Gunners følger op på stærkt resultat i London-duel

Der spilles tre aftenkampe i denne runde 16 af Premier League tirsdag aften og den første af disse ser Arsenal tage et kort smut ned til Sydkysten. Her tager Brighton imod på dét, der i folkemunde for nemhedens skyld blot kaldes The Amex. Hjemmeholdet giver 3.10 for en sejr på oddset. Arsenal kan til gengæld spilles til 2.35 på oddset i en kamp, hvor dommer Craig Pawson fløjter kick off kl. 19.00.

Det er en kamp, der kan sende Brighton endnu længere ned i det søle, hvor de allerede står solidt forplantet. Der er ganske enkelt ikke meget, som går Brightons vej i øjeblikket.

Arsenals form er bestemt heller ikke prangende, og man forstår bekymringerne omkring at blive involveret i en nedryknings, som holdet langt fra er sat op til. Én sejr og tre nederlag i de seneste fem kampe er vidnesbyrd om, at Mikel Arteta har masser af arbejde endnu med at genrejse The Gunners. Seneste indbragte dog en tiltrængt succesoplevelse, da Arsenal overraskede med en sikker sejr over rivalerne fra Chelsea lørdag aften.

Arsenal er langt fra i besiddelse af så god en indbyrdes historik mod Brighton, som man umiddelbart kunne forestille sig. Af de seneste otte opgør sluttede blot tre med sejr til Arsenal, men de vandt ingen af de seneste fem kampe, hvor Brighton nappede tre sejre undervejs. Fem af de otte kampe havde over 2.5 mål, og syv af dem havde scoringer af begge hold undervejs.

Den indbyrdes historik peger ikke i Arsenals retning, men Brighton har været gennemført elendige på hjemmebane igennem umindelige tider, hvorfor vores kærlighed går til to-tallet. Det har gjort utroligt godt for Arsenals tro på tingene at vinde en så sikker sejr over Chelsea, at de vil være tændte på en opfølger.

Flere interessante tips