Brentford mod Brighton – Optakt, Spilfiduser, Odds

Der er mere end point på spil, når Brentford tørner sammen med rivaler Brighton i et derby Premier League den kommende fredag på Gtech Community Stadium.

Brentford er nummer 12 i tabellen med 10 point efter 9 kampe, mens Brighton rangerer som nummer 6 med 14 point efter 8 kampe.

Brentford fik en seriøs øretæve i deres seneste kampe, og vil være tændte for at revanchere sig selv den kommende fredag. Brighton bør have en særdeles vanskelig kamp i vente.

Brentford har før kampen den kommende fredag et godkendt snit på 1.7 mål i deres forudgående 10 kampe. De var på pletten 17 gange, mens de indkasserede 19 mål. Det er lig med 1.9 i snit pr. opgør, hvor de holdt målet rent 2 gange.

Brighton kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.8 scoringer for deres foregående 10 kampe, inden deres duel den kommende fredag. De lavede selv 18 garn i takt med, at de måtte finde sig i 11 mål imod. Det giver et snit på 1.1 pr. kamp, hvori de klarede rent bur 3 gange.

Brentford har vundet 2 sejre, mens de har spillet 4 uafgjorte og tabte desuden 3 kampe gange i denne sæson i Premier League.

Brighton har indtil videre præsteret 4 sejre og 2 uafgjorte samt 2 nederlag i Premier League.

Vores tip

Facts og finurligheder for Brentford v Brighton.

  • Brentford har ikke tabt 9 af 11 af deres seneste kampe
  • Brentford har ikke tabt 9 af 11 af deres seneste hjemmekampe
  • Brentford scorede i 9 af deres seneste 11 kampe
  • Brentford scorede i 9 af deres seneste 11 hjemmekampe
  • Brentford har ikke vundet 4 af 5 af deres seneste kampe
  • Brighton har ikke tabt 16 af 18 af deres seneste kampe
  • Brighton scorede i 19 af deres seneste 21 udekampe
  • Brighton har ikke tabt 9 af 11 af deres seneste udekampe
  • I de seneste 3 kampe i træk Brighton har spillet, har begge hold scoret
  • Brighton scorede i 10 af deres seneste 12 kampe

Form Brentford mod Brighton

Bare ét point forhindrer Brentford i at have gået tomhændede igennem deres seneste tre kampe. De fik tæsk 0-3 af Arsenal, før de sikrede det ene point i en 0-0 kamp mod Bournemouth. Nyt nederlag ventede i den seneste opgave mod Newcastle, som satte sig igennem med 5-1. Brentford vandt halvdelen af deres seneste seks kampe hjemme foran eget publikum, mens det blev til 1 uafgjorte og 2 nederlag. De scorede 14mål, men lukkede også 8 ind.

Bedømt ud fra deres seneste tre kampe, kan vi forvente lidt af hvert for Brighton i øjeblikket. Mod Leicester satte de sig igennem i en 5-2 sejr, før de spillede 3-3 mod Liverpool. I sidste runde gik de dog ned med 0-1 mod Tottenham. Brighton vandt tre af deres seneste seks mulige udekampe, mens de spillede 2 uafgjort og led 1 nederlag. De scorede 12 mål, mens de samtidig indkasserede 7 mål.

Brentford vs Brighton – Seneste nyt

Brentford kan have op til 3 fraværende spillere, når de den kommende fredag skal i kamp mod Brighton.

Pontus Jansson, Keane Lewis-Potter og Christian Nørgaard er blandt de 3 spillere, som mangler for Brentford den kommende fredag.

Brighton har en næsten fuld trup til rådighed på fredag, da blot to spillere ser ud til at være tvunget på sidelinjen.

Det er navne som Enock Mwepu og Jakub Moder, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til Gtech Community Stadium.

Brentford mod Brighton – indbyrdes historik

Ikke bare vandt Brighton deres seneste opgør mod Brentford, de gjorde det også uden at indkassere mål undervejs mod en sikker sejr. En 2-0 sejr blev fulgt op af en gevinst på 1-0. Brentford vandt 4 af deres foregående 10 kampe mod Brighton, mens sidstnævnte vandt 4 af disse og resten sluttede uafgjort. Bookmakernes bedste odds på en uafgjort er 3.30 i skrivende stund.

Ivan Toney har 4 mål i seks Premier League kampe for Brentford, der satser på, at han tager skarpheden med til kampen mod Brighton. Gæsterne sætter deres lid til formen hos Leandro Trossard, der har banket 5 mål ind i Premier League.

Brentford høstede tre point i 5 af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 3 gange og led 2 nederlag i denne serie. Brighton sikrede sig 6 sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort 2 gange samt 2 nederlag. Begge hold scorede i 3 af de seneste 10 hjemmekampe for Brentford. Begge scorede også i 6 af de seneste 10 udekampe for Brighton.

Der blev knaldet over 2.5 mål i kassen i 6 af Brentfords seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer, hvori de selv scorede 1.8 mål i gennemsnit. Der var gevinst på over 2.5 mål i 6 af gæsternes foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 2.2 mål i disse kampe.