre gange i sidste sæson med én sejr til hver og en så en mindelig pointdeling i midten. Arsenal vandt dog den vigtigste af de tre, eftersom den stod i FA Cup-finalen, hvor Gunners trods 0-1 sejrede 2-1. Syv af deres seneste 10 kampe bød på mindst tre mål og Arsenal var på tavlen de seneste syv møder i træk. Seks af de seneste syv indbyrdes opgør havde mål af begge hold.

Arsenal håber på at have Pierre-Emerick Aubameyang klar til opgøret, men det virker desværre for Gunners ikke tænkeligt, at Thomas Partey bliver klar. Hos Chelsea skulle Hakim Ziyech være eneste bekræftede fravær fra truppen. Det er ekstremt svært at argumentere for point til Arsenal under de givne omstændigheder og Chelsea har endnu ikke tabt to udekampe i træk i Premier League under Frank Lampard.

Flere interessante tips