Belgien mod Sverige – Optakt, Spilfiduser, Odds

Belgien og Sverige står over for hinanden den kommende mandag på Koning Boudewijnstadion. Belgien sikrede deres billet til EM fredag aften, og har således ikke noget på spil for alvor. Det har Sverige til gengæld, som skal hente tre point i Bruxelles. Belgien ser uden tvivl frem mod deres næste kamp, da de endte med at vinde 1-0 og 3-0 i deres seneste to opgør mod Sverige.

Vi er nået til sidste runde af gruppespillet for denne omgang, og Belgien går ind til denne som nummer en. De har samlet 16 point undervejs, mens Sverige har seks point som nummer tre.

Belgien ligger nummer 5 på verdensranglisten hos FIFA, mens Sverige befinder sig på en placering som nummer 23 i verden.

Belgien viste ikke meget nåde i deres seneste seks landskampe, hvor de vandt fem, spillede en og tabte nul. De scorede 16, mens de lukkede fem ind.

Sverige præsterede flotte fire sejre i deres seks landskampe, der også gav dem nul uafgjorte og to nederlag. De smækkede 18 mål i kassen, mens de indkasserede syv.

Form Belgien mod Sverige

Belgien er i kongehumør før deres kommende opgave på mandag, da de seneste tre kampe gav maksimumpoint. Først blev Aserbajdsjan nedlagt 0-1, hvorefter det blev 5-0 mod Estland. Senest måtte også Østrig bøje sig i et 2-3 nederlag.

Sverige har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Estland med 0-5. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 1-3 mod Østrig. De var dog tilbage på sejrs-kurs i den seneste opgave, der blev vundet 3-1 over Moldova.

Belgien tager imod Sverige med en imponerende stribe af 4 sejre i træk.

Vores tip

  • Belgien scorede i 46 af deres seneste 48 hjemmekampe
  • Belgien har i vandt de seneste 3 kampe i træk ikke indkasseret et mål
  • 12 af Belgien’s seneste 14 kampe havde under 3.5 mål
  • Belgien har ikke tabt deres seneste 7 kampe
  • Belgien vandt 5 af 6 af deres seneste kampe
  • 6 af Sverige’s seneste 7 kampe havde over 2.5 mål
  • Sverige scorede i 11 af deres seneste 13 kampe
  • 4 af Sverige’s seneste 5 kampe havde over 3.5 mål
  • Der er scoret imod Sverige i 8 af de seneste 10 udekampe
  • 4 af Sverige’s seneste 5 udekampe havde over 2.5 mål

Belgien vs Sverige – Seneste nyt

I skrivende stund skulle der kun være to spillere, som ikke er til rådighed for Belgien, når de skal i aktion mod Sverige.

Koen Casteels og Leandro Trossard er alle ude af truppen, som Belgien tager imod Sverige med på Koning Boudewijnstadion.

Sverige ser ud til at skulle se bort fra fire spillere til truppen, som den kommende mandag møder Belgien.

Det er navne som Carl Starfelt, Robin Olsen, Emil Forsberg og Victor Lindelof, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til Koning Boudewijnstadion.

Belgien mod Sverige – indbyrdes historik

I det seneste opgør mellem disse to løb Belgien med de tre point i en 0-3 kamp, der blev spillet på Koning Boudewijnstadion den 24 marts 2023. Belgien var i fantastisk form, sidste gang de spillede mod Sverige, som fik en lærestreg i en 3-0 sejr til et på dagen flyvende Belgien-hold.

Begge hold scorede i en af de seneste fire kampe mellem Belgien og Sverige.

Spilfiduser for kampen

Romelu Lukaku har været den bedste målskytte i EM for hjemmeholdet med ni mål på det seneste. Belgien satser på ham til at skinne igennem igen i deres kommende kamp. Sverige kigger til gengæld mod Emil Forsberg i håb om, at han kan udvide totalen på to mål i hans seneste kampe i EM.

Belgien var i stand til at vinde seks af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort en gange. De led også tre nederlag i denne serie. Sverige sejrede i tre af deres foregående 10 udekampe, spillede uafgjort nul gange og led syv nederlag. Belgien præsterede tre sejre uden at indkassere mål i deres seneste 10 kampe på Koning Boudewijnstadion.

Der blev scoret over 2.5 mål i to kampe af de seneste fire kampe mellem disse to hold. Belgien præsterede et gennemsnit på to mål, mens Sverige snittede 0.25 mål i disse. Begge hold scorede en gang i disse kampe. Der blev scoret over 2.5 mål i fem af Belgiens seneste ti kampe på tværs af alle turneringer. De scorede i gennemsnit to mål på vejen. Der var over 2.5 mål i syv af gæsternes seneste ti kampe i denne sæson og de præsterede et gennemsnit på 2.4 mål i disse kampe.