Athletic Bilbao mod Espanyol i La Liga runde 23 – optakt, odds og spilfiduser

Både Athletic Bilbao og Espanyol går ind til kampen den kommende mandag på en placering i midten af tabellen i La Liga. Derfra har begge selvfølgelig sigtekornet rettet imod en højere placering, så vigtige point er på højkant på San Mames Barria.

Med en placering som nummer 9 i stillingen har Athletic Bilbao samlet 31 point efter 22 kampe. På 27 point befinder Espanyol sig rangeret som nummer 13 for 22 afviklede kampe.

Athletic Bilbao vil være på udkig efter at udvide hullet til Espanyol i stillingen La Liga, når klubberne står overfor hinanden den kommende mandag.

Når det kommer til mål, er Athletic Bilbao ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 10 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 9 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 0.9 pr. kamp med 4 clean sheets undervejs.

Hvad målscoring angår, er Espanyol ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 14 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.4 pr. kamp. De indkasserede 17 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.7 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 2 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Athletic Bilbao v Espanyol.

 • Athletic Bilbao har ikke tabt 6 af 7 af deres seneste kampe
 • Athletic Bilbao vandt 5 af 7 af deres seneste kampe
 • Athletic Bilbao scorede i 7 af deres seneste 9 kampe
 • I de seneste 9 kampe i træk Espanyol har spillet, har begge hold scoret
 • Der er scoret imod Espanyol i de seneste 14 udekampe
 • Espanyol scorede i 17 af deres seneste 19 kampe
 • Espanyol har ikke vundet deres seneste 4 kampe
 • Espanyol tabte 3 af 4 af deres seneste kampe
 • I de seneste 12 Athletic Bilbao kampe mod Espanyol var summen af mål under 3.5
 • Athletic Bilbao har scorede i 17 af de senest 19 hjemmekampe mod Espanyol
 • I 8 ud af 9 seneste Athletic Bilbao kampe mod Espanyol var antallet af mål under 2.5
 • Athletic Bilbao har har ikke vundet i 8 af 10 seneste kampe mod Espanyol
 • Athletic Bilbao har har ikke tabt i 7 af 9 seneste kampe mod Espanyol

Form Athletic Bilbao mod Espanyol

Athletic Bilbao bøjer sig ikke

Athletic Bilbao har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Det startede med et nederlag på 2-0 mod Real Madrid, hvorefter de opnåede 2-2 mod Barcelona. Deres seneste kamp indbragte tre point, da de sejrede 1-0 i opgøret mod Rayo Vallecano.

Espanyol fortsat skidt kørende.

Bare ét point forhindrer Espanyol i at have gået tomhændede igennem deres seneste tre kampe. De fik tæsk 2-1 af Mallorca, før de sikrede det ene point i en 2-2 kamp mod Cadiz. Nyt nederlag ventede i den seneste opgave mod Real Betis, som satte sig igennem med 1-4.

På baggrund af de seneste resultater for begge parter finder vi det en satsning værd at gå med Athletic Bilbao til 1.58 på oddset. Et væddemål på Espanyol giver dig netop nu 6.10 retur på oddset, hvilket svarer til, at bookmakerne giver dem 16% chance for at slå Athletic Bilbao. Ønsker du at placere dine indsatser på Athletic Bilbao, kan de spilles til 1.58 på oddset.

Athletic Bilbao v Espanyol Indbyrdes historik

Sidste gang Athletic Bilbao spillede imod Espanyol var uafgjort på oddset et velbetalt væddemål. Rivalerne delte i porten, da kampen på RCDE Stadium sluttede 1-1. Athletic Bilbao går ind til opgøret med en historik mod Espanyol, der siger 2-5-3 for deres seneste 10 kampe i La Liga. Af de seneste 10 kampe mellem Athletic Bilbao og Espanyol kom over 2.5 mål ud med gevinst på oddset 2 gange. Desuden scorede begge hold mål i 5 af disse 10 møder.

Stilling i La Liga

Stillingen i La Liga inden den kommende runde 23 fortæller os, hvor Athletic Bilbao og Espanyol ligger placeret i forhold til hinanden. Det kan give et godt overblik over, hvor meget der er på spil inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point den kommende mandag på San Mames Barria.

Hold øje med…

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Inaki Williams. Han har vist flaget for Athletic Bilbao med 5 mål for sæsonen og stod desuden for 0 i de seneste seks kampe.

Espanyol har til gengæld forhåbninger om, at Raul de Tomas kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 12 mål i alle turneringer indtil videre, samt 4 i de seneste seks.