Belgien uden De Bruyne skal ruske Rusland

Belgien skal op imod Rusland på lørdag i en kamp, hvor Saint Petersburg Stadium lægger græstæppe til. Det er begge nationers første kamp ved EM 2020. Belgien ankommer til Euro 2020 som nummer 1 på FIFAs verdensrangliste, hvilket indikerer en større forskel mellem nationerne, da Rusland kommer med en rangering som nummer 38.

Før deres første kamp ved turneringen er Belgien kæmpe favoritter til at vinde deres gruppe. Belgien har kvalitet nok i truppen til at nære drømme om at nå deres anden finale ved en EM-slutrunde. Belgien smadrede deres vej igennem kvalifikationsgruppen til en meget sikker førsteplads, og de er blandt en lille gruppe af nationer ved Euro 2020, som benævnes storfavoritter til titlen.

Det ligner en hård kamp at slippe igennem gruppefasen, men Rusland går dog ind til turneringen velvidende, at de har kvalitet i egne rækker. De kom igennem VM i 2018 på hjemmebane med et bedre resultat end mange ventede. De vandt nok kampe i deres kvalifikationsgruppe til, at det havde kastet en førsteplads af sig i andre grupper, men Rusland måtte finde sig i andenpladsen. Det vil være en overraskelse at se dem i en finale ved Euro 2020, men de bliver farlige for alle modstandere.

Belgien vs Rusland stats and analysis

Belgien ankommer til Euro 2020 med forrygende tal for deres foregående 10 landskampe. Belgien snittede 4 mål pr. kamp, scorede 40 gange i alt, mens de lukkede sølle 3 mål ind. Det giver et gennemsnit på 0.3 pr. kamp, da de præsterede 7 clean sheets på vejen.

Rusland oser af selvtillid inden Euro 2020, hvortil de ankommer med ekstraordinære gode tal for deres seneste 10 landskampe. Rusland præsterede massive 3.3 mål pr. kamp eller sammenlagt 33 kasser, mens de samtidig kun tillod utrolige 8 mål imod. Det er et imponerende lavt gennemsnit på 0.8 pr. kamp med clean sheets i 7 af dem.

Det vil være en skuffelse for Belgien, hvis de ikke formår at trække sig sejrrigt ud af deres åbningskamp ved Euro 2020. De sætter næsen op efter et ukompliceret gruppespil og bør have kvalitet nok til at gøre det af med Rusland.

Rusland kunne dårligt have fået en vanskeligere opgaver i deres første kamp ved EM 2020. Den positive vinkel er dog, at de har meget lidt at tabe.

Form Belgien vs Rusland

Belgien i fantastisk målform.

Belgien går ind til kampen i håbet om at holde deres nuværende stærke momentum kørende med endnu et positivt resultat. I Belgiens 3 sidste kampe har de været igennem en 8-0 sejr mod Hviderusland, dernæst fulgte en 1-1 uafgjort mod Greece, mens de senest udspillede Kroatien 1-0.

Rusland håber på yderligere point til samlingen.

Resultaterne har været rimelige uden at være prangende for Rusland igennem de seneste ugers kampe. Deres seneste tre kampe gav først Rusland et 2-1 nederlag mod Slovakiet, herefter fulgte en 1-1 uafgjort mod Poland, mens de i den seneste kamp vandt 1-0 mod Bulgaria.

Belgien v Rusland Fixture History

Det var Belgien, som løb med en 4-1, sidste gang de to lande clashede i en intern duel. Belgien møder Rusland med en historik, der siger 5-1-0 for deres seneste 6 kampe i EM.

Topscorer i form

Romelu Lukaku ankommer til Euro 2020 stærkt opsat på at holde det momentum, han har bygget op over de seneste seks landskampe for Belgien ved lige. At præstere 5 mål i et halvt dusin kampe, er et anstændigt resultat. Artem Dzyuba har også vist god form for Rusland med tre kasser for hans seneste seks landskampe.