Barcelona mod Granada – Optakt, Spilfiduser, Odds

Barcelona har fordel af hjemmebane på et neutralt sted, når Granada kommer forbi på søndag til et opgør i La Liga.

Hjemmeholdet Barcelona er nummer tre i La Liga stillingen efter 50 point for deres første 23 kampe. Granada følger dem i haserne, 12 point efter for 23 kampe, hvorved de opnår en placering som nummer 19 i tabellen.

Der har været så lidt, som har adskilt Barcelona fra Granada i deres seneste tre opgør, at de alle sluttede uden vinder. Det er næppe tilfældigt, og spørgsmålet er, om nogen af parterne vil være i stand til at bryde koden til sejr på et neutralt sted.

Barcelona oser af selvtillid på målfronten inden deres kamp den kommende søndag, hvortil de ankommer med yderst respektable tal for deres seneste ti kampe. Barcelona præsterede flotte 2.1 mål pr. kamp, eller sammenlagt 21 kasser. De indkasserede 17 mål, et gennemsnit på 1.7 pr. kamp med clean sheets i to af dem.

Granada vælter ikke mål ind i en lind strøm i øjeblikket. De formåede blot at score fem gange i deres seneste ti opgør, eller 0.5 i gennemsnit pr. kamp. De lukkede 15 mål ind i de kampe, lig med et snit på 1.5 pr. kamp. De holdt målet rent en gange i denne stime.

Barcelona er noteret for 15 sejre, og har desuden spillet fem uafgjorte, ligesom det er blevet til tre nederlag i La Liga i denne sæson. Barcelona lykkedes med at komme på måltavlen hver gang i deres seneste 22 kampe.

Granada kigger på to sejre, samt seks uafgjorte såvel som 15 nederlag i La Liga.

Vores tip

  • Barcelona scorede i 46 af deres seneste 48 kampe
  • Barcelona scorede i deres seneste 21 kampe i La Liga
  • I 12 af de seneste 14 kampe Barcelona har spillet, har begge hold scoret
  • I 8 af de seneste 10 kampe Barcelona har spillet i La Liga, har begge hold scoret
  • 9 af Barcelona’s seneste 11 kampe havde over 2.5 mål
  • Granada har ikke vundet 22 af 24 af deres seneste kampe
  • Granada har ikke vundet 22 af 24 af deres seneste kampe i La Liga
  • Der er scoret imod Granada i 24 af de seneste 25 kampe
  • Granada har i tabte 5 af de seneste 6 kampe ikke scorede et mål
  • Granada har i tabte 5 af de seneste 6 kampe i La Liga ikke scorede et mål

Form Barcelona mod Granada

Barcelona har seks point at fremvise for deres seneste tre kampe, der åbnede med nederlag på 3-5 til Villarreal. De svarede stærkt igen mod Osasuna, som blev slået 1-0, før de sejrede 1-3 over Deportivo Alaves. Barcelona vandt fire af deres seneste seks hjemmekampe i La Liga, hvori de også spillede uafgjort nul gange og led to nederlag. De scorede 12 mål og lukkede 12.

Bare ét point forhindrer Granada i at have gået tomhændede igennem deres seneste tre kampe. De tabte med henholdsvis 0-1 og 2-0 mod Atletico Madrid og Getafe. Senest var der dog lidt trøst at hente efter 1-1 mod Las Palmas. Granada formåede ikke at vinde en eneste af deres seneste seks udekampe i La Liga. De opnåede nul uafgjorte og tabte seks, hvori de indkasserede ti og scorede en mål.

Barcelona scorede 29 mål og indkasserede 20 i deres seneste 13 kampe mod hold fra den nederste halvdel af La Liga tabellen. De opnåede 30 point og ni sejre. Granada scorede 12 mål og indkasserede selv 26 i deres foregående 14 opgør mod hold fra den bedste halvdel af tabellen i La Liga. Dette førte til nul sejre og fem point.

Barcelona vs Granada – Seneste nyt

Barcelona kan i værste fald risikere at have hele ni spillere på fraværslisten når de den kommende søndag igen skal i kamp. Vitor Roque får en fridag fra Barcelona-truppen, da han sidder ude med karantæne.

Ilkay Gundogan, Ferran Torres, Joao Felix, Sergi Roberto, Alex Balde, Raphinha, Marcos Alonso, Gavi og Marc-Andre ter Stegen er alle ude af truppen, som Barcelona tager imod Granada med på et neutralt sted.

Granada ser ud til at skulle se bort fra fire spillere til truppen, som på søndag møder Barcelona. Blandt de fraværende spillere i Granada-truppen, er Kamil Piatkowski i straffeboksen efter lidt for mange karantænepoint.

Det er navne som Victor Diaz, Raul Fernandez og Miguel Rubio, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til et neutralt sted.

Barcelona mod Granada – indbyrdes historik

Granada er ubesejret mod Barcelona i de sidste 4 indbyrdes opgør. Det sluttede uden vinder, da Barcelona senest mødte Granada, eftersom ingen af parterne bøjede sig i en 2-2 kamp på Estadio Olimpico Lluis Companys. Barcelona har været en smule mere succesfuld i end Granada i deres seneste dueller. Med en 5-3-2 fordel før deres kommende møde, glæder Barcelona sig ganske givet til et gensyn.

Barcelona scorede mindst én gang i de seneste 7 indbyrdes opgør mod Granada i La Liga. Af de seneste ti indbyrdes opgør mellem Barcelona og Granada var der gevinst på over 2.5 mål fem gange.

Barcelona mod Granada Spiltips

Ferran Torres har været stærk for Barcelona i den senere tid med fire mål, hvad der selvføgelig gør ham til et varmt emne på målscorer-markedet. Granada håber, at Bruno Mendez kan finde skarpheden frem igen oven på en mål i de seneste seks kampe.

Barcelona høstede tre point i syv af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort nul gange og led tre nederlag i denne serie. Granada sikrede sig nul sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort en gange samt ni nederlag. Målene flyder rimeligt frit for Barcelona på hjemmebane i øjeblikket, og i begge ender af banen. Begge hold fandt vej til netmaskerne i syv af deres seneste 10 kampe her, mens det gav gevinst i to af Granadas seneste 10 udekampe.

Der blev scoret over 2.5 mål i fem kampe af de seneste ti kampe mellem disse to hold. Barcelona præsterede et gennemsnit på 1.8 mål, mens Granada snittede 0.9 mål i disse. Begge hold scorede fem gange i disse kampe. Der var over 2.5 mål i otte af Barcelonas foregående ti hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De præsterede et snit på 2.4 mål i processen. Over 2.5 blev der scoret i to af de forrige ti kampe, som Granada spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 0.5 mål i disse kampe.