Bayern bøjer sig ikke for Dortmund

Der er topbrag i 1. Bundesliga lørdag aften, hvor de to mest formstærke klubber brager sammen på sørgeligt tomme Signal Iduna Park. Et opgør mellem Borussia Dortmund og Bayern München fortjener en helt anden kulisse, men stormagterne i tysk fodbold må sørge for stemningen selv i disse skøre tider.

De har stået overfor hinanden 125 gange tidligere og med 62 sejre har Bayern München taget næsten dobbelt så mange som rivalerne fra Ruhr, der er noteret for 33 gevinster. Seneste Dortmund-sejr i ligaen daterer sig til november 2018 i en forrygende 3-2 hjemmesejr. Bayern vandt dog de seneste tre opgør.

Bayern vælter sig som vanligt i sejre, mens Dortmund går ind til opgøret med fire sejre i træk uden scoringer imod. Det kan Bayern ikke engang præstere. Der er dog stor tvivl om kaptajnen Mats Hummels, der i sidste weekend forlod banen skadet og derfor sad over i midtugens Champions League.

Marcel Schmelzer og Dan-Axel Zagadou skulle helt sikkert være dømt ude for hjemmeholdet, mens Bayern München må kigge langt efter Alphonso Davies resten af året. Der er en smule tvivl om Nicklas Süle, men der er stærk back up i resten af truppen, selv hvis Bayern skulle undvære klippen.

Bortset fra Erling Haaland, har offensiven ikke præsteret alt for skarp hos Dortmund og det er en tema i de tyske medier, at lidt for meget afhænger af folk fra andet og tredje geled, hvis ikke Haaland får scoret. Bayern har sindssygt mange strenge at spille på, og kan stække en Haaland, selv i nordmandens form. Bayern misser ikke en mulighed som denne for at dukke Dortmund, men vi tror samtidig ikke på målfest.

Flere interessante tips