Brighton mod Brentford i Premier League runde 19 – optakt, odds og spilfiduser

Både Brighton og Brentford går ind til kampen på søndag på en placering i midten af tabellen i Premier League. Derfra har begge selvfølgelig sigtekornet rettet imod en højere placering, så vigtige point er på højkant på The American Express Community Stadium.

The Seagulls lægger beslag på placeringen som nummer 13 i Premier League med 20 point for deres første 16 kampe. Differencen til Brentford er 0 point, hvilket rangerer sidstnævnte som nummer 12 i tabellen for 16 kampe.

Lidt for mange uafgjorte kampe har bremset Brighton i deres fremdrift på det seneste. Den forestående opgave mod Brentford ligner dog en pæn mulighed at bytte ét point ud med tre.

Når det kommer til mål, er Brighton ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 6 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 0.6 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 12 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.2 pr. kamp med 3 clean sheets undervejs.

Hvad målscoring angår, er Brentford ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 13 gange i deres foregående 8 kampe, et gennemsnit på 1.3 pr. kamp. De indkasserede 17 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.7 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 1 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Brighton v Brentford.

  • Brighton har ikke vundet deres seneste 12 kampe
  • Der er scoret imod Brighton i 8 af de seneste 9 kampe
  • Brighton uafgjort 5 af 7 af deres seneste kampe
  • I 7 af de seneste 9 kampe Brentford har spillet, har begge hold scoret
  • Brentford har ikke tabt 11 af 13 af deres seneste udekampe
  • Der er scoret imod Brentford i 11 af de seneste 12 kampe
  • Brentford scorede i 12 af deres seneste 14 kampe
  • Brentford har ikke vundet 5 af 7 af deres seneste kampe

Form Brighton mod Brentford

The Seagulls fortsat skidt kørende.

Det er ikke helt skidt for Brighton, men heller ikke helt godt, når man ser tilbage på de seneste tre kampe. De spillede først 1-1 mod West Ham, hvorefter de havnede i en ny pointdeling. Denne gang sluttede det 1-1 mod Southampton, før de desværre tabte med 1-0 til Wolves.

Brentford håber på yderligere point til samlingen.

Brentford har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. De delte point i 2-2 kamp mod Leeds, før de sejrede 2-1 mod Watford. Desværre blev sejren fulgt op af et 0-2 nederlag mod Chelsea.

I en kamp mellem to klubber i nogenlunde identisk form, hælder vi stadig til, at The Seagulls formår at sætte sig igennem. Den bedste pris for en sejr på oddset i skrivende stund hedder 1.95, hvilket svarer til, at bookmakerne giver Brighton 51% chance for at banke Brentford. En pointdeling betaler 3.45 i gevinst på oddset, hvor imod Brentford udbetaler 4.00 i gevinst på oddset for en sejr.

Brighton v Brentford Indbyrdes historik

The Seagulls vandt 1-0 på udebane, da de to klubber sidste gang stod overfor hinanden på Brentford Community Stadium i september 2021 i Premier League. Bookmakerne har Brighton som favoritter til sejren i dette opgør. Brighton møder Brentford med en historik imellem klubberne, der siger 1-0-0 for deres seneste 1 kampe i Premier League.

Stilling i Premier League

Stillingen i Premier League inden den kommende runde 19 fortæller os, hvor Brighton og Brentford ligger placeret i forhold til hinanden. Det kan give et godt overblik over, hvor meget der er på spil inden deres indbyrdes opgør. Det bliver uden tvivl en interessant duel om de tre point den kommende søndag på The American Express Community Stadium.

Formstærk måltyv

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Neal Maupay. Han har vist flaget for Brighton med 6 mål for sæsonen og stod desuden for 2 i de seneste seks kampe.

Brentford har til gengæld forhåbninger om, at Ivan Toney kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 4 mål i alle turneringer indtil videre, samt 2 i de seneste seks.