Brighton mod Chelsea i Premier League runde 24 – optakt, odds og spilfiduser

Brighton tager imod Chelsea på The American Express Community Stadium i runde 24 den kommende tirsdag i Premier League.

Med 28 point efter 20 kampe er Brighton at finde på plads 9 i Premier League. Chelsea halter efter med 43 point for 22 kampe og ligger før kampen på plads 2 i tabellen.

Chelsea er på udkig efter at åbne et større hul i stillingen i Premier League til Brighton, når de to rivaler skal op imod hinanden den kommende tirsdag. Det kan hjemmeholdet dog dårligt tillade sig, hvis de skal bevare kontakten til gæsterne.

Når det kommer til mål, er The Seagulls ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 10 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 10 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1 pr. kamp med 2 clean sheets undervejs.

Hvad målscoring angår, er Chelsea ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 15 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 1.5 pr. kamp. De indkasserede 13 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.3 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 1 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Brighton v Chelsea.

 • I de seneste 4 kampe i træk Brighton har spillet, har begge hold scoret
 • Brighton har ikke tabt 10 af 12 af deres seneste kampe
 • Der er scoret imod Brighton i 12 af de seneste 14 kampe
 • Brighton har ikke vundet 6 af 7 af deres seneste hjemmekampe
 • Brighton scorede i 7 af deres seneste 8 kampe
 • Chelsea har ikke tabt 23 af 25 af deres seneste kampe
 • Chelsea scorede i 23 af deres seneste 25 kampe
 • Chelsea vandt 3 af 4 af deres seneste udekampe
 • Der er scoret imod Chelsea i 5 af de seneste 7 kampe
 • Brighton har har ikke vundet i de 9 seneste kampe i træk mod Chelsea
 • I de seneste 3 hjemmekampe i træk Brighton har spillet mod Chelsea har begge hold scoret
 • I 6 ud af 7 seneste Brighton kampe mod Chelsea var antallet af mål under 3.5
 • Brighton har scoret imod i 8 af de senest 9 kampe mod Chelsea
 • I 4 ud af 5 seneste Brighton kampe mod Chelsea var antallet af mål under 2.5

Form Brighton mod Chelsea

Brighton bøjer sig ikke.

Brighton ser rigtigt solide ud for tiden efter at have gået ubesejret igennem deres seneste tre kampe. De lagde ud med at banke Everton med 3-2 før de lod sig nøje med det ene point i en 1-1 kamp mod West Brom. Deres seneste opgave indbragte endnu engang uafgjort, da de spillede 1-1 mod Crystal Palace.

The Blues fortsætter pointhøsten.

I deres seneste tre kampe formåede Chelsea først at banke Chesterfield med 5-1. Herefter nedlagde de også Tottenham med 0-1, inden stimen stoppede mod Manchester City, der vandt en 1-0 sejr.

Brighton v Chelsea Indbyrdes historik

Det seneste indbyrdes opgør i Premier League mellem Brighton og Chelsea fandt sted i April 2021. Kampen gik ikke over i historien, men gav dog en stærk gevinst på oddset via resultatet 1-1. Bookmakerne har Chelsea som favoritter til sejren i dette opgør. Den bedste pris for en sejr på oddset i skrivende stund hedder 5.50, hvilket svarer til, at bookmakerne giver The Seagulls 18% chance for at banke The Blues. En pointdeling betaler 3.70 i gevinst på oddset, hvor imod Chelsea udbetaler 1.68 i gevinst på oddset for en sejr. Brighton går ind til opgøret med en historik mod Chelsea, der siger 0-3-6 for deres seneste 9 kampe i Premier League. Over 2.5 mål gav gevinst på oddset 4 gange i de seneste 9 kampe mellem Brighton og Chelsea. Begge hold var på tavlen 4 gange i deres seneste 10 møder.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Brighton og Chelsea hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 24. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point på tirsdag på The American Express Community Stadium i vente.

Topscorer i form

Hold øje med Neal Maupay når du søger en målmager, eftersom han virker ustoppelig. Han har været på pletten 2 gange i seks kampe for Brighton, mens sæsontotalen læser 7 kasser lige nu. <br><br>Mason Mount har stået det rette sted 2 gange i seks kampe for The Blues, som håber, at han kan føje yderligere til sæsontotalen på 7 mål.