Danmark dukker et skuffet islandsk landshold

Det er kun en måned siden, Danmark fornyede bekendtskabet med Island i en landskamp mellem de to nationer og søndag aften står de der igen. Dommer Halil Meler fra Tyrkiet fløjter kampen i runde 5 igang kl. 20.45 i Parken i København, hvor hjemmeholdet er klar favorit. Der er beskedne odds 1.30 hvis man vædder på hjemmesejren, mens Island giver odds 12.00.

Danmark går ind til kampen proppet med selvtillid. Nullet har stået fem gange i træk, de seneste fire landskampe gav alle sejr, og ikke engang et landshold spækket med reserver fra både andet og tredje geled mod Sverige kunne ødelægge momentum. Islands fem nederlag i seks kampe ser ikke så lidt ringere ud.

Som ovennævnt har de mødt hinanden otte gange siden 2000 og der har været en lille tendens til, at kampene faldt ud til den målfattige side. Fem af duellerne bød på mindst tre mål, senest manifesteret ved 3-0 sejren på vulkanøen for en måned siden.

Island spillede torsdag aften en play off kamp om billet til EM-slutrunden 2021, som de tabte 2-1 trods føring 1-0 i 88. minut. En gigantisk psykologisk kæberasler. Kræfterne kan umuligt være store til kampen mod Danmark, når sidstepladsen oven i købet er “sikret”. Det danske landshold får syv spillere med, der var i karantæne mod Sverige, og det skal ganske enkelt gøre en kæmpe forskel. Kommer Danmark først foran, har Island næppe meget at komme med.

Flere interessante tips