Chelsea mod Brighton – Optakt, Spilfiduser, Odds

Premier League kampen på Stamford Bridge den kommende søndag er en duel imellem hjemmeholdet Chelsea og gæsterne fra Brighton.

Chelsea er nummer 10 i tabellen med 16 point efter 13 kampe, mens Brighton rangerer som nummer 8 med 22 point efter 13 kampe.

Chelsea fik en seriøs øretæve i deres seneste kampe, og vil være tændte for at revanchere sig selv den kommende søndag. Brighton bør have en særdeles vanskelig kamp i vente.

Chelsea har før kampen på søndag et godkendt snit på 1.7 mål i deres forudgående ti kampe. De var på pletten 17 gange, mens de indkasserede 16 mål. Det er lig med 1.6 i snit pr. opgør, hvor de holdt målet rent to gange.

Brighton kan fremvise et respektabelt gennemsnit på 1.9 scoringer for deres foregående ti kampe, inden deres duel den kommende søndag. De lavede selv 19 garn i takt med, at de måtte finde sig i 18 mål imod. Det giver et snit på 1.8 pr. kamp, hvori de klarede rent bur nul gange.

Chelsea har vundet fire sejre, mens de har spillet fire uafgjorte og tabte desuden fem kampe i denne sæson i Premier League. Chelseas foregående fire Premier League kampe bød ufatteligt nok på over 4.5 mål.

Brighton kigger på seks sejre, samt fire uafgjorte såvel som tre nederlag i Premier League. Brighton scorede mindst én gang i deres 29 forudgående kampe.

Vores tip

  • I de seneste 3 Chelsea kampe, har summen af mål været over 4.5
  • 11 af Chelsea’s seneste 13 hjemmekampe havde under 3.5 mål
  • I de seneste 3 kampe i træk Chelsea har spillet, har begge hold scoret
  • I de seneste 3 Chelsea kampe, har summen af mål været over 3.5
  • Chelsea scorede i 8 af deres seneste 9 kampe
  • Brighton scorede i 56 af deres seneste 58 kampe
  • Brighton scorede i 37 af deres seneste 39 udekampe
  • Der er scoret imod Brighton i 18 af de seneste 20 kampe
  • I 8 af de seneste 10 kampe Brighton har spillet, har begge hold scoret
  • I 7 af de seneste 9 udekampe Brighton har spillet, har begge hold scoret

Form Chelsea mod Brighton

Bedømt ud fra deres seneste tre kampe, kan vi forvente lidt af hvert for Chelsea i øjeblikket. Mod Tottenham satte de sig igennem i en 1-4 sejr, før de spillede 4-4 mod Manchester City. I sidste runde gik de dog ned med 4-1 mod Newcastle. Chelsea præsterede kun én sølle sejr på Stamford Bridge af de seneste seks mulige i ligaen. De spillede uafgjort to og tabte tre af disse, hvori de scorede ni mål og lukkede ti ind.

Brighton er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. Det startede med 1-1 mod Sheffield United, før de bankede Nottingham Forrest med 2-3. Senest blev AEK Athen nedlagt i en 0-1 sejr. Brighton vandt tre af deres seneste seks mulige udekampe, mens de spillede en uafgjort og led to nederlag. De scorede 13 mål, mens de samtidig indkasserede 13 mål.

Brighton vandt to sejre i deres foregående seks kampe mod klubber, der befinder sig i den øverste halvdel af tabellen i Premier League. De scorede 11 mål og lukkede 15 ind. Dette indbragte dem syv point.

Chelsea vs Brighton – Seneste nyt

Chelsea kan i værste fald risikere at have hele otte spillere på fraværslisten når de på søndag igen skal i kamp. Med to spillere i karantæne er Chelsea tvunget til at ændre i holdopstillingen, da Marc Cucurella og Reece James sidder i straffeboksen.

Malo Gusto, Ben Chilwell, Romeo Lavia, Carney Chukwuemeka, Trevoh Chalobah, Christopher Nkunku, Wesley Fofana og Marcus Bettinelli er alle ude af truppen, som Chelsea tager imod Brighton med på Stamford Bridge.

Brighton må muligvis finde sig i at undvære mere end en håndfuld spillere med problemer forud for deres næste opgave i Premier League, da hele otte har skavanker af varierende art. Lewis Dunk og Mahmoud Dahoud har samlet for mange kort sammen og må derfor sidde over i den næste Brighton-kamp på grund af karantæne.

Tariq Lamptey, Ansu Fati, Adam Webster, Pervis Estupinan, Danny Welbeck, Solly March og Julio Enciso bliver sandsynligvis ikke bliver klar til at rejse med Brighton, når de drager til Stamford Bridge.

Chelsea mod Brighton – indbyrdes historik

Brighton er ubesejret mod Chelsea i de sidste 5 indbyrdes opgør. Brighton vandt 1-2 sidste gang de to rivaler spillede mod hinanden og har helt sikkert planer om at hente tre point igen på søndag. Chelsea går til kampen mod Brighton med en 4-4-2 statistik for deres seneste ti møder. Det kan også omsættes til en sejrs-rate på 40%.

Brighton scorede i deres seneste 4 opgør mod Chelsea i Premier League. Af de seneste ti indbyrdes opgør mellem Chelsea og Brighton var der gevinst på over 2.5 mål fem gange.

Chelsea mod Brighton Spiltips

Joao Pedro virker til at være i anstændig form for Brighton, da han var på tavlen to gange i hans seneste seks kampe i Premier League. Gæsterne har dog brug for mere fra ham, når de lægger vejen forbi Chelsea, som er store favoritter til sejren den kommende søndag. Det ligner til gengæld en god idé at holde på Nicolas Jackson, som stod for fem mål i hans seneste seks kampe.

Chelsea var i stand til at vinde fire af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort tre gange. De led også tre nederlag i denne serie. Brighton sejrede i fem af deres foregående 10 udekampe, spillede uafgjort to gange og led tre nederlag. Brighton scorede kampens første mål beskedne fire gange i deres seneste 10 udekampe. Chelsea var først på pletten i fire af deres seneste 10 hjemmekampe.

Der blev scoret over 2.5 mål i fem kampe af de seneste ti kampe mellem disse to hold. Chelsea præsterede et gennemsnit på 1.5 mål, mens Brighton snittede 1.1 mål i disse. Begge hold scorede syv gange i disse kampe. Der blev scoret over 2.5 mål i fem af Chelseas sidste ti kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score to mål i gennemsnit i denne stime. Der blev scoret mere end 2.5 mål i fire af de seneste ti kampe, som Brighton spillede i alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.6 mål undervejs i processen.