Brighton mod Burnley i Premier League runde 26 – optakt, odds og spilfiduser

Brighton tager imod Burnley på The American Express Community Stadium i runde 26 på lørdag i Premier League.

Som nummer 9 har Brighton formået at skrabe 33 point sammen for 23 kampe. Med 14 point har Burnley for 23 opgør gjort sig fortjent til en plads som nummer 20 i Premier League.

Burnley går ind til kampen mod Brighton på lørdag med håbet om at hale ind på hjemmeholdet i stillingen i Premier League. Opgaven er selvsagt ikke nem, men omvendt en god mulighed for gæsterne til at vise, hvad de indeholder.

Når det kommer til mål, er Brighton ikke det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 13 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.3 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 9 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 0.9 pr. kamp med 2 clean sheets undervejs.

Hvad målscoring angår, er The Clarets ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 6 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 0.6 pr. kamp. De indkasserede 12 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.2 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 4 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Brighton v Burnley.

 • I 7 af de seneste 8 kampe Brighton har spillet, har begge hold scoret
 • Brighton har ikke tabt 11 af 13 af deres seneste kampe
 • Brighton scorede i 11 af deres seneste 12 kampe
 • Brighton har ikke vundet 4 af 5 af deres seneste kampe
 • Burnley har ikke vundet deres seneste 12 kampe
 • Der er scoret imod Burnley i 11 af de seneste 13 udekampe
 • Burnley uafgjort 3 af 4 af deres seneste kampe
 • Burnley tabte 3 af 4 af deres seneste udekampe
 • Burnley har ikke tabt 3 af 4 af deres seneste kampe
 • I 8 ud af 9 seneste Brighton kampe mod Burnley var antallet af mål under 3.5
 • I 5 af de seneste 6 kampe Brighton har spillet mod Burnley har begge hold scoret
 • Brighton har har ikke tabt i de 5 seneste kampe i træk mod Burnley
 • Brighton har har ikke vundet i 7 af 9 seneste kampe mod Burnley
 • Brighton har scoret imod i 6 af de senest 7 kampe mod Burnley

Form Brighton mod Burnley

Brighton håber på yderligere point til samlingen.

Brighton har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Et møde med Leicester sluttede 1-1, hvorpå et 3-1 nederlag mod Tottenham fulgte. Deres nyligste kamp gav dog sejr, da Watford blev nedlagt med 2-0.

The Clarets drømmer om at stoppe ringe stime.

Det er ikke helt skidt for Burnley, men heller ikke helt godt, når man ser tilbage på de seneste tre kampe. De spillede først 0-0 mod Watford, hvorefter de havnede i en ny pointdeling. Denne gang sluttede det 1-1 mod Manchester United, før de desværre tabte med 0-1 til Liverpool.

Brighton v Burnley Indbyrdes historik

The Seagulls havde mest at juble over i deres seneste duel, som de endte med at vinde 2-1 tilbage i August 2021 i Premier League. Brighton møder Burnley med en historik imellem klubberne, der siger 2-5-2 for deres seneste 9 kampe i Premier League. Over 2.5 mål gav gevinst på oddset 3 gange i de seneste 9 kampe mellem Brighton og Burnley. Begge parter fandt vej til netmaskerne i 5 af deres seneste 10 dueller.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Brighton og Burnley hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 26. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point den kommende lørdag på The American Express Community Stadium i vente.

Topscorer i form

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Neal Maupay. Han har vist flaget for Brighton med 8 mål for sæsonen og stod desuden for 2 i de seneste seks kampe.

The Clarets har til gengæld forhåbninger om, at Maxwel Cornet kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 6 mål i alle turneringer indtil videre, samt 1 i de seneste seks.