Belgien udfordres af Italiens titeljægere

Vi har fået overstået den første stribe af knock out-kampe ved EM 2020, hvorfra Belgien klarede sig igennem. De møder nu Italien på Fussball Arena Munich på fredag i denne kamp i 1/4 finalen.

Belgien ankommer til Euro 2020 placeret 1 på FIFAs verdensrangliste, og er dermed forholdsvis tæt på Italien, der kigger på turneringen fra en plads som nummer 7.

Før deres første kamp ved turneringen var Belgien kæmpe favoritter til at vinde deres gruppe. Belgien har kvalitet nok i truppen til at nære drømme om at nå deres anden finale ved en EM-slutrunde.

Belgien nappede førstepladsen i gruppen, og er indtil videre eneste mandskab, der har vundet alle sine kampe ved EM 2020. Dén slags indgyder naturlig respekt.

Italien gik ind til EM-slutrunden som favoritter hos bookmakerne til at både vinde deres gruppe samt nå langt ved turneringen.

Italien havde ikke de store vanskeligheder ved at besætte en forventelig førsteplads i deres gruppe, og de har sat næsen op efter en stor slutrunde ved Euro 2020.

Belgium vs Italy statistik og historik

Belgien osede af selvtillid inden Euro 2020, hvortil de ankom med ekstraordinære gode tal for deres seneste 10 landskampe. Belgien præsterede massive 3.7 mål pr. kamp eller sammenlagt 37 kasser, mens de samtidig kun tillod utrolige 3 mål imod. Det er et imponerende lavt gennemsnit på 0.3 pr. kamp med clean sheets i 7 af dem.

Italien osede af selvtillid inden Euro 2020, hvortil de ankom med ekstraordinære gode tal for deres seneste 10 landskampe. Italien præsterede massive 3.3 mål pr. kamp eller sammenlagt 33 kasser, mens de samtidig kun tillod utrolige 4 mål imod. Det er et imponerende lavt gennemsnit på 0.4 pr. kamp med clean sheets i 6 af dem.

Belgien overlod intet til tilfældighederne i gruppespillet, som de sejlede igennem med maksimumpoint på kontoen efter tre kampe. Sådan som Belgien fik overstået de første fire kampe, vil det være en kæmpe skuffelse at se dem ryge ud her.

Italien fræsede igennem med maksimumpoint på i tasken efter tre kampe. Der var større modstand i 1/8-finalen, hvor Italien uventet skulle bruge forlænget spilletid på at nedlægge Østrig.

Form Belgien møder Italy

Belgien i fantastisk målform.

Belgien ser utroligt giftige ud i øjeblikket, hvor de spadserer fra det ene gode resultat til det næste.

Resultaterne for de foregående tre kampe siger, at Belgien vandt 2-1 mod Danmark, hvorefter de noterede en 2-0 sejr mod Finland mens den seneste kamp resulterede i en 1-0 sejr mod Portugal.

Italien i forrygende form.

Italien rider på toppen af en formkurve og fortsætter med at feje det meste modstand til side.

Deres seneste tre kampe gav først Italien en 3-0 sejr mod Schweiz, herefter fulgte en 1-0 sejr mod Wales, mens de i den seneste kamp sikrede sig en 2-1 sejr mod Østrig.

Det var Italien, som løb med en sejr på 2-0, sidste gang de to lande clashede i en intern duel.

Belgien vandt 25%, mens Italien vandt 75% af deres seneste 4 kampe. Det efterlader et facit, der siger 1-0-3 i det samlede regnskab.

Full Time Betting

Bookmakerne har prissat kampen på oddset som følger: Sejr til Belgien kaster 3.40 af sig på oddset, mens remis betaler pengene 3.00 gange igen. Endelig er der 2.40 på oddset for en sejr til Italien.

Formstærk måltyv

Det er fristende at kigge efter Romelu Lukaku i forsøget på at gætte en målscorer for Belgien, da han sørgede for 4 mål i deres seneste seks landskampe.

Med Matteo Pessina på 4 mål i seks landskampe for Italien, er han naturligt en spiller at holde øje med som mulig målscorer her.