Chelsea mod Brighton i Premier League runde 20 – optakt, odds og spilfiduser

Chelsea er af bookmakerne gjort til forholdsvis klare favoritter, når de har besøg af Brighton på onsdag i Premier League. Tre point til favoritholdet betaler 1.38 i gevinst på oddset, når de tørner sammen på Stamford Bridge.

Med 41 point efter 19 kampe er Chelsea at finde på plads 3 i Premier League. Brighton halter efter med 23 point for 17 kampe og ligger før kampen på plads 9 i tabellen.

Brighton går ind til kampen mod Chelsea på onsdag med håbet om at hale ind på hjemmeholdet i stillingen i Premier League. Opgaven er selvsagt ikke nem, men omvendt en god mulighed for gæsterne til at vise, hvad de indeholder.

The Blues har før opgøret på onsdag et anstændigt gennemsnit på 1.9 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede acceptable 19 mål samtidig med, at de indkasserede 10 mål. Det kaster et gennemsnit på 1 af sig pr. kamp, hvori de formåede at holde rent bur 3 gange.

Hvad målscoring angår, er Brighton ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne 8 gange i deres foregående 10 kampe, et gennemsnit på 0.8 pr. kamp. De indkasserede 12 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.2 pr. kamp. De klarede at holde målet rent 3 gange i denne serie.

Vores tip

Facts og finurligheder for Chelsea v Brighton.

 • Chelsea har ikke tabt 16 af 17 af deres seneste kampe
 • Chelsea scorede i 16 af deres seneste 17 hjemmekampe
 • I 6 af de seneste 7 kampe Chelsea har spillet, har begge hold scoret
 • Der er scoret imod Chelsea i 6 af de seneste 7 kampe
 • Chelsea har ikke vundet 4 af 5 af deres seneste kampe
 • Brighton har ikke vundet deres seneste 12 kampe
 • Der er scoret imod Brighton i 8 af de seneste 9 kampe
 • Brighton uafgjort 5 af 7 af deres seneste udekampe
 • Brighton har ikke tabt 5 af 7 af deres seneste kampe
 • Chelsea har har ikke tabt i de 8 seneste kampe i træk mod Brighton
 • Chelsea har vandt i 6 af 8 seneste kampe mod Brighton
 • I de seneste 4 Chelsea hjemmekampe mod Brighton var summen af mål under 3.5
 • Chelsea har scorede i 7 af de senest 8 kampe mod Brighton
 • Chelsea har ikke scoret imod i de seneste 4 hjemmekampe i træk de har spillet mod Brighton

Form Chelsea mod Brighton

Chelsea inde i god stime.

Chelsea ser rigtigt solide ud for tiden efter at have gået ubesejret igennem deres seneste tre kampe. De spillede først 0-0 mod Wolves. Herefter var de oppe imod Brentford i en kamp, der sluttede 2-0. Den seneste opgave kastede tre point af sig mod Aston Villa, som blev nedlagt med 3-1.

Brighton drømmer om at stoppe ringe stime.

Brighton har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Et møde med Southampton sluttede 1-1, hvorpå et 0-1 nederlag mod Wolves fulgte. Deres nyligste kamp gav dog sejr, da Brentford blev nedlagt med 2-0.
 

 

Chelsea v Brighton Indbyrdes historik

Respekten for rivalen vejede i sidste ende tungere end lysten til sejr, da Chelsea og Brighton senest mødte hinanden i Premier League. En sejr havde lunet godt på begges konto, men kampen mundede ud i 0-0 på Stamford Bridge. Bookmakerne har Chelsea som favoritter til sejren i dette opgør. Den bedste pris for en sejr på oddset i skrivende stund hedder 1.38, hvilket svarer til, at bookmakerne giver Chelsea 72% chance for at banke The Seagulls. En pointdeling betaler 4.70 i gevinst på oddset, hvor imod Brighton udbetaler 8.75 i gevinst på oddset for en sejr. Chelsea går ind til opgøret med en historik mod Brighton, der siger 6-2-0 for deres seneste 8 kampe i Premier League. I de foregående 8 kampe mellem Chelsea og Brighton bød 4 af dem på mere end to mål. Begge klubber scorede desuden mål i 3 af de 10 kampe.

Stilling i Premier League

Tabellen i Premier League giver os et overblik over, hvordan Chelsea og Brighton hver især ligger placeret i forhold til hinanden. Det siger også lidt om, hvad der eventuelt er på spil for begge parter, før de tørner sammen i runde 20. Der er næppe tvivl om, at vi har et fascinerende opgør om de tre point den kommende onsdag på Stamford Bridge i vente.

Topscorer i form

I forsøget på at ramme en målscorer kan der være værdi i Mason Mount. Han har vist flaget for The Blues med 7 mål for sæsonen og stod desuden for 2 i de seneste seks kampe.

The Seagulls har til gengæld forhåbninger om, at Neal Maupay kan holde sit momentum ved lige. Han er noteret for 7 mål i alle turneringer indtil videre, samt 3 i de seneste seks.