Celtic mod Shakhtar Donetsk Betting Odds, Statistik, Form, Spilfiduser

Celtic skal op imod Shakhtar Donetsk den kommende tirsdag i en duel på Celtic Park. Spændingen tager til, da vi er fremme ved næstsidste runde i gruppespillet af Champions League turneringen i denne sæson.

De har indtil videre kun opnået 1 point, så Celtic er nødt til at hæve niveauet, hvis de skal hente deres første sejr i Champions League. Det er ikke længere muligt at nå næste runde i denne turnering, men en tredjeplads er stadig en mulighed.

Når det kommer til mål, er Celtic ikke just det mest profilerede hold i øjeblikket. De formåede blot at score beskedne 15 gange i deres seneste 10 kampe, hvilket er lig med 1.5 mål pr. kamp. De tillod i samme tidsrum 19 mål imod. Det svarer til et gennemsnit på 1.9 pr. kamp med 1 clean sheets undervejs.

Hvad målscoring angår, er Shakhtar Donetsk ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 9 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 0.9 pr. kamp. De indkasserede 17 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.7 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 1 gange i denne serie.

Celtic mod Shakhtar Donetsk Optakt

Celtic har seks point at fremvise for deres seneste tre kampe, der åbnede med nederlag på 0-2 til RB Leipzig. De svarede stærkt igen mod Hibernian, som blev slået 6-1, før de sejrede 3-4 over Hearts. Celtic har kun én hjemmesejr at fremvise for deres anstrengelser i deres seneste seks hjemmekampe på Celtic Park. De opnåede uafgjort 1 gange og tabte 4 af disse, hvori de scorede 11 og indkasserede 12 mål.

Shakhtar Donetsk har været lettere middelmådige i deres seneste tre kampe, der ikke bragte en sejr med sig. Mod Celtic blev det 1-1, hvorefter Real Madrid viste sig for stærke og sejrede 2-1. Senest lykkedes det dog at nappe det ene point i en 1-1 kamp mod Real Madrid. I deres seneste seks udekampe i Champions League vandt Shakhtar Donetsk to sejre, mens de spillede 0 uafgjort. De led 4 nederlag, mens de indkasserede 9 og scorede 7 mål.

Celtic ligner et hold, som er i stand til at bygge videre på deres nuværende momentum, når Shakhtar Donetsk kommer forbi. Vi regner med, at førstnævnte vil være i stand til at sikre alle tre point her.

Facts og finurligheder for Celtic v Shakhtar Donetsk.

 • Celtic scorede i 24 af deres seneste 26 hjemmekampe
 • Celtic har ikke tabt 9 af 11 af deres seneste hjemmekampe
 • Der er scoret imod Celtic i de seneste 7 kampe
 • Celtic vandt 5 af 7 af deres seneste hjemmekampe
 • I 3 af de seneste 4 kampe Celtic har spillet, har begge hold scoret
 • I de seneste 6 kampe i træk Shakhtar Donetsk har spillet, har begge hold scoret
 • Der er scoret imod Shakhtar Donetsk i 13 af de seneste 15 udekampe
 • Shakhtar Donetsk scorede i 12 af deres seneste 14 kampe
 • I 6 af de seneste 8 udekampe Shakhtar Donetsk har spillet, har begge hold scoret
 • Shakhtar Donetsk har ikke tabt 8 af 9 af deres seneste kampe
 • I de seneste 5 Celtic kampe mod Shakhtar Donetsk var summen af mål under 3.5
 • I 3 ud af 4 seneste Celtic kampe mod Shakhtar Donetsk var antallet af mål under 2.5
 • Celtic har scoret imod i de seneste 3 kampe i træk de har spillet mod Shakhtar Donetsk
 • Celtic har har ikke tabt i 3 af 4 seneste kampe mod Shakhtar Donetsk

Celtic vs Shakhtar Donetsk – Seneste nyt

Celtic kan have op til 4 fraværende spillere, når de på tirsdag skal i kamp mod Shakhtar Donetsk.

Stephen Welsh, David Turnbull, Jota og Carl Starfelt er blandt de 4 spillere, som mangler for Celtic på tirsdag.

Shakhtar Donetsk har en næsten fuld trup til rådighed på tirsdag, da blot to spillere ser ud til at være tvunget på sidelinjen.

Det er navne som Maryan Shved og Viktor Korniienko, der må se til fra sidelinjen, i stedet for at rejse med til Celtic Park.

Celtic mod Shakhtar Donetsk – indbyrdes historik

Det seneste indbyrdes opgør i Champions League mellem Celtic og Shakhtar Donetsk fandt sted i September 2022. Kampen gik ikke over i historien, men gav dog en stærk gevinst på oddset via resultatet 1-1. Bookmakerne har Celtic som favoritter til sejren i dette opgør. Den bedste pris for en sejr på oddset i skrivende stund hedder 1.72, hvilket svarer til, at bookmakerne giver Celtic58% chance for at banke Shakhtar Donetsk. En pointdeling betaler 4.00 i gevinst på oddset, hvor imod Shakhtar Donetsk udbetaler 4.33 i gevinst på oddset for en sejr. Celtic går til kampen mod Shakhtar Donetsk med en 2-1-2 statistik for deres seneste 5 møder. Det giver en sejrs-rate på 40%, hvilket måske er værd at have i baghovedet, inden man sætter sine væddemål.

Begge hold scorede i 2 af de seneste 5 kampe mellem Celtic og Shakhtar Donetsk.

Celtic mod Shakhtar Donetsk Spiltips

Med bare ét mål i Champions League på det seneste er Callum McGregor ivrig efter igen at komme på tavlen. Den kommende kamp præsenterer en god mulighed for at træde i karakter. Shakhtar Donetsk sætter deres lid til, at Maryan Shved kan vise tænder igen efter 2 mål i de seneste seks kampe i Champions League.

Celtic var i stand til at vinde 7 af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort 1 gange. De led også 2 nederlag i denne serie. Shakhtar Donetsk sejrede i 5 af deres foregående 10 udekampe, spillede uafgjort 1 gange og led 4 nederlag. Der virker til at være en god chance for at se Celtic på tavlen på tirsdag, eftersom Shakhtar Donetsk kun formåede at holde rent bur 1 gang i deres seneste 10 udekampe. Værterne præsterede trods alt 1 clean sheets i deres foregående 10 hjemmekampe.

Der blev scoret over 2.5 mål i 2 kampe af de seneste 5 kampe mellem disse to hold. Celtic præsterede et gennemsnit på 0.8 mål, mens Shakhtar Donetsk snittede 1.4 mål i disse. Begge hold scorede 2 gange i disse kampe. Der blev scoret over 2.5 mål i 7 af Celtics sidste 10 kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 2 mål i gennemsnit i denne stime. Over 2.5 blev der scoret i 6 af de forrige 10 kampe, som Shakhtar Donetsk spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 2.3 mål i disse kampe.