Arsenal mod Everton i Premier League runde 38 – optakt, odds og spilfiduser

Det ligner en vanskelig opgave at opbygge en sag på vegne af Everton på søndag i Premier League. Alt andet end en sejr til The Gunners vil være en overraskelse, i hvert fald hvis man blot vurderer ud fra bookmakernes odds på kampen.

The Gunners lægger beslag på placeringen som nummer 5 i Premier League med 66 point for deres første 37 kampe. Differencen til Everton er 27 point, hvilket rangerer sidstnævnte som nummer 16 i tabellen for 37 kampe.

Når det kommer til mål, er Arsenal ikke det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 13 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.3 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 16 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.6 pr. kamp med 1 clean sheets undervejs.

Hvad målscoring angår, er Everton ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 13 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.3 pr. kamp. De indkasserede 14 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.4 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 3 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Arsenal v Everton.

 • Der er scoret imod Arsenal i 13 af de seneste 15 kampe
 • I de seneste 3 hjemmekampe i træk Arsenal har spillet, har begge hold scoret
 • Der er scoret imod Arsenal i 9 af de seneste 11 hjemmekampe
 • Arsenal vandt 5 af 7 af deres seneste hjemmekampe
 • Arsenal har ikke tabt 6 af 8 af deres seneste hjemmekampe
 • Der er scoret imod Everton i 21 af de seneste 23 udekampe
 • Everton har ikke vundet 15 af 17 af deres seneste udekampe
 • Everton tabte 8 af 10 af deres seneste udekampe
 • Everton scorede i 7 af deres seneste 9 kampe
 • Everton har ikke tabt 5 af 7 af deres seneste kampe
 • Arsenal har har ikke tabt i 20 af 21 seneste hjemmekampe mod Everton
 • Arsenal har scorede i 19 af de senest 21 hjemmekampe mod Everton
 • Arsenal har vandt i 6 af 7 seneste hjemmekampe mod Everton
 • I 6 ud af 7 seneste Arsenal kampe mod Everton var antallet af mål under 3.5
 • Arsenal har scoret imod i 9 af de senest 11 kampe mod Everton

Form Arsenal mod Everton

Arsenal inde i god stime.

Arsenal har været lidt blege i deres seneste tre kampe, selvom de åbnede med 2-1 sejr over Leeds. Det formåede de slet ikke at følge op, da de først tabte 3-0 til Tottenham, siden 2-0 mod Newcastle.

Everton håber på yderligere point til samlingen.

Everton har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Et møde med Watford sluttede 0-0, hvorpå et 2-3 nederlag mod Brentford fulgte. Deres nyligste kamp gav dog sejr, da Crystal Palace blev nedlagt med 3-2.

Arsenal kan have op til 4 fraværende spillere, når de på søndag skal i kamp mod Everton. Gabriel får en fridag fra Arsenal-truppen, da han sidder ude med karantæne. Takehiro Tomiyasu, Thomas Partey og Kieran Tierney er blandt de 3 spillere, som mangler for Arsenal på søndag. Everton må muligvis finde sig i at undvære mere end en håndfuld spillere med problemer forud for deres næste opgave i Premier League, da hele 3 har skavanker af varierende art. José Salomon Rondon, Jarrad Branthwaite og Allan har samlet for mange kort sammen og må derfor sidde over i den næste Everton-kamp på grund af karantæne. Fabian Delph, Yerry Mina, Nathan Patterson og Andros Townsend bliver sandsynligvis ikke bliver klar til at rejse med Everton, når de drager til Emirates Stadium.

Arsenal v Everton Indbyrdes historik

Everton tog sig af alle tre point i deres foregående duel mod deres næste modstander, som de besejrede 2-1 tilbage i December 2021 i Premier League. Arsenal går ind til opgøret med en historik mod Everton, der siger 5-1-4 for deres seneste 10 kampe i Premier League. I de foregående 10 kampe mellem Arsenal og Everton bød 6 af dem på mere end to mål. Begge klubber scorede desuden mål i 6 af de 10 kampe.

Stilling i Premier League

Stillingen i Premier League inden den kommende runde 38 fortæller os, hvor Arsenal og Everton ligger placeret i forhold til hinanden. Det kan give et godt overblik over, hvor meget der er på spil inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point den kommende søndag på Emirates Stadium.

Arsenal mod Everton – Formstærke spillere

Der er nogle interessante navne på begge hold, hvis man søger efter en målmager. Edward Nketiah viser rigtig god form med 4 mål i seks kampe og Arsenal bør bringe ham i spil mod Everton. Sidstnævnte ankommer med Richarlison, der stod for 3 mål i de seneste seks kampe.