Costa Rica mod Tyskland – Optakt, Spilfiduser, Odds

Costa Rica og Tyskland går i kødet på hinanden på torsdag, når de skal have afgjort deres endelige skæbne i gruppespillet ved FIFA VM. Kampen finder sted på Al Bayt Stadium.

Efter kampene i anden runde af gruppespillet er Costa Rica nummer 3 med 3 point, mens Tyskland har 1 point og er nummer 4. Costa Rica ligger nummer 31 på verdensranglisten hos FIFA, mens Tyskland befinder sig på en placering som nummer 11 i verden.

At dømme ud fra bookmakernes odds vil det være en gigantisk overraskelse, hvis Costa Rica overlever gruppespillet. Få andre nationer kan med større ret hævde at være den største outsider i gruppespillet.

Tyskland spillede sig selv til en livline med en god præstation mod Spanien. Det burde række til videre adgang, hvis de “bare” besejrer Costa Rica i denne sidste gruppekamp.

Form Costa Rica mod Tyskland

Costa Rica har været lidt frem og tilbage i deres seneste tre kampe, hvor de åbnede med at banke Nigeria med 2-0. Det viste sig vanskeligt at følge op på, da de tabte med 7-0 mod Spanien. De var dog tilbage på sejrskurs i den seneste opgave, der blev vundet 0-1 over Japan. Costa Rica var i stand til at vinde 7 af deres seneste 10 kampe foran eget publikum, mens de spillede uafgjort 1 gange. De led også 2 nederlag i denne serie.

Costa Rica kommer til deres næste FIFA VM kampe med et beskedent gennemsnit på 1.6 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede 16 gange og indkasserede selv 21 mål. Det er 2.1 mål i snit pr. kamp, hvori de holdt rent bur 3 gange.

De seneste tre kampe har for Tyskland givet lidt af hvert til kontoen. De startede med at banke Oman med 0-1, hvilket desværre blev fulgt op af et nederlag på 1-2 mod Japan. Deres seneste opgør, mod Spanien, indbragte et point i en 1-1 kamp. Tyskland høstede tre point i 2 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 6 gange og led 2 nederlag i denne serie.

Tyskland er i øjeblikket anstændige målscorere med 16 kasser i deres seneste 10 kampe eller 1.6 mål i gennemsnit. Deres modstandere stod i samme periode for 9 mål, mens Tyskland præsterede 3 “clean sheets”. De indkasserede i snit 0.9 mål pr. kamp.

Costa Rica går ind til deres tredje kamp i FIFA VM gruppespillet med tre point og vil være opsatte på at slippe igennem gruppespillet. Selv med uafgjort her står de med gode chancer for at nå næste runde i anden halvdel af gruppefasen. Tyskland går ind til sidste runde med et meget klart mål. Eftersom de kun er noteret for et point indtil videre, skal der vindes i deres sidste kamp, ellers er det farvel og tak.

Facts og finurligheder for Costa Rica v Tyskland.

  • 23 af Costa Rica’s seneste 25 kampe havde under 3.5 mål
  • Costa Rica har ikke tabt 12 af 14 af deres seneste kampe
  • Costa Rica scorede i 9 af deres seneste 11 kampe
  • 3 af Costa Rica’s seneste 4 kampe havde over 2.5 mål
  • Tyskland har ikke tabt 15 af 17 af deres seneste kampe
  • Tyskland scorede i 18 af deres seneste 20 kampe
  • I 7 af de seneste 9 kampe Tyskland har spillet, har begge hold scoret
  • 8 af Tyskland’s seneste 10 kampe havde under 3.5 mål
  • Der er scoret imod Tyskland i 8 af de seneste 9 kampe

Stilling

Costa Rica mod Tyskland – indbyrdes historik

 

 

Topscorer

Da en ny FIFA VM turnering kun lige har taget sin begyndelse, er det fortsat svært at sige, hvem der profilerer sig mest på målfronten. For både Costa Rica og Tyskland er der dog masser af spændende spillere, og vi har oplistet nogle af de formstærke navne, der kan forventes på måltavlen.

Vinder – Uafgjort – Vinder

Costa Rica høstede tre point i 7 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 1 gange og led 2 nederlag i denne serie. Tyskland sikrede sig 2 sejre i deres seneste 10 kampe, hvor det også blev til uafgjort 6 gange samt 2 nederlag.

Costa Rica er i færd med en imponerende stime af 9 kampe i træk på Al Bayt Stadium nu, hvori de ikke tabte én eneste gang. Tyskland er på en stærk stime af 10 udekampe i streg uden nederlag.

Antal mål: Over – Under

Der blev scoret over 2.5 mål i 4 af Costa Ricas seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. De scorede i gennemsnit 1.4 mål på vejen. Over 2.5 blev der scoret i 3 af de forrige 10 kampe, som Tyskland spillede på tværs af alle turneringer. De formåede at levere et gennemsnit på 1.5 mål i disse kampe.

Der blev scoret over 2.5 mål i 1 kamp af de seneste 1 kamp mellem disse to hold. Costa Rica præsterede et gennemsnit på 2 mål, mens Tyskland snittede 4 mål i disse. Begge hold scorede 1 gang i disse kampe.

BTTS & FIRST TO SCORE

Costa Rica scorede kampens første mål i 6 af deres foregående 10 kampe. Tyskland scorede åbningsmålet i 6 af deres seneste 10 kampe.

Costa Rica var i stand til at vinde 5 deres seneste kampe uden at indkassere mål.