Brighton mod Arsenal – Optakt, Spilfiduser, Odds

Brighton agerer værter på The American Express Community Stadium for gæsterne fra Arsenal til et opgør i Premier League på lørdag.

Arsenal nyder udsigten fra toppen af tabellen med 40 point for 15 ligakampe i denne sæson. Hjemmeholdet Brighton ligger placeret som nummer 7 i Premier League med 24 point oven på 15 afviklede kampe.

Brighton oser af selvtillid på målfronten inden deres kamp på lørdag, hvortil de ankommer med yderst respektable tal for deres seneste 10 kampe. Brighton præsterede flotte 2 mål pr. kamp, eller sammenlagt 20 kasser. De indkasserede 17 mål, et gennemsnit på 1.7 pr. kamp med clean sheets i 1 af dem.

Arsenal ankommer til denne udekamp med en god historik på målfronten for de seneste 10 kampe. Det er blevet til 2.3 mål pr. kamp, svarende til 23 mål i alt. I egen ende lukkede de 8 mål ind, eller 0.8 mål pr. kamp, hvor de holdt målet rent 5 gange.

Brighton er noteret for 7 sejre, og har desuden spillet 3 uafgjorte, ligesom det er blevet til 5 nederlag i Premier League i denne sæson.

Arsenal har indtil videre præsteret 13 sejre og 1 uafgjorte samt 1 nederlag i Premier League. Arsenal er på en stærk stime af 9 kampe i træk uden nederlag.

Vores tip

Facts og finurligheder for Brighton v Arsenal.

  • I de seneste 6 kampe i træk Brighton har spillet, har begge hold scoret
  • I de seneste 6 Brighton kampe, har summen af mål været over 2.5
  • Der er scoret imod Brighton i 11 af de seneste 12 kampe
  • 5 af Brighton’s seneste 6 kampe havde over 3.5 mål
  • Brighton scorede i deres seneste 6 kampe
  • Arsenal scorede i 27 af deres seneste 28 kampe
  • Arsenal har i vandt 5 af de seneste 6 kampe ikke indkasseret et mål
  • Arsenal har i vandt 5 af de seneste 7 ude kampe ikke indkasseret et mål
  • Arsenal har ikke tabt 14 af 16 af deres seneste kampe
  • 10 af Arsenal’s seneste 11 udekampe havde under 3.5 mål

Form Brighton mod Arsenal

Brighton har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Det startede med et nederlag på 1-2 mod Aston Villa, hvorefter de opnåede 0-0 mod Charlton. Deres seneste kamp indbragte tre point, da de sejrede 1-3 i opgøret mod Southampton. I en sæson hvor alt falder rigtigt ud, vil Brighton måske kunne opnå en placering i den øvre tredjedel af tabellen, men lige nu er de på rette vej mod en nydelig placering i midten. Brighton vandt halvdelen af deres seneste seks kampe hjemme foran eget publikum, mens det blev til 1 uafgjorte og 2 nederlag. De scorede 11mål, men lukkede også 6 ind.

Arsenal har seks point at fremvise for deres seneste tre kampe, der åbnede med nederlag på 1-3 til Brighton. De svarede stærkt igen mod Wolverhampton, som blev slået 0-2, før de sejrede 3-1 over West Ham. De var på forhånd blandt en gruppe af hold, der lignede et godt bud på en podieplacering, men i deres nuværende form ligner Arsenal endda en udfordrer til titlen. Arsenal vandt ingen af deres foregående seks udekampe i Premier League, som i stedet kastede 1 uafgjorte og 1 nederlag af sig. De lukkede 4 mål ind og scorede selv 9.

Brighton har opnået 8 point fra deres seneste 8 kampe mod hold fra den øverste halvdel af stillingen i Premier League. De vandt 2 kampe med en score på 11 mål for og 13 imod. Arsenal scorede 13 mål og lukkede 7 ind i deres seneste 8 kampe mod hold fra den øverste halvdel af tabellen i Premier League. Det indbragte dem 5 sejre og 15 point.

Brighton vs Arsenal – Seneste nyt

Brighton kan have op til 5 fraværende spillere, når de på lørdag skal i kamp mod Arsenal. Moisés Caicedo behøver ikke klæde om, når Brighton næste gang skal i aktion, da han er i karantæne.

Alexis Mac Allister, Adam Webster, Danny Welbeck og Jakub Moder er blandt de 4 spillere, som mangler for Brighton den kommende lørdag.

I værste fald må Arsenal finde sig i at have 5 spillere ude til deres kommende duel i Premier League. Blandt de fraværende spillere i Arsenal-truppen, er Gabriel i straffeboksen efter lidt for mange karantænepoint.

Det er navne som Takehiro Tomiyasu, Reiss Nelson, Gabriel Jesus og Emile Smith Rowe, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til The American Express Community Stadium.

Brighton mod Arsenal – indbyrdes historik

I det seneste opgør mellem disse to løb Brighton med de tre point i en 1-2 kamp, og mon ikke vi roligt kan regne med, at de planlægger noget lignende den kommende lørdag. Brighton går til kampen mod Arsenal med en 4-3-3 statistik for deres seneste 10 møder. Det giver en sejrs-rate på 40%, hvilket måske er værd at have i baghovedet, inden man sætter sine væddemål.

I de seneste 10 indbyrdes opgør mellem Brighton og Arsenal fandt begge vej til netmaskerne 6 gange.

Brighton mod Arsenal Spiltips

Hold godt øje med Adam Lallana, hvis du søger efter en mulig målscorer, da han været på pletten 2 gange på det seneste for Brighton. For gæsterne præsterede Martin Oedegaard 3 mål i det seneste halve dusin kampe, og begge spillere har helt sikkert kig på at udvide totalen.

Brighton vandt beskedne 5 sejre i deres seneste 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De delte point med gæsterne 2 gange, mens de tabte 3 kampe. Gæsterne fra Arsenal vandt 7 af deres seneste 10 udekampe, hvoraf 1 sluttede remis. De tabte desuden 2 af disse udekampe. Begge hold scorede i 5 af de seneste 10 hjemmekampe for Brighton. Begge scorede også i 2 af de seneste 10 udekampe for Arsenal.

Der var under 2.5 mål i 4 kampe af de forgange 10 kampe mellem de to klubber her. Mens Brighton har et gennemsnit på 1 mål i de opgør, har Arsenal et snit på 1.1 mål, og begge hold til ikke at score gav gevinst 4 gange. Der blev scoret over 2.5 mål i 8 af Brightons sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 2 mål i gennemsnit i denne stime. Der var gevinst på over 2.5 mål i 5 af gæsternes foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 2.2 mål i disse kampe.