Brighton mod Manchester City – Optakt, Spilfiduser, Odds

Når Manchester City kommer til The American Express Community Stadium til et opgør i Premier League på torsdag, håber Brighton at kunne udnytte hjemmebanen til deres fordel.

Manchester City er på udkig efter at overtage førstepladsen i Premier League, efter at have samlet 73 point sammen på deres første 32 kampe. Brighton er 44 point efter i stillingen med 32 runder bag dem, hvilket gør dem til nummer 10 i stillingen.

Manchester City er godt kørende med tre sejre i træk, og de vil selvfølgelig være ivrige efter at udvide serien, når de gæster The American Express Community Stadium Premier League.

Brighton kommer til deres næste Premier League kampe med et beskedent gennemsnit på 1.4 mål i deres seneste ti kampe. De scorede 14 gange og indkasserede selv 13 mål. Det er 1.3 mål i snit pr. kamp, hvori de holdt rent bur tre gange.

Manchester City ankommer til denne udekamp med en god historik på målfronten for de seneste ti kampe. Det er blevet til 2.2 mål pr. kamp, svarende til 22 mål i alt. I egen ende lukkede de syv mål ind, eller 0.7 mål pr. kamp, hvor de holdt målet rent fire gange.

Brighton har vundet 11 sejre, mens de har spillet 11 uafgjorte og tabte desuden ti kampe i denne sæson i Premier League.

Manchester City kigger på 22 sejre, samt syv uafgjorte såvel som tre nederlag i Premier League. Manchester City’s seneste tre kampe bød på mere end fire scoringer.

Vores tip

  • Brighton scorede i 29 af deres seneste 31 hjemmekampe
  • Brighton scorede i 21 af deres seneste 23 hjemmekampe i Premier League
  • Brighton har ikke tabt 14 af 15 af deres seneste hjemmekampe
  • Brighton har ikke tabt 15 af 17 af deres seneste hjemmekampe i Premier League
  • Der er scoret imod Brighton i 16 af de seneste 18 hjemmekampe i Premier League
  • Manchester City har ikke tabt deres seneste 26 kampe
  • Manchester City har ikke tabt deres seneste 16 kampe i Premier League
  • Manchester City scorede i 34 af deres seneste 36 kampe
  • Manchester City har ikke tabt deres seneste 13 udekampe
  • Manchester City scorede i deres seneste 13 udekampe

Form Brighton mod Manchester City

Brighton har været lettere middelmådige i deres seneste tre kampe, der ikke bragte en sejr med sig. Mod Brentford blev det 0-0, hvorefter Arsenal viste sig for stærke og sejrede 0-3. Senest lykkedes det dog at nappe det ene point i en 1-1 kamp mod Burnley. Brighton vandt halvdelen af deres seneste seks kampe hjemme foran eget publikum, mens det blev til to uafgjorte og en nederlag. De scorede ti mål, men lukkede også syv ind.

Manchester City virker i fin form før deres kommende opgave. Deres seneste tre kampe kastede først en sejr af sig mod Luton, der blev nedlagt 5-1. Herefter spillede de 1-1 mod Real Madrid, hvorpå Chelsea blev besejret 1-0. Manchester City har været fremragende i deres seneste seks udekampe i Premier League, der indbragte fem sejre, en uafgjort og nul nederlag. De scorede 15 mål og indkasserede syv på deres vej.

Brighton opnåede to sejre og syv point i de seneste ni kampe mod hold placeret i top seks i stillingen. De scorede 13 gange i disse kampe, men lukkede også selv 22 ind. Manchester City scorede 29 mål og lukkede 18 ind i deres seneste 13 kampe mod hold fra den øverste halvdel af tabellen i Premier League. Det indbragte dem syv sejre og 27 point.

Brighton vs Manchester City – Seneste nyt

Brighton kan have op til fire fraværende spillere, når de den kommende torsdag skal i kamp mod Manchester City.

Joao Pedro, James Milner, Solly March og Julio Enciso er blandt de fire spillere, som mangler for Brighton den kommende torsdag.

Manchester City har en næsten fuld trup til rådighed den kommende torsdag, da blot to spillere ser ud til at være tvunget på sidelinjen.

Det er navne som Mateo Kovacic og Josko Gvardiol, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til The American Express Community Stadium.

Brighton mod Manchester City – indbyrdes historik

Brighton har ikke vundet en eneste af de seneste 5 opgør mod rivalerne Manchester City. I det seneste opgør mellem disse to løb Manchester City med de tre point i en 2-1 kamp, der blev spillet på The American Express Community Stadium den 21 oktober 2023. Udeholdet Manchester City rejser til kampen mod Brighton med en rigtig skarp 8-1-1 historik for deres seneste indbyrdes møder.

I 5 af de seneste 6 indbyrdes Premier League opgør mellem Brighton og Manchester City blev der scoret mindst tre mål. Over 2.5 mål gav gevinst på oddset otte gange i de seneste ti kampe mellem Brighton og Manchester City. Begge hold var på tavlen seks gange i deres seneste 10 møder.

Brighton mod Manchester City Spiltips

Phil Foden har gang i en stærk sæson med 20 kasser i alle turneringer indtil videre. Han hakkede femkugler i kassen i hans seneste seks kampe, hvorfor Manchester City krydser fingre for, at han tager formen med, når de besøger Brighton på torsdag. Det virker i hvert fald ikke som en tosset idé at holde øje med Phil Foden på oddset til komme på tavlen igen.

Brighton vandt beskedne seks sejre i deres seneste 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De delte point med gæsterne tre gange, mens de tabte en kampe. Gæsterne fra Manchester City vandt otte af deres seneste 10 udekampe, hvoraf to sluttede remis. De tabte desuden nul af disse udekampe. Begge hold scorede i syv af de seneste 10 hjemmekampe for Brighton. Begge scorede også i syv af de seneste 10 udekampe for Manchester City.

Der var over 3.5 mål i otte kampe af de foregående ti kampe kampe mellem disse to. Brighton opererer med et snit på 0.8 mål i disse dueller, mens Manchester City ligger på 2.9 mål i gennemsnit. Begge hold var på tavlen seks gange undervejs. Der blev scoret over 2.5 mål i fire af Brightons seneste ti kampe på tværs af alle turneringer. De scorede i gennemsnit 0.5 mål på vejen. Over 2.5 blev der scoret i fem af de forrige ti kampe, som Manchester City spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 2.4 mål i disse kampe.