Belgien skal vælte de forsvarende mestre fra Portugal

Dramaet spidser til nu, hvor vi er nået frem til knock out runden ved Euro 2020. Her skal Belgien op imod Portugal på Estadio de La Cartuja på søndag i 1/8 finalen.

Belgium bringer en rangering som nummer 1 på verdensranglisten til bordet, hvilket indikerer en tæt kamp mod Portugal, der ankommer til Euro 2020 fra en rangering som nummer 5 på FIFAs verdensrangliste.

Før deres første kamp ved turneringen var Belgium kæmpe favoritter til at vinde deres gruppe. De leverede varen og har kvalitet nok i truppen til at nære drømme om at nå deres anden finale ved en EM-slutrunde.

Belgium leverede en ekstremt dominerende forestilling på deres vej til en førsteplads i gruppen, og der forventes store ting af dem ved Euro 2020.

Det viste sig lidt mere anstrengende at booke en plads i næste runde ved EM-slutrunden, end Portugal helt sikkert havde drømt om. De forsvarende mestre formåede kun at blive nummer tre i deres gruppe og nåede på sidste spilledag at indtage alle fire pladser i gruppen!

Belgium vs Portugal statistik og historik

Belgien overlod intet til tilfældighederne i gruppespillet, som de sejlede igennem med maksimumpoint på kontoen efter tre kampe. Sådan som Belgium fik overstået de første tre kampe, vil det være en kæmpe skuffelse at se dem ryge ud her.

Portugal slap helskindet igennem gruppespillet på tredjepladsen med fire point. De er stadig outsidere til titlen, men vil på en god dag være en håndfuld for alle modstandere.

Form Belgium møder Portugal

Belgium er på rekordjagt.

Belgien rider på toppen af en formkurve og fortsætter med at feje det meste modstand til side. I Belgiens 3 sidste kampe har de været igennem en 3-0 sejr mod Rusland, dernæst fulgte en 2-1 sejr mod Danmark, mens de senest smadrede Finland 2-0.

Portugal inde i god stime.

Portugal går ind til kampen i håbet om at holde deres nuværende momentum kørende. I Portugals 3 sidste kampe har de været igennem en 3-0 sejr mod Ungarn, dernæst fulgte et 4-2 nederlag mod Tyskland, mens de senest ender med 2-2 uafgjort mod Frankrig.

Der var ingen vinder, da Belgium og Portugal senest stod overfor hinanden, da de delte goderne imellem sig i en 0-0 kamp den 2 juni 2018. Belgium møder Portugal med en historik imellem klubberne, der siger 0-2-3 for deres seneste 5 kampe.

Manden med målnæsen

Romelu Lukaku scorede 4 gange i de seneste seks landskampe for Belgium, og han håber selvfølgelig på at udvide totalen her.

Cristiano Ronaldo scorede 5 gange i de seneste seks landskampe for Portugal og han håber selvfølgelig på at udvide totalen her.