Arsenal vs Southampton – Optakt, bedste Odds og gode tips

Premier League kampen på Emirates Stadium den kommende fredag er en duel imellem hjemmeholdet Arsenal og gæsterne fra Southampton.

Arsenal går ind til runde 32 som nummer 1 i Premier League tabellen med 74 point på kontoen. Med 31 runder bag dem har Southampton samlet 23 point, hvilket giver dem en placering som nummer 20 i stillingen.

Arsenal kommer drønende i imponerende målform i de sidste ti kampe, hvori de snittede 2.8 mål pr. kamp med 28 kasser i alt. De indkasserede også 13 mål, eller gennemsnitligt 1.3 pr. opgør. De holdt buret rent i tre af de kampe.

Hvad målscoring angår, er Southampton ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne syv gange i deres foregående ti kampe, et gennemsnit på 0.7 pr. kamp. De indkasserede 15 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.5 pr. kamp. De klarede at holde målet rent tre gange i denne serie.

Arsenal har vundet 23 sejre, mens de har spillet fem uafgjorte og tabte desuden tre kampe i denne sæson i Premier League. Arsenal scorede mindst ét mål i deres seneste 11 kampe.

Southampton kigger på seks sejre, samt fem uafgjorte såvel som 20 nederlag i Premier League.

Vores tip

Facts og finurligheder for Arsenal v Southampton.

  • Arsenal scorede i 27 af deres seneste 29 hjemmekampe
  • Arsenal scorede i deres seneste 12 kampe
  • 10 af Arsenal’s seneste 11 kampe havde over 2.5 mål
  • I de seneste 4 Arsenal hjemmekampe, har summen af mål været over 4.5
  • 9 af Arsenal’s seneste 11 kampe havde over 3.5 mål
  • 19 af Southampton’s seneste 21 kampe havde under 3.5 mål
  • 15 af Southampton’s seneste 17 udekampe havde under 3.5 mål
  • I de seneste 4 Southampton udekampe, har summen af mål været under 1.5
  • Southampton har ikke vundet 11 af 13 af deres seneste kampe
  • Southampton var i tabte de seneste 3 kampe i træk involveret i opgør med færre end 1.5 mål

Form Arsenal mod Southampton

Arsenal ser rigtigt solide ud for tiden efter at have gået ubesejret igennem deres seneste tre kampe. De lagde ud med at banke Leeds med 4-1 før de lod sig nøje med det ene point i en 2-2 kamp mod Liverpool. Deres seneste opgave indbragte endnu engang uafgjort, da de spillede 2-2 mod West Ham. Arsenal er uden sejr i deres seneste seks hjemmekampe, der kastede en uafgjorte af sig samt en nederlag. De indkasserede otte mål og scorede selv 17.

Southampton har været igennem en hård tid i deres seneste tre kampe, der har givet nul og niks til pointkontoen. De blev slået 1-0 af West Ham, før Manchester City satte sig igennem med 1-4. Tredje skuffelse i træk fulgte mod Crystal Palace, der satte sig igennem med 0-2. I deres seneste seks udekampe i Premier League vandt Southampton to sejre, mens de spillede en uafgjort. De led tre nederlag, mens de indkasserede seks og scorede tre mål.

Arsenal scorede 40 mål og indkasserede 11 i deres seneste 16 kampe mod hold fra den nederste halvdel af Premier League tabellen. De opnåede 41 point og 13 sejre. Southampton opnåede nul sejre og tre point i de seneste ti kampe mod hold placeret i top seks i stillingen. De scorede syv gange i disse kampe, men lukkede også selv 23 ind.

Arsenal vs Southampton – Seneste nyt

Arsenal kan have op til fem spillere siddende ude af diverse grunde, når de tager imod Southampton på fredag. Gabriel får en fridag fra Arsenal-truppen, da han sidder ude med karantæne.

Leandro Trossard, Reiss Nelson, Gabriel Jesus og Emile Smith Rowe er alle ude af truppen, som Arsenal tager imod Southampton med på Emirates Stadium.

Southampton må muligvis finde sig i at undvære mere end en håndfuld spillere med problemer forud for deres næste opgave i Premier League, da hele fire har skavanker af varierende art. Ainsley Maitland-Niles, Kyle Walker-Peters og Mohammed Salisu har samlet for mange kort sammen og må derfor sidde over i den næste Southampton-kamp på grund af karantæne.

Armel Bella-Kotchap, Alex McCarthy, Juan Larios og Valentino Livramento bliver sandsynligvis ikke bliver klar til at rejse med Southampton, når de drager til Emirates Stadium.

Arsenal mod Southampton – indbyrdes historik

Southampton har kun trukket sig sejrrigt ud af en af de seneste 8 indbyrdes opgør mod Arsenal. Det seneste indbyrdes opgør i Premier League mellem Arsenal og Southampton fandt sted i outubro 2022. Kampen gik ikke over i historien, men gav dog en stærk gevinst på oddset via resultatet 1-1. Bookmakerne har Arsenal som favoritter til sejren i dette opgør. Den bedste pris for en sejr på oddset i skrivende stund hedder 1.20, hvilket svarer til, at bookmakerne giver Arsenal83% chance for at banke Southampton. En pointdeling betaler 6.50 i gevinst på oddset, hvor imod Southampton udbetaler 17.00 i gevinst på oddset for en sejr. Arsenal har været en smule mere succesfuld i end Southampton i deres seneste dueller. Med en 5-3-2 fordel før deres kommende møde, har det ofte vist sig profitabelt, at gå med Arsenal på oddset. Bookmakerne giver odds 1.20 en hjemmesejr.

I de seneste ti indbyrdes opgør mellem Arsenal og Southampton fandt begge vej til netmaskerne seks gange.

Arsenal mod Southampton Spiltips

Gabriel Jesus har været stærk for Arsenal i den senere tid med fire mål, hvad der selvføgelig gør ham til et varmt emne på målscorer-markedet. Southampton håber, at Theo Walcott kan finde skarpheden frem igen oven på en mål i de seneste seks kampe.

Arsenal høstede tre point i seks af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort tre gange og led en nederlag i denne serie. Southampton sikrede sig tre sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort en gange samt seks nederlag. Arsenal har set otte af deres seneste 10 hjemmekampe på Emirates Stadium byde på over 2.5 mål. Af disse 10, var der over 3.5 mål i otte af kampene. Der var over 2.5 mål i fire af Southamptons seneste 10 udekampe, der bød på over 3.5 mål en gange.

Der blev scoret over 2.5 mål fem gange i de seneste ti kampe mellem disse to klubber. Arsenal præsterede et gennemsnit på 1.9 mål, mens Southampton landede et snit på 1.1 mål i disse dueller. Begge hold var på tavlen seks gange i disse kampene. Der var over 2.5 mål i otte af Arsenals foregående ti hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De præsterede et snit på 2.6 mål i processen. Der var gevinst på over 2.5 mål i tre af gæsternes foregående ti kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 0.7 mål i disse kampe.