Arsenal mod Newcastle – Optakt, Spilfiduser, Odds

Når Newcastle kommer til Emirates Stadium til et opgør i Premier League på lørdag, håber Arsenal at kunne udnytte hjemmebanen til deres fordel.

Hjemmeholdet Arsenal er nummer tre i Premier League stillingen efter 55 point for deres første 25 kampe. Newcastle følger dem i haserne, 37 point efter for 25 kampe, hvorved de opnår en placering som nummer 8 i tabellen.

Der er blevet scoret flittigt i Newcastles seneste kampe og i begge ender af banen. I deres seneste 7 kampe kom begge hold på tavlen, hvilket gør det oplagt at kigge efter oddsene på det scenarie på lørdag.

Newcastle ankommer til denne udekamp med en god historik på målfronten for de seneste ti kampe. Det er blevet til 2.1 mål pr. kamp, svarende til 21 mål i alt. I egen ende lukkede de 24 mål ind, eller 2.4 mål pr. kamp, hvor de holdt målet rent en gange.

Arsenal er noteret for 17 sejre, og har desuden spillet fire uafgjorte, ligesom det er blevet til fire nederlag i Premier League i denne sæson. Arsenal noterede sig en sejr i deres seneste 5 kampe på stribe.

Newcastle har indtil videre præsteret 11 sejre og fire uafgjorte samt ti nederlag i Premier League. Newcastles seneste 7 kampe bød på over 3.5 mål.

Vores tip

  • Arsenal har ikke tabt 18 af 20 af deres seneste hjemmekampe i Premier League
  • Arsenal har ikke tabt 17 af 19 af deres seneste hjemmekampe
  • Arsenal scorede i 21 af deres seneste 23 hjemmekampe i Premier League
  • Arsenal scorede i 17 af deres seneste 19 hjemmekampe
  • Arsenal var i vandt 8 af deres seneste 10 hjemme kampe involveret i kampe med flere end 1.5 mål
  • Der er scoret imod Newcastle i 19 af de seneste 20 udekampe i Premier League
  • 11 af Newcastle’s seneste 13 kampe havde over 2.5 mål
  • 8 af Newcastle’s seneste 9 kampe i Premier League havde over 2.5 mål
  • I de seneste 5 kampe i træk Newcastle har spillet i Premier League, har begge hold scoret
  • I de seneste 5 Newcastle kampe i Premier League, har summen af mål været over 3.5

Form Arsenal mod Newcastle

I deres seneste tre kampe formåede Arsenal først at banke West Ham med 0-6. Herefter nedlagde de også Burnley med 0-5, inden stimen stoppede mod FC Porto, der vandt en 1-0 sejr. Arsenal har vist potent form på Emirates Stadium med ikke færre end fem hjemmesejre af de seneste seks mulige. De scorede også 15 mål, mens de tillod fem imod, spillede nul uafgjort og tabte en.

Newcastle går ind til deres kommende duel som ubesejret i deres seneste tre kampe. Det startede med en 4-4 pointdeling mod Luton, før de nedlage Nottingham Forrest med 2-3. Mod Bournemouth blev der delt i porten i en 2-2 kamp. I deres seneste seks udekampe i Premier League vandt Newcastle to sejre, mens de spillede nul uafgjort. De led fire nederlag, mens de indkasserede 15 og scorede ni mål.

Arsenal har opnået 18 point fra deres seneste 11 kampe mod hold fra den øverste halvdel af stillingen i Premier League. De vandt fem kampe med en score på 20 mål for og 11 imod. Newcastle har en overlegen historik for deres seneste ni kampe mod hold fra top seks. De opnåede 12 point, flere end nogen anden mod top seks hold i Premier League. De vandt fire sejre, mens de scorede 16 og indkasserede 16 mål.

Arsenal vs Newcastle – Seneste nyt

Arsenal kan have op til seks spillere siddende ude af diverse grunde, når de tager imod Newcastle på lørdag.

Emile Smith Rowe, Oleksandr Zinchenko, Gabriel Jesus, Fabio Vieira, Thomas Partey og Jurrien Timber er alle ude af truppen, som Arsenal tager imod Newcastle med på Emirates Stadium.

Newcastle må muligvis finde sig i at undvære mere end en håndfuld spillere med problemer forud for deres næste opgave i Premier League, da hele seks har skavanker af varierende art. Blandt de fraværende spillere i Newcastle-truppen, er Sandro Tonali i straffeboksen efter lidt for mange karantænepoint.

Det er navne som Jacob Murphy, Alexander Isak, Joelinton, Nick Pope, Joseph Willock, Matt Targett og Elliot Anderson, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til Emirates Stadium.

Arsenal mod Newcastle – indbyrdes historik

Arsenal sikrede sig alle tre point i 11 af deres seneste 12 hjemmekampe mod Newcastle. I det seneste opgør mellem disse to løb Newcastle med de tre point i en 1-0 kamp, der blev spillet på Emirates Stadium den 4 november 2023. Arsenal har generelt overtaget mod Newcastle,, og kan fremvise en nydelig 7-1-2 historik før deres næste interne duel. Bookmakernes bedste odds for en hjemmesejr er 1.36.

I de seneste 6 indbyrdes opgør i Premier League imellem Arsenal og Newcastle blev der scoret højst to mål. Arsenal og Newcastle har tydeligvis været yderst påpasselige i deres foregående indbyrdes opgør. Ikke færre end ti af de seneste ti matches så mindst én af parterne være i stand til at holde rent bur.

Arsenal mod Newcastle Spiltips

Det kører udmærket for Bukayo Saka, som står noteret for 12 kasser i løbet af denne sæson. Han fandt vej til netmaskerne syv gange i hans seneste seks kampe, så Arsenal håber helt sikkert, at han ifører sig målstøvlerne igen mod Newcastle den kommende lørdag. Det virker som et fornuftigt valg at gå med Bukayo Saka til at finde vej til netmaskerne her.

Arsenal vandt otte af deres seneste 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer, mens det blev til to nederlag. Newcastle vandt fire af deres seneste 10 udekampe, og spillede to uafgjort, mens det blev til fire nederlag. Arsenal holdt gæsterne på Emirates Stadium fra scoring fem gange i deres seneste 10 hjemmekampe. Newcastle præsterede et rent bur i to af deres seneste 10 udekampe.

Der blev scoret under 2.5 mål i to kampe af de seneste ti kampe kampe mellem de to rivaler her. Arsenal præsterede et gennemsnit på 1.6 mål, mens Newcastle snittede 0.3 mål. Desuden var der gevinst på “begge hold scorer ikke” ti gange i de kampe. Der blev scoret over 2.5 mål i seks af Arsenals sidste ti kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 2.3 mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 gav gevinst på oddset i otte af udeholdets seneste ti opgør, hvori Newcastle formåede at score 2.2 mål i gennemsnit.