Barcelona skal revanchere nederlag mod Benfica

Barcelona tager imod Benfica på tirsdag til en kamp i næstsidste runde af gruppespillet i Champions League. Flere brikker kan falde på plads i denne runde, hvorfor det er vigtigt at komme fra Camp Nou med point på kontoen. 

Når det kommer til mål, er Barcelona ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 13 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.3 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 15 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.5 pr. kamp med 4 clean sheets undervejs. 

Hvad målscoring angår, er Benfica ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 15 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.5 pr. kamp. De indkasserede 12 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.2 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 6 gange i denne serie.

Barcelona v Benfica statistik og historik

Spørger du bookmakerne er Barcelona favoritter til sejren. Den bedste pris at hente sig på oddset er 1.64, da Barcelona vurderes til at have 61%chance for at slå Benfica. Ønsker man istedet at satse på uafgjort, er der 4.20 at hente sig på oddset, mens sejr til Benfica kan spilles til 5.10.

Barcelona har opnået 6 point på deres første fire kampe i Champions League i denne sæson, hvorfor det stadig er muligt at gå videre til knockout-fasen. De skal regne med, at en sejr er nødvendig her for også at bevare chancen for førstepladsen. Hvis de er heldige, kan pointdeling i runde 5 dog også vise sig at række.

Benfica har fået 4 point ud af deres anstrengelser i Champions League, og gør sig nu klar til deres femte kamp. Her er de sandsynligvis tvunget til at vinde, hvis de skal nå videre til knockout-fasen. Uafgjort er næppe nok, i hvert fald ikke til Champions League-turneringen, men en tredjeplads kan åbne alternative muligheder.

 

Facts og finurligheder for Barcelona v Benfica.

  • I 3 of 5 seneste Barcelona kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • Barcelona har indkasseret mål i seneste 5 af 7 kampe;
  • Barcelona har scoret i seneste 4 af 6 kampe.
  • Benfica ikke vundet i de seneste 3 udebane kampe i træk;
  • I 4 of 6 seneste Benfica kampe var antal mål OVER 2.5;
  • I 2 of 4 seneste Benfica kampe var antal mål OVER 3.5;
  • I 3 seneste Benfica kampe i træk var antal mål OVER 2.5.

Lineup Barcelona vs Benfica

Form Barcelona mod Benfica

Barcelona virker i fin form før deres kommende opgave. Deres seneste tre kampe kastede først en sejr af sig mod Dynamo Kiev, der blev nedlagt 1-0. Herefter spillede de 3-3 mod Celta Vigo, hvorpå Espanyol blev besejret 1-0.

De seneste tre kampe har for Benfica givet lidt af hvert til kontoen. De startede med at banke Estoril med 1-1, hvilket desværre blev fulgt op af et nederlag på 5-2 mod Bayern München. Deres seneste opgør, mod Braga, indbragte et point i en6-1 kamp.

Barcelona v Benfica Indbyrdes historik

Benfica vandt 3-0 på eget græs, da de to klubber sidste gang stod overfor hinanden på Estadio da Luz i september 2021 i Champions League. Bookmakerne har Barcelona som favoritter til sejren i dette opgør. Barcelona møder Benfica med en historik imellem klubberne, der siger 2-2-1 for deres seneste 5 kampe i Champions League. De seneste 5 kampe mellem Barcelona og Benfica har generelt været forholdsvis jævnbyrdige opgør.

Spørger du bookmakerne er Barcelona favoritter til sejren. Den bedste pris at hente sig på oddset er 1.64, da Barcelona vurderes til at have 61%chance for at slå Benfica. Ønsker man istedet at satse på uafgjort, er der 4.20 at hente sig på oddset, mens sejr til Benfica kan spilles til 5.10.

Manden med målnæsen

Memphis Depay ankommer til kampen stærkt opsat på at holde det momentum, han har bygget op over de seneste seks kampe for Barcelona ved lige. At præstere 3 mål i et halvt dusin kampe, er et anstændigt resultat. Rafa Silva har sigtekornet stillet ind på at udvide målhøsten. Han har stået for 4 basser i de seneste seks kampe Benfica har afviklet.