Brighton mod Everton – Optakt, Spilfiduser, Odds

Brighton nyder godt af hjemmebanefordel, når gæsterne fra Everton kommer forbi den kommende lørdag til et opgør i Premier League. Hjemmeholdet vil forsøge at udnytte den fordel.

Brighton går ind til runde 26 som nummer 7 i Premier League tabellen med 38 point på kontoen. Med 25 runder bag dem har Everton samlet 20 point, hvilket giver dem en placering som nummer 17 i stillingen.

Eftersom Brighton står med en god mulighed for at understrege deres ambition om en plads i top seks ved at slå Everton på den kommende lørdag, burde vi have en spændende kamp i vente.

Brighton har før kampen på lørdag et godkendt snit på 1.6 mål i deres forudgående ti kampe. De var på pletten 16 gange, mens de indkasserede 13 mål. Det er lig med 1.3 i snit pr. opgør, hvor de holdt målet rent tre gange.

Hvad målscoring angår, er Everton ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne ni gange i deres foregående ti kampe, et gennemsnit på 0.9 pr. kamp. De indkasserede 13 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.3 pr. kamp. De klarede at holde målet rent fire gange i denne serie.

Brighton har vundet ti sejre, mens de har spillet otte uafgjorte og tabte desuden syv kampe i denne sæson i Premier League. Brighton er i færd med en imponerende stime af 10 kampe i træk på The American Express Community Stadium nu, hvori de ikke tabte én eneste gang.

Everton kigger på otte sejre, samt seks uafgjorte såvel som 11 nederlag i Premier League.

Vores tip

  • I 14 af de seneste 15 hjemmekampe Brighton har spillet i Premier League, har begge hold scoret
  • Brighton scorede i 32 af deres seneste 34 hjemmekampe
  • Brighton har ikke tabt deres seneste 11 hjemmekampe
  • Brighton scorede i 24 af deres seneste 26 hjemmekampe i Premier League
  • Brighton har ikke tabt deres seneste 10 hjemmekampe i Premier League
  • 10 af Everton’s seneste 11 udekampe havde under 3.5 mål
  • Everton har ikke vundet 10 af 11 af deres seneste kampe
  • 10 af Everton’s seneste 12 kampe i Premier League havde under 3.5 mål
  • 8 af Everton’s seneste 9 udekampe i Premier League havde under 3.5 mål
  • Everton har ikke vundet deres seneste 7 kampe i Premier League

Form Brighton mod Everton

Brighton har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Crystal Palace med 4-1. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 2-1 mod Tottenham. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 0-5 over Sheffield United. Brighton vandt halvdelen af deres seneste seks kampe hjemme foran eget publikum, mens det blev til tre uafgjorte og nul nederlag. De scorede 12 mål, men lukkede også seks ind.

Everton har været lettere middelmådige i deres seneste tre kampe, der ikke bragte en sejr med sig. Mod Tottenham blev det 2-2, hvorefter Manchester City viste sig for stærke og sejrede 2-0. Senest lykkedes det dog at nappe det ene point i en 1-1 kamp mod Crystal Palace. I deres seneste seks udekampe i Premier League vandt Everton to sejre, mens de spillede en uafgjort. De led tre nederlag, mens de indkasserede syv og scorede fire mål.

Brighton noterede sig 16 point efter fire sejre i deres seneste ni kampe mod hold placeret blandt de nederste seks i tabellen. De scorede 20 mål, men indkasserede også 12 selv. Everton scorede 11 mål og indkasserede selv 20 i deres foregående 13 opgør mod hold fra den bedste halvdel af tabellen i Premier League. Dette førte til tre sejre og 12 point.

Brighton vs Everton – Seneste nyt

Brighton kan have op til fire fraværende spillere, når de på lørdag skal i kamp mod Everton.

Joao Pedro, James Milner, Solly March og Julio Enciso er alle ude af truppen, som Brighton tager imod Everton med på The American Express Community Stadium.

I værste fald må Everton finde sig i at have seks spillere ude til deres kommende duel i Premier League. Blandt de fraværende spillere i Everton-truppen, er Dominic Calvert-Lewin i straffeboksen efter lidt for mange karantænepoint.

Ben Godfrey, Abdoulaye Doucoure, Arnaut Danjuma, Andre Gomes og Dele Alli bliver sandsynligvis ikke bliver klar til at rejse med Everton, når de drager til The American Express Community Stadium.

Brighton mod Everton – indbyrdes historik

Hverken Brighton eller Everton formåede at sætte sig afgørende igennem i deres seneste opgør i Premier League. Rivalerne måtte begge lade sig nøje med et point til kontoen i en 1-1 kamp. Brighton går til kampen mod Everton med en 4-2-4 statistik for deres seneste ti møder. Det kan også omsættes til en sejrs-rate på 40%.

Brighton scorede mindst én gang i de seneste 4 indbyrdes opgør mod Everton i Premier League. Begge hold scorede i seks af de seneste ti kampe mellem Brighton og Everton.

Brighton mod Everton Spiltips

På trods af blot to mål i sine seneste seks kampe for Brighton, har Simon Adingra været stærkt kørende i denne sæson med seks mål på kontoen. Han kommer stærkt motiveret ind til mødet med Everton, og ligner et solidt spil på en målscorer på oddset på lørdag.

Brighton vandt fem af deres foregående 10 kampe på eget græs og spillede fem gange uafgjort i en stime, der ikke kastede ét eneste nederlag af sig. Everton vandt fire af deres seneste 10 udekampe på tværs af alle turneringer, mens de spillede uafgjort to gange og tabte fire kampe. Brighton har ikke været alt for gode til at holde rent bur på The American Express Community Stadium, da de kun noterede sig to sejre til nul i deres seneste 10 hjemmekampe.

Der var over 3.5 mål i fem kampe af de foregående ti kampe kampe mellem disse to. Brighton opererer med et snit på 1.5 mål i disse dueller, mens Everton ligger på 1.8 mål i gennemsnit. Begge hold var på tavlen seks gange undervejs. Der blev knaldet over 2.5 mål i kassen i syv af Brightons seneste ti kampe på tværs af alle turneringer, hvori de selv scorede 2.4 mål i gennemsnit. Over 2.5 blev der scoret i fire af de forrige ti kampe, som Everton spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 0.6 mål i disse kampe.