Arsenal mod Manchester City i Premier League runde 21 – optakt, odds og spilfiduser

Arsenal øjner muligheden for at forkorte afstanden op til førerholdet i Premier League, The Citizens, når de krydser klinger på Emirates Stadium.

Arsenal indtager en plads som nummer 4 i tabellen med 35 point efter 19 kampe. På de 19 runder Manchester City har afviklet, har de indsamlet 50 point og ligger nummer 1 i stillingen.

Manchester City er på udkig efter at åbne et større hul i stillingen i Premier League til Arsenal, når de to rivaler skal op imod hinanden den kommende lørdag. Det kan hjemmeholdet dog dårligt tillade sig, hvis de skal bevare kontakten til gæsterne.

The Gunners oser af selvtillid inden deres kamp den kommende lørdag, hvortil de ankommer med yderst respektable tal for deres seneste 10 kampe. Arsenal præsterede flotte 2.2 mål pr. kamp, eller sammenlagt 22 kasser. De indkasserede 10 mål, et gennemsnit på 1 pr. kamp med clean sheets i 6 af dem.

Manchester City kan inden deres kommende opgave fremvise en rimeligt god målform for deres seneste 10 kampe. De har et gennemsnit på 3.1 mål pr. kamp, svarende til 31 mål i alt. De måtte finde sig i 6 scoringer imod, eller et snit på 0.6 pr. kamp, hvor de holdt rent bur 6 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for Arsenal v Manchester City.

 • Arsenal har ikke tabt deres seneste 11 hjemmekampe
 • Arsenal scorede i 17 af deres seneste 19 kampe
 • Arsenal vandt deres seneste 5 kampe
 • Der er ikke scoret imod Arsenal i 5 af de seneste 6 hjemmekampe
 • Manchester City vandt 11 af 12 af deres seneste kampe
 • Manchester City scorede i deres seneste 12 kampe
 • I 7 af de seneste 9 udekampe Manchester City har spillet, har begge hold scoret
 • Der er scoret imod Manchester City i 8 af de seneste 10 udekampe
 • Arsenal har har ikke vundet i de 12 seneste kampe i træk mod Manchester City
 • Arsenal har scoret imod i de seneste 13 kampe i træk de har spillet mod Manchester City
 • Arsenal har tabte i de 9 seneste kampe i træk mod Manchester City
 • I 12 ud af 14 seneste Arsenal hjemmekampe mod Manchester City var antallet af mål under 3.5
 • I 17 ud af 19 seneste Arsenal kampe mod Manchester City var antallet af mål over 1.5

Form Arsenal mod Manchester City

The Gunners i fantastisk form.

Arsenal er i kongehumør før deres kommende opgave den kommende lørdag, da de seneste tre kampe gav maksimumpoint. Først blev Leeds nedlagt 4-1, hvorefter det blev 5-1 mod Sunderland. Senest måtte også Norwich bøje sig i et 5-0 nederlag.

Manchester City i fantastisk form.

Manchester City har været i kanonform i de seneste tre kampe, der ganske enkelt har kastet maksimumpoint af sig. Først blev Newcastle nedlagt 0-4, hvorpå Leicester blev fejet til side med 6-3. Senest gik formen ud over Brentford, der blev slået med 0-1.

Arsenal v Manchester City Indbyrdes historik

Manchester City formåede at holde buret rent i deres seneste opgør mod Arsenal i Premier League. I begge løb de også med tre point, da de vandt 5-0 i august 2021 og 1-0 i februar 2021. Arsenal går ind til opgøret med en historik mod Manchester City, der siger 0-1-9 for deres seneste 10 kampe i Premier League. I 7 af de seneste 10 opgør mellem Arsenal og Manchester City var der gevinst på oddset ved spil på over 2.5 mål.

Stilling i Premier League

Stillingen i Premier League inden den kommende runde 21 fortæller os, hvor Arsenal og Manchester City ligger placeret i forhold til hinanden. Det kan give et godt overblik over, hvor meget der er på spil inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point på lørdag på Emirates Stadium.

Hold øje med…

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Emile Smith-Rowe. Han har vist flaget for Arsenal med 8 mål for sæsonen og stod desuden for 3 i de seneste seks kampe.

The Sky Blues har til gengæld forhåbninger om, at Bernardo Silva kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 7 mål i alle turneringer indtil videre, samt 0 i de seneste seks.