Arsenal mod Everton – Optakt, Spilfiduser, Odds

Everton står overfor Arsenal på søndag i et Premier League møde på Emirates Stadium.

Arsenal har taget føringen i Premier League efter at have opnået 86 point fra deres første 37 kampe. Everton halter 46 point efter oven på 37 spillede kampe, hvilket indbringer dem en placering som nummer 15 i tabellen.

Arsenal oser af selvtillid på målfronten inden deres kamp på søndag, hvortil de ankommer med yderst respektable tal for deres seneste ti kampe. Arsenal præsterede flotte 2.1 mål pr. kamp, eller sammenlagt 21 kasser. De indkasserede fem mål, et gennemsnit på 0.5 pr. kamp med clean sheets i syv af dem.

Hvad målscoring angår, er Everton ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne ti gange i deres foregående ti kampe, et gennemsnit på en pr. kamp. De indkasserede 12 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.2 pr. kamp. De klarede at holde målet rent fem gange i denne serie.

Arsenal er noteret for 27 sejre, og har desuden spillet fem uafgjorte, ligesom det er blevet til fem nederlag i Premier League i denne sæson. Arsenal noterede sig en sejr i deres seneste 5 kampe på stribe.

Everton har indtil videre præsteret 13 sejre og ni uafgjorte samt 15 nederlag i Premier League. Everton tabte ingen af deres seneste 5 kampe.

Vores tip

  • Arsenal var i vandt 14 af deres seneste 16 kampe i Premier League involveret i kampe med flere end 1.5 mål
  • Arsenal vandt 14 af 16 af deres seneste kampe i Premier League
  • Arsenal var i vandt 11 af deres seneste 13 hjemme kampe i Premier League involveret i kampe med flere end 1.5 mål
  • Arsenal har ikke tabt 17 af 19 af deres seneste hjemmekampe i Premier League
  • Arsenal vandt 12 af 14 af deres seneste hjemmekampe i Premier League
  • Everton har ikke vundet deres seneste 11 udekampe
  • Everton har ikke vundet deres seneste 10 udekampe i Premier League
  • 15 af Everton’s seneste 17 udekampe havde under 3.5 mål
  • Everton har i vandt 4 af de seneste 5 kampe ikke indkasseret et mål
  • Everton har i vandt 4 af de seneste 5 kampe i Premier League ikke indkasseret et mål

Form Arsenal mod Everton

Arsenal er i kongehumør før deres kommende opgave på søndag, da de seneste tre kampe gav maksimumpoint. Først blev Tottenham nedlagt 2-3, hvorefter det blev 3-0 mod Bournemouth. Senest måtte også Manchester United bøje sig i et 0-1 nederlag. Arsenal har vist potent form på Emirates Stadium med ikke færre end fem hjemmesejre af de seneste seks mulige. De scorede også 16 mål, mens de tillod fire imod, spillede nul uafgjort og tabte en.

Everton virker i fin form før deres kommende opgave. Deres seneste tre kampe kastede først en sejr af sig mod Brentford, der blev nedlagt 1-0. Herefter spillede de 1-1 mod Luton, hvorpå Sheffield United blev besejret 1-0. De gik ind til sæsonen som varme kandidater til nedrykning, og desværre for Everton har de indtil videre levet op til forventningerne. Det er dog stadig muligt at redde sig, her hvor sæsonen lakker mod enden. Everton vandt ingen af deres foregående seks udekampe i Premier League, som i stedet kastede tre uafgjorte og tre nederlag af sig. De lukkede 13 mål ind og scorede selv fire.

Arsenal scorede 53 mål og indkasserede 12 i deres seneste 19 kampe mod hold fra den nederste halvdel af Premier League tabellen. De opnåede 52 point og 17 sejre. Everton opnåede to sejre og ni point i de seneste 11 kampe mod hold placeret i top seks i stillingen. De scorede ti gange i disse kampe, men lukkede også selv 17 ind.

Arsenal vs Everton – Seneste nyt

Arsenal kan have op til seks spillere siddende ude af diverse grunde, når de tager imod Everton den kommende søndag.

Emile Smith Rowe, Oleksandr Zinchenko, Gabriel Jesus, Fabio Vieira, Thomas Partey og Jurrien Timber er blandt de seks spillere, som mangler for Arsenal den kommende søndag.

I værste fald må Everton finde sig i at have seks spillere ude til deres kommende duel i Premier League. Blandt de fraværende spillere i Everton-truppen, er Dominic Calvert-Lewin i straffeboksen efter lidt for mange karantænepoint.

Ben Godfrey, Abdoulaye Doucoure, Arnaut Danjuma, Andre Gomes og Dele Alli bliver sandsynligvis ikke bliver klar til at rejse med Everton, når de drager til Emirates Stadium.

Arsenal mod Everton – indbyrdes historik

Arsenal har blot indkasseret et enkelt nederlag i de seneste 5 indbyrdes opgør mod Everton. I det seneste opgør mellem disse to løb Arsenal med de tre point i en 0-1 kamp, der blev spillet på Emirates Stadium den 17 september 2023. Everton synes at have et godt øje til Arsenal, som de har slået fem gange i deres seneste ti kampe.

I de seneste ti indbyrdes opgør mellem Arsenal og Everton fandt begge vej til netmaskerne fire gange.

Arsenal mod Everton Spiltips

Med 12 mål i løbet af denne Premier League sæson, har Leandro Trossard så sandelig vist sit værd. Den kommende opgave skulle være en god mulighed for ham til at føje yderligere mål til totalen, og han virker som god værdi på oddset.

Arsenal høstede tre point i otte af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort en gange og led en nederlag i denne serie. Everton sikrede sig nul sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort fem gange samt fem nederlag. Arsenal har set seks af deres seneste 10 kampe i Emirates Stadium gå 2.5 mål. Der var over 2.5 mål i fire Evertons seneste 10 udekampe.

Der blev scoret over 2.5 mål fem gange i de seneste ti kampe mellem disse to klubber. Arsenal præsterede et gennemsnit på 1.5 mål, mens Everton landede et snit på en mål i disse dueller. Begge hold var på tavlen fire gange i disse kampene. Der blev scoret over 2.5 mål i fem af Arsenals sidste ti kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 2.1 mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 blev der scoret i to af de forrige ti kampe, som Everton spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på en mål i disse kampe.