Brasilien banker videre mod pointhungrende Chile

Brasilien skal forsøge at udvide deres imponerende ubesejrede stime i den sydamerikanske VM-kvalifikation, når de er vært for Chile på Maracana Stadium på torsdag.

Selecao har allerede kvalificeret sig til dette års turnering i Qatar, mens Chile i øjeblikket er tre point efter de øverste fire automatiske kvalifikationspladser. Brasilien har indtil videre haft en fremragende kvalifikationskampagne med 12 sejre og tre gange uafgjort i deres 15 kampe. Det var efter blot 12 kampe, at de officielt kvalificerede sig til VM i 2022 i november sidste år.

Selecao er det eneste landshold i verdensfodbold, der har kvalificeret sig til alle verdensmesterskaber siden den indledende turnering tilbage i 1930.

Landstræner Tite vil have været en smule skuffet, da hans hold spillede uafgjort 1-1 mod Ecuador i sidste måned, men de formåede at vende tilbage med en eftertrykkelig 4-0 sejr mod Paraguay med Raphinha, Philippe Coutinho, Antony og Rodrygo på tavlen. Sidstnævnte scorede sit første seniormål for landsholdet.

Brasiliens eneste mål vil nu være at forhindre de sydamerikanske rivaler, Argentina i at snuppe førstepladsen i CONMEBOL-kvalifikationen, og sejr i deres næste to kvalifikationskampe mod Chile og Bolivia vil garantere deres plads på toppen.

Da Tite trækker sig fra sin rolle som Brasiliens cheftræner efter turneringen i Qatar, vil den 60-årige håbe på, at hans hold kan afslutte deres kvalifikationskampagne på et højt niveau, før de går i gang med deres søgen efter en sjette VM-titel.

Efter en skuffende start på deres kvalifikationskampagne, hvor de kun har vundet én af deres 10 første kampe, kræves der nu en stærk afslutning af Chile for at give sig selv en chance for at reservere billet til Qatar.

To nederlag i træk – mod Ecuador og Argentina – hæmmede deres fremgang, men en afgørende 3-2 sejr på udebane i Bolivia i sidste måned har holdt deres håb i live. De har blot vundet fem sejre i 16 kvalifikationskampe. Martin Lasartes mænd står først over for en kæmpe opgave mod den sydamerikanske sværvægter Brasilien, som de kun har slået én gang i deres seneste 18 kampe mod dem, inklusive venskabslandskampe.

Form Brasilien mod Chile

Brasilien har været intet mindre end frygtindgydende i deres seneste seks hjemmekampe i VM-kvalifikationen, hvori de høstede maksimum 18 point. De smaskede bolden i netmaskerne 14 gange, mens de indkasserede ét mål. Ingen har selvsagt gjort det bedre på hjemmebane i deres seneste seks kampe.

I deres seneste seks udekampe i VM kvalifikationen vandt Chile to sejre, mens de spillede to kampe uafgjort. De led to nederlag, mens de indkasserede otte og scorede seks.

Chile var dog det sidste hold, der besejrede Brasilien i CONMEBOL-kvalifikationen, på mål i slutningen af ​​anden halvleg fra Sanchez og Eduardo Vargas, der sikrede en 2-0-triumf i Santiago tilbage i oktober 2015.

Brasilien har været på grænsen til nådesløse, når de har stået overfor modstandere, der frister en tilværelse i gruppens nedre placeringer. Deres seneste otte kampe mod hold, der ligger blandt de nederste seks kastede 20 point af sig – de scorede 16 mål og indkasseret fire.

Vores tip

Facts og finurligheder for Brasilien v Chile.

  • Brasilien har ikke tabt 33 af 35 af deres seneste hjemmekampe
  • Brasilien scorede i 33 af deres seneste 35 hjemmekampe
  • Brasilien vandt 13 af 14 af deres seneste hjemmekampe
  • Der er ikke scoret imod Brasilien i 5 af de seneste 6 hjemmekampe
  • I 3 af de seneste 4 kampe Chile har spillet, har begge hold scoret
  • Der er scoret imod Chile i 4 af de seneste 5 kampe

Brasilien vs Chile – Seneste nyt

Brasilien kan have op til fire fraværende spillere, når de den kommende torsdag skal i kamp mod Chile. Med to spillere i karantæne er Brasilien tvunget til at ændre i holdopstillingen, da Gabriel Martinelli og Gabriel sidder i straffeboksen.

Thiago Silva og Gabriel Jesus er blandt de to spillere, som mangler for Brasilien på torsdag.

Claudio Bravo rejser ikke med Chile til deres kommende udekamp, da han plejer en skade.

Brasilien mod Chile – indbyrdes historik

Martin Lasartes mænd står først over for en kæmpe opgave mod den sydamerikanske sværvægter Brasilien, som de kun har slået én gang i deres seneste 18 kampe mod dem, inklusive venskabslandskampe.

Spilfiduser for kampen

Ben Brereton virker til at være i anstændig form for Chile, da han var på tavlen tre gange i hans seneste seks kampe i VM kval. CONMEBOL. Gæsterne har dog brug for mere fra ham, når de lægger vejen forbi Brasilien, som er store favoritter til sejren på torsdag. Det ligner til gengæld en god idé at holde på Raphinha, som stod for tre mål i hans seneste seks kampe.

Brasilien vandt ni af deres foregående 10 kampe på eget græs og spillede en uafgjort i en stime, der ikke kastede ét eneste nederlag af sig. Chile vandt tre af deres seneste 10 udekampe på tværs af alle turneringer, mens de spillede uafgjort fire gange og tabte tre kampe. I deres seneste 10 udekampe præsterede Chile to sejre til nul.

Der blev scoret over 2.5 mål fem gange i de seneste 10 opgør mellem disse to. Brasilien præsterede et gennemsnit på 1.8 mål, mens Chile landede et snit på 0.8 kasser i disse dueller. Begge hold var på tavlen i fire af kampene. Der blev scoret over 2.5 mål i tre af Brasilien’s sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 1.6 mål i gennemsnit i denne stime. Der var gevinst på over 2.5 mål i fem af gæsternes foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 1.4 mål i disse kampe.