Chelsea mod Everton – Optakt, Spilfiduser, Odds

Chelsea tager på hjemmebanen Stamford Bridge imod Everton, der kommer forbi på lørdag til et opgør i Premier League.

Chelsea går ind til runde 28 som nummer 10 i Premier League tabellen med 37 point på kontoen. Med 26 runder bag dem har Everton samlet 25 point, hvilket giver dem en placering som nummer 15 i stillingen.

Chelsea har ikke ry for at være et målrigt hold i øjeblikket. Chelsea fandt kun vej til netmaskerne syv gange i deres foregående ti landskampe, hvilket giver et gennemsnit på blot 0.7 mål pr. kamp. De har dog været meget solide i defensiven med beskedne otte indkasseret, hvilket kaster et yderst respektabelt snit af sig på 0.8 pr. kampe. Underligt nok præsterede de kun fire clean sheets i disse kampe.

Hvad målscoring angår, er Everton ikke det mest elektriske hold lige for tiden. De præsterede kun at score beskedne syv gange i deres foregående ti kampe, et gennemsnit på 0.7 pr. kamp. De indkasserede 18 mål i disse kampe, hvilket er lig med et gennemsnit på 1.8 pr. kamp. De klarede at holde målet rent tre gange i denne serie.

Chelsea er noteret for ti sejre, og har desuden spillet syv uafgjorte, ligesom det er blevet til ni nederlag i Premier League i denne sæson.

Everton kigger på seks sejre, samt syv uafgjorte såvel som 14 nederlag i Premier League.

Vores tip

Facts og finurligheder for Chelsea v Everton.

  • 31 af Chelsea’s seneste 33 kampe havde under 3.5 mål
  • I de seneste 15 Chelsea hjemmekampe, har summen af mål været under 3.5
  • 15 af Chelsea’s seneste 17 kampe havde under 2.5 mål
  • 7 af Chelsea’s seneste 8 hjemmekampe havde under 1.5 mål
  • I de seneste 8 Chelsea hjemmekampe, har summen af mål været under 2.5
  • Everton har ikke vundet deres seneste 11 udekampe
  • Der er scoret imod Everton i 17 af de seneste 19 udekampe
  • Der er scoret imod Everton i 15 af de seneste 17 kampe
  • Everton har i tabte 3 af de seneste 4 ude kampe ikke scorede et mål
  • Everton var i tabte 6 af deres seneste 8 ude kampe involveret i kampe med færre end 1.5 mål

Form Chelsea mod Everton

Chelsea er i kongehumør før deres kommende opgave den kommende lørdag, da de seneste tre kampe gav maksimumpoint. Først blev Leeds nedlagt 1-0, hvorefter det blev 2-0 mod B. Dortmund. Senest måtte også Leicester bøje sig i et 1-3 nederlag. Chelsea vandt halvdelen af deres seneste seks kampe hjemme foran eget publikum, mens det blev til en uafgjorte og to nederlag. De scorede firemål, men lukkede også to ind.

Everton har prøvet lidt af hvert i deres seneste tre kampe, som indbragte fire point. Det startede med et nederlag på 4-0 mod Arsenal, hvorefter de opnåede 2-2 mod Nottingham Forrest. Deres seneste kamp indbragte tre point, da de sejrede 1-0 i opgøret mod Brentford. Everton formåede ikke at vinde en eneste af deres seneste seks udekampe i Premier League. De opnåede to uafgjorte og tabte fire, hvori de indkasserede 14 og scorede tre mål.

Chelsea tog 32 point fra deres seneste 15 opgør mod hold, der befinder sig i den nedre halvdel af tabellen i Premier League. Dette har kastet ti sejre af sig efter 22 mål scoret og 12 indkasseret. Chelsea scorede seks mål og indkasserede selv 18 i deres foregående 13 opgør mod hold fra den bedste halvdel af tabellen i Premier League. Dette førte til to sejre og ti point.

Chelsea vs Everton – Seneste nyt

Chelsea kan i værste fald risikere at have hele ti spillere på fraværslisten når de på lørdag igen skal i kamp.

Pierre-Emerick Aubameyang, Edouard Mendy, Raheem Sterling, Christian Pulisic, Armando Broja, Ruben Loftus-Cheek, Ben Chilwell, Reece James, Wesley Fofana og N’Golo Kanté er blandt de ti spillere, som mangler for Chelsea på lørdag.

I værste fald må Everton finde sig i at have fem spillere ude til deres kommende duel i Premier League.

Alex Iwobi, Nathan Patterson, Michael Keane, James Garner og Andros Townsend bliver sandsynligvis ikke bliver klar til at rejse med Everton, når de drager til Stamford Bridge.

Chelsea mod Everton – indbyrdes historik

I det seneste opgør mellem disse to løb Chelsea med de tre point i en 0-1 kamp, og mon ikke vi roligt kan regne med, at de planlægger noget lignende den kommende lørdag. Chelsea går til kampen mod Everton med en 3-3-4 statistik for deres seneste ti møder. Det giver en sejrs-rate på 30%, hvilket måske er værd at have i baghovedet, inden man sætter sine væddemål.

I de seneste 5 indbyrdes opgør i Premier League imellem Chelsea og Everton blev der scoret højst to mål. De seneste møder mellem Chelsea og gæsterne fra Everton har muligvis været intense men ikke særligt målrige. Under 2.5 mål gav gevinst ikke færre end otte af de seneste ti opgør.

Chelsea mod Everton Spiltips

Selvom det kun er blevet til ét mål i seks Premier League kampe, håber Chelsea stadig på, at en kan finde vejen til netmaskerne og hellere før end siden. I mellemtiden sætter Everton deres lid til, at en kan terrorisere hjemmeholdets defensiv og doble op på det ene mål, han scorede i de seneste seks Premier League kampe.

Chelsea høstede tre point i fem af deres foregående 10 hjemmekampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort en gange og led fire nederlag i denne serie. Everton sikrede sig nul sejre i deres seneste 10 udekampe, hvor det også blev til uafgjort tre gange samt syv nederlag. Chelsea vandt kun beskedne tre sejre i deres seneste 10 kampe, mens Everton præsterede tre sejre af 10 mulige.

Der blev scoret under 2.5 mål i to kampe af de seneste ti kampe kampe mellem de to rivaler her. Chelsea præsterede et gennemsnit på 0.9 mål, mens Everton snittede 0.8 mål. Desuden var der gevinst på “begge hold scorer ikke” otte gange i de kampe. Der blev scoret over 2.5 mål i en af Chelseas sidste ti kampe på tværs af alle turneringer, og de præsterede at score 0.8 mål i gennemsnit i denne stime. Der var gevinst på over 2.5 mål i fire af gæsternes foregående ti kampe på tværs af alle turneringer. I gennemsnit scorede de 0.7 mål i disse kampe.