Brighton og Leeds tørster efter sejr

Der er højst sandsynligt en spændende kamp i vente, når Brighton byder Leeds op til dans den kommende lørdag på The American Express Community Stadium stadion. Efter 12 kampe afviklet er Brighton placeret nummer 9 i stillingen med 17 point. Der er 6 points forskel til Leeds, der som nummer 17 har samlet 11 point sammen. 

Både Brighton og Leeds har måttet udholde en del flere skuffelser på det seneste end godt er i Premier League. Begge går ind til rundens duel på udkig efter et resultat, der kan opbygge den foreslåede moral igen. 

Når det kommer til mål, er Brighton ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 8 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 0.8 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 13 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.3 pr. kamp med 3 clean sheets undervejs. 

Hvad målscoring angår, er Leeds ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 9 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 0.9 pr. kamp. De indkasserede 13 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.3 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 1 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Brighton v Leeds.

  • Brighton ikke vundet i de seneste 7 kampe i træk;
  • Brighton ikke vundet i de seneste 3 hjemmebane kampe i træk;
  • I 5 of 7 seneste Brighton kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • Brighton har indkasseret mål i seneste 6 af 8 kampe.
  • Leeds har scoret i seneste 14 af 16 kampe;
  • I 4 of 6 seneste Leeds kampe var antal mål UNDER 3.5;
  • Leeds har indkasseret mål i de seneste 5 kampe i træk;
  • Leeds har indkasseret mål i de seneste 6 udebane kampe i træk.

Form Brighton mod Leeds

Brighton fortsat skidt kørende.

Brighton er stærkt opsatte på igen snart at vinde en fodboldkamp oven på den senere tids skuffende resultater. Det er ikke helt skidt for Brighton, men heller ikke helt godt, når man ser tilbage på de seneste tre kampe. De spillede først 2-2 mod Liverpool, hvorefter de havnede i en ny pointdeling. Denne gang sluttede det 1-1 mod Newcastle, før de desværre tabte med 2-0 til Aston Villa.

Leeds drømmer om at stoppe ringe stime.

Brighton går ind til kampen i håbet om endelig at få afsluttet den skuffende stime, de på det seneste har leveret. Bedømt ud fra deres seneste tre kampe, kan vi forvente lidt af hvert for Leeds i øjeblikket. Mod Norwich satte de sig igennem i en 1-2 sejr, før de spillede 1-1 mod Leicester. I sidste runde gik de dog ned med 2-1 mod Tottenham.

Det er et opgør mellem to tilsyneladende jævnbyrdige klubber, som begge har vist mere eller mindre identisk form i den senere tid. The Seagulls er dog stadig bookmakernes favorit. Et væddemål på Leeds giver dig netop nu 3.40 retur på oddset, hvilket svarer til, at bookmakerne giver dem 29% chance for at slå Brighton. Ønsker du at placere dine indsatser på Brighton, kan de spilles til 2.12 på oddset.

Brighton v Leeds Indbyrdes historik

Brighton vandt 2-0 på hjemmebane, da de to klubber sidste gang stod overfor hinanden på The American Express Community Stadium i maj 2021 i Premier League. Bookmakerne har Brighton som favoritter til sejren i dette opgør. Brighton går ind til opgøret med en historik mod Leeds, der siger 2-0-0 for deres seneste 2 kampe i Premier League.

Stilling i Premier League

Flere mål i vente

Er man på jagt efter en målscorer, kunne det ligne en god idé at holde på Neal Maupay. Han er topscorer for Brighton med 4 mål for sæsonen. 

Leeds krydser til gengæld fingre for, at Raphinha kan finde vej til netmaskerne igen. Han er oppe på 5 mål i alle turneringer i denne sæson, og leverede 2 i de seneste seks.