B. Dortmund mod B. M’gladbach i 1. Bundesliga runde 23 – optakt, odds og spilfiduser

Det er toppen af tabellen, som møder den nedre del på Signal Iduna Park den kommende søndag. Det er en kamp, hvor vi forventer, at B. Dortmund som minimum konsoliderer placeringen i den sjove ende af stillingen mod B. M’gladbach.

B. Dortmund lægger beslag på placeringen som nummer 2 i 1. Bundesliga med 46 point for deres første 22 kampe. Differencen til B. M’gladbach er 20 point, hvilket rangerer sidstnævnte som nummer 13 i tabellen for 22 kampe.

B. M’gladbach går ind til kampen mod B. Dortmund på søndag med håbet om at hale ind på hjemmeholdet i stillingen i 1. Bundesliga. Opgaven er selvsagt ikke nem, men omvendt en god mulighed for gæsterne til at vise, hvad de indeholder.

B. Dortmund går ind til deres kommende kamp i håb om at kunne vedligeholde deres imponerende målform fra deres seneste 10 kampe. B. Dortmund snitter 2.7 mål pr. opgør med 27 scoringer i alt. I egen ende lukkede de 18 ind, hvilket giver et gennemsnit på 1.8 pr. kamp. De præsterede at holde målet rent i 2 disse kampe.

Hvad målscoring angår, er B. M’gladbach ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 13 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.3 pr. kamp. De indkasserede 26 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 2.6 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 0 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for B. Dortmund v B. M’gladbach.

 • B. Dortmund scorede i 46 af deres seneste 47 hjemmekampe
 • I 6 af de seneste 7 kampe B. Dortmund har spillet, har begge hold scoret
 • B. Dortmund vandt 3 af 4 af deres seneste hjemmekampe
 • B. Dortmund har ikke tabt 3 af 4 af deres seneste hjemmekampe
 • I 9 af de seneste 10 kampe Borussia Mönchengladbach har spillet, har begge hold scoret
 • Der er scoret imod Borussia Mönchengladbach i de seneste 12 udekampe
 • Borussia Mönchengladbach har ikke vundet 10 af 12 af deres seneste kampe
 • B. Dortmund har scorede i de seneste 19 hjemmekampe i træk de har spillet mod Borussia Mönchengladbach
 • B. Dortmund har vandt i 17 af 19 seneste hjemmekampe mod Borussia Mönchengladbach
 • B. Dortmund har har ikke tabt i 18 af 19 seneste hjemmekampe mod Borussia Mönchengladbach
 • I 7 ud af 9 seneste B. Dortmund hjemmekampe mod Borussia Mönchengladbach var antallet af mål over 2.5
 • I 7 ud af 8 seneste B. Dortmund kampe mod Borussia Mönchengladbach var antallet af mål under 3.5

Form B. Dortmund mod B. M’gladbach

B. Dortmund håber på yderligere point til samlingen.

B. Dortmund har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Hoffenheim med 3-2. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 5-2 mod Bayer Leverkusen. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 3-0 over Union Berlin.

B. M’gladbach drømmer om at stoppe ringe stime.

B. M’gladbach har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Det startede med et nederlag på 1-2 mod Union Berlin, hvorefter de opnåede 1-1 mod Arminia Bielefeld. Deres seneste kamp indbragte tre point, da de sejrede 3-2 i opgøret mod Augsburg.

B. Dortmund v B. M’gladbach Indbyrdes historik

B. M’gladbach havde mest at juble over i deres seneste duel, som de endte med at vinde 1-0 tilbage i september 2021 i 1. Bundesliga. B. Dortmund møder B. M’gladbach med en historik imellem klubberne, der siger 8-0-2 for deres seneste 10 kampe i 1. Bundesliga. Af de seneste 10 kampe mellem B. Dortmund og B. M’gladbach kom over 2.5 mål ud med gevinst på oddset 6 gange. Desuden scorede begge hold mål i 5 af disse 10 møder.

Stilling i 1. Bundesliga

Tabellen i 1. Bundesliga giver os et overblik over, hvordan B. Dortmund og B. M’gladbach hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 23. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på søndag på Signal Iduna Park i vente.

Topscorer i form

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Erling Haaland. Han har vist flaget for B. Dortmund med 16 mål for sæsonen og stod desuden for 4 i de seneste seks kampe.

B. M’gladbach har til gengæld forhåbninger om, at Jonas Hofmann kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 8 mål i alle turneringer indtil videre, samt 1 i de seneste seks.