Cameroun mod Brasilien – Optakt, Spilfiduser, Odds

Opgøret mellem Cameroun og Brasilien fløjtes op den kommende fredag på Lusail Stadium. Vi er fremme ved sidste runde af FIFA VM og alt skal afgøres.

Efter kampene i anden runde af gruppespillet er Cameroun nummer 3 med 1 point, mens Brasilien har 6 point og er nummer 1. Cameroun ligger nummer 43 på verdensranglisten hos FIFA, mens Brasilien befinder sig på en placering som nummer 1 i verden.

Som forholdsvis store outsidere i deres pulje, vil det være en overraskelse, hvis Cameroun ser mere af denne turnering end gruppespillet. Det kræver dog en sejr over Brasilien i sidste runde, og de har ikke tabt en puljekamp siden 1998.

Faktisk har Brasilien kun tabt én gruppekamp siden 1970 og det var mod Norge i ovennævnte VM-turnering i Frankrig. De er sikret videre adgang og uafgjort er nok til at tage førstepladsen.

Form Cameroun mod Brasilien

Cameroun har været lettere middelmådige i deres seneste tre kampe, der ikke bragte en sejr med sig. Mod Panama blev det 1-1, hvorefter Schweiz viste sig for stærke og sejrede 1-0. Senest lykkedes det dog at nappe det ene point i en 3-3 kamp mod Serbien. Cameroun høstede tre point i 3 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 3 gange og led 4 nederlag i denne serie.

Når det kommer til mål, er Cameroun ikke det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 7 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 0.7 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 20 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 2 pr. kamp med 1 clean sheets undervejs.

Brasilien har været i kanonform i de seneste tre kampe, der ganske enkelt har kastet maksimumpoint af sig. Først blev Tunesien nedlagt 1-5, hvorpå Serbien blev fejet til side med 2-0. Senest gik formen ud over Schweiz, der blev slået med 1-0. Brasilien vandt 9af deres foregående 10 kampe og spillede 1gange uafgjort i en stime, der ikke kastede ét eneste nederlag af sig.

Før deres næste FIFA VM kamp, er Brasilien i enestående målform. I deres seneste 10 kampe bankede de i gennemsnit 1.4 i netmaskerne. En yderst respektabel total på 14 mål, mens de samtidig indkasserede 14 mål. Det sidste giver et snit på 1.4 mål imod pr. kamp, hvori de holdt rent bur 5 gange.

Cameroun går ind til sidste runde med et meget klart mål. Eftersom de kun er noteret for et point indtil videre, skal der vindes i deres sidste kamp, ellers er det farvel og tak. Det har været en imponerede FIFA VM turnering indtil videre for Cameroun, som står med to sejre efter de første to kampe. Det har sikret dem videre adgang i turneringen, så det handler om at holde momentum gående nu.

Cameroun scorer ikke meget, men de er som regel også svære at nedbryde, hvorfor vi går efter en målfattig kamp mod Brasilien.

Facts og finurligheder for Cameroun v Brasilien.

  • I de seneste 10 Cameroun kampe, har summen af mål været under 3.5
  • I de seneste 8 Cameroun kampe, har summen af mål været under 2.5
  • Der er scoret imod Cameroun i 10 af de seneste 12 kampe
  • Cameroun har ikke vundet deres seneste 5 kampe
  • Brasilien har ikke tabt 29 af 30 af deres seneste kampe
  • Brasilien har i vandt 6 af de seneste 8 kampe ikke indkasseret et mål
  • Brasilien vandt deres seneste 8 kampe
  • Brasilien var i vandt 6 af deres seneste 8 kampe involveret i kampe med flere end 2.5 mål
  • Brasilien var i vandt 7 af deres seneste 8 kampe involveret i kampe med flere end 1.5 mål

Stilling

Cameroun mod Brasilien – indbyrdes historik

Topscorer

Da en ny FIFA VM turnering kun lige har taget sin begyndelse, er det fortsat svært at sige, hvem der profilerer sig mest på målfronten. For både Cameroun og Brasilien er der dog masser af spændende spillere, og vi har oplistet nogle af de formstærke navne, der kan forventes på måltavlen.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Cameroun høstede tre point i 3 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 3 gange og led 4 nederlag i denne serie. Brasilien sikrede sig 9 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 1 gange samt 0 nederlag.

Brasilien præsterede at vinde deres forudgående 9 kampe i træk.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 2 af Camerouns sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 1 mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 blev der scoret i 6 af de forrige 10 kampe, som Brasilien spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 3 mål i disse kampe. Cameroun har ikke holdt rent bur i deres seneste 6 kampe på stribe.

Der blev scoret over 2.5 mål i 1 kamp af de seneste 4 kampe mellem disse to hold. Cameroun præsterede et gennemsnit på 0.5 mål, mens Brasilien snittede 1.75 mål i disse. Begge hold scorede 1 gang i disse kampe.

BTTS & FIRST TO SCORE

Cameroun præsterede at åbne scoringen i bare 4 af deres seneste 10 kampe. Over deres seneste 10 kampe var Brasilien først på tavlen 10 gange.