Augsburg mod Borussia Dortmund i 1. Bundesliga runde 24 – optakt, odds og spilfiduser

Borussia Dortmund skal teste formen af mod Augsburg den kommende søndag, når de mødes i 1. Bundesliga på WWK Arena. Det lugter af tre point til førstnævnte, som sigter imod at konsolidere sig i toppen. Sidstnævnte har dog næppe planer om at overgive sig frivilligt, og point her kan give et stærkt boost til selvtilliden.

Augsburg lægger beslag på placeringen som nummer 16 i 1. Bundesliga med 22 point for deres første 23 kampe. Differencen til Borussia Dortmund er 27 point, hvilket rangerer sidstnævnte som nummer 2 i tabellen for 23 kampe.

Borussia Dortmund er på udkig efter at åbne et større hul i stillingen til forfølgerne i 1. Bundesliga, når de skal op imod Augsburg på søndag. Det finder hjemmeholdet sig dog næppe frivilligt i, og en hård kamp bør være i vente.

Når det kommer til mål, er Augsburg ikke det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 13 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.3 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 18 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.8 pr. kamp med 3 clean sheets undervejs.

Borussia Dortmund udviser anstændig målform, når man ser tilbage på deres seneste 10 kampe. Her har de leveret et gennemsnit på 3 kasser pr. kamp, eller 30 mål i alt. De indkasserede også 17 scoringer, eller et snit på 1.7 pr. kamp, hvori de holdt rent bur 3 gange.

Vores tip

Facts og finurligheder for Augsburg v Borussia Dortmund.

 • Augsburg har ikke tabt 8 af 9 af deres seneste hjemmekampe
 • Augsburg har ikke vundet 9 af 11 af deres seneste kampe
 • Augsburg uafgjort 3 af 4 af deres seneste hjemmekampe
 • B. Dortmund scorede i 40 af deres seneste 42 udekampe
 • I 9 af de seneste 10 udekampe B. Dortmund har spillet, har begge hold scoret
 • Der er scoret imod B. Dortmund i 14 af de seneste 15 udekampe
 • B. Dortmund vandt 3 af 4 af deres seneste udekampe
 • I 14 af de seneste 16 kampe Augsburg har spillet mod B. Dortmund har begge hold scoret
 • Augsburg har scorede i de seneste 16 kampe i træk de har spillet mod B. Dortmund
 • Augsburg har scoret imod i 17 af de senest 19 kampe mod B. Dortmund
 • Augsburg har har ikke vundet i 11 af 13 seneste kampe mod B. Dortmund
 • I 6 ud af 7 seneste Augsburg kampe mod B. Dortmund var antallet af mål over 2.5

Form Augsburg mod Borussia Dortmund

Augsburg drømmer om at stoppe ringe stime.

Augsburg har været lidt blege i deres seneste tre kampe, selvom de åbnede med 2-0 sejr over Union Berlin. Det formåede de slet ikke at følge op, da de først tabte 3-2 til B. M’gladbach, siden 2-1 mod Freiburg.

Borussia Dortmund drømmer om mere.

Borussia Dortmund har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Mod Rangers gik de tomhændede fra banen efter et nederlag på 2-4. De revancherede de med en sejr på 6-0 over B. M’gladbach, inden de senest spillede 2-2 mod Rangers.

Augsburg v Borussia Dortmund Indbyrdes historik

Borussia Dortmund havde mest at juble over i deres seneste duel, som de endte med at vinde 2-1 tilbage i octubre 2021 i 1. Bundesliga. Augsburg går ind til opgøret med en historik mod Borussia Dortmund, der siger 2-2-6 for deres seneste 10 kampe i 1. Bundesliga. I de foregående 10 kampe mellem Augsburg og Borussia Dortmund bød 7 af dem på mere end to mål. Begge klubber scorede desuden mål i 9 af de 10 kampe.

Stilling i 1. Bundesliga

Stillingen i 1. Bundesliga inden den kommende runde 24 fortæller os, hvor Augsburg og Borussia Dortmund ligger placeret i forhold til hinanden. Det kan give et godt overblik over, hvor meget der er på spil inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point på søndag på WWK Arena.

Hold øje med…

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Michael Gregoritsch. Han har vist flaget for Augsburg med 6 mål for sæsonen og stod desuden for 4 i de seneste seks kampe.

Borussia Dortmund har til gengæld forhåbninger om, at Erling Haaland kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 16 mål i alle turneringer indtil videre, samt 1 i de seneste seks.