Aston Villa mod Burnley i Premier League runde 18 – optakt, odds og spilfiduser

Aston Villa har fordel af hjemmebane på Villa Park, når Burnley kommer forbi på lørdag til et opgør i Premier League.

Aston Villa indtager en plads som nummer 10 i tabellen med 22 point efter 17 kampe. På de 17 runder Burnley har afviklet, har de indsamlet 11 point og ligger nummer 18 i stillingen.

Burnley går ind til kampen mod Aston Villa på lørdag med håbet om at hale ind på hjemmeholdet i stillingen i Premier League. Opgaven er selvsagt ikke nem, men omvendt en god mulighed for gæsterne til at vise, hvad de indeholder.

Når det kommer til mål, er Aston Villa ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 13 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.3 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 16 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.6 pr. kamp med 2 clean sheets undervejs.

Hvad målscoring angår, er Burnley ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 11 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.1 pr. kamp. De indkasserede 12 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.2 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 3 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Aston Villa v Burnley.

 • Aston Villa scorede i deres seneste 10 hjemmekampe
 • I 4 af de seneste 5 hjemmekampe Aston Villa har spillet, har begge hold scoret
 • Burnley har ikke vundet 13 af 15 af deres seneste kampe
 • Der er scoret imod Burnley i 9 af de seneste 10 udekampe
 • Burnley uafgjort 4 af 5 af deres seneste kampe
 • Burnley har ikke tabt 5 af 6 af deres seneste kampe
 • Burnley ikke scoret i deres seneste 3 kampe
 • I 6 af de seneste 8 kampe Aston Villa har spillet mod Burnley har begge hold scoret
 • Aston Villa har scoret imod i 7 af de senest 8 kampe mod Burnley
 • Aston Villa har har ikke vundet i 5 af 6 seneste kampe mod Burnley
 • Aston Villa har har ikke tabt i 6 af 8 seneste kampe mod Burnley
 • I 3 ud af 4 seneste Aston Villa kampe mod Burnley var antallet af mål over 2.5

Form Aston Villa mod Burnley

The Villans fortsætter pointhøsten.

Aston Villa har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Leicester med 2-1. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 1-0 mod Liverpool. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 2-0 over Norwich.

The Clarets drømmer om mere.

Burnley har været lettere middelmådige i deres seneste tre kampe, der ikke bragte en sejr med sig. Mod Wolves blev det 0-0, hvorefter Newcastle viste sig for stærke og sejrede 1-0. Senest lykkedes det dog at nappe det ene point i en 0-0 kamp mod West Ham.

Aston Villa v Burnley Indbyrdes historik

Burnley vandt 3-2 på eget græs, da de to klubber sidste gang stod overfor hinanden på Turf Moor i januari 2021 i Premier League. Bookmakerne har Aston Villa som favoritter til sejren i dette opgør. Aston Villa går ind til opgøret med en historik mod Burnley, der siger 2-4-2 for deres seneste 8 kampe i Premier League. I 4 af de seneste 8 opgør mellem Aston Villa og Burnley var der gevinst på oddset ved spil på over 2.5 mål.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Aston Villa og Burnley hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 18. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på lørdag på Villa Park i vente.

Manden med målnæsen

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Ollie Watkins. Han har vist flaget for Aston Villa med 5 mål for sæsonen og stod desuden for 3 i de seneste seks kampe.

Burnley har til gengæld forhåbninger om, at Maxwel Cornet kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 5 mål i alle turneringer indtil videre, samt 2 i de seneste seks.